Jump to content

Βοηθεια για υπερχρονισμο

Recommended Posts

θα ηθελα καποιο site που να με βοηθησει να υπερχρονισω τον Q6600 με το mobo της Asus Striker II Formula, ή καποιος φιλος απο εδωμεσα με γνωσεις στο θεμα αυτο!

Ευχαριστω!

Specs:

Intel Q6600 @ 2.4 Ghz Water Cooled

Asus Striker II Formula Mobo

Geil EvoOne 2x 2 Gb Ram @ 800 Mhz

2X Asus EN8800 GTX in SLI

2X Seagate 320 RAID 0

Thermaltake Armor LCS modded

δεν εχω καν ακομα ξεκινησει γιατι δεν εχω καμια σχετικη εμπειρια με υπερχρονισμο.

Εχω ομως τεχνικες γνωσεις αρκετα καλες αλλα σε αυτο το θεμα θα ηθελα βοηθεια, ειδικα με αυτο το mobo!

To ξανατονιζω! Δεν εχω ιδεα απο ΣΩΣΤΟ υπερχρονισμο! Ευχαριστω!:)

Λοιπόν, παρε ενα διαγνωστικό πρόγραμμα όπως το CPU-Z (αν και προτεινο το Everest) και πες μας τα εξης που εχεις default:

1)CPU Multiplier

2)FSB

3)DRAM Frequency

4)DRAM:FSB Ratio

5)VCore

6)VDIMM

7)Timings

8)CPU Temp στο περιπου

A, τα cpu temps κειμενονται στους 21-23 C και μετα απο παιχνδια κτλ περιπου στους 25 τπτ περρισοτερο!

Εξαρταται παντα ομως απο τα ambient temps!

Περιμενω σε 2 μερες gpu water blocks απο Αμερικη (Koolance)

GPU1: 56- 60 c

GPU2: 60- 66 c

Ωραιος!

Κατεβασε τις μνήμες να τρεχουν οσο το δυνατον πιο χαμηλά. Δηλαδη αν ειναι τωρα στην επιλογη 800DDR2 ή (αν εχει by SPD ή 1/1), βαλτο το μικρότερο δυνατον. Γενικά να έχει τέτοιο ratio ώστε οι μνημες ειναι πολυ χαμηλες. Γιατι ; Γιατι τωρα θα δοκιμασεις να ανεβασεις και να βρεις το οριο του fsb σου. Οποτε δεν θελουμε να εμπλεκονται αλλοι παραγοντες, οπως πχ οι μνημες. Δοκιμαζε να ανεβαζεις το fsb με βήματα των 5Mhz. Σε καθε βήμα κανε διαφορα stressing tests για 1 ώρα και αν δεν εχει προβλημα συνέχισε να ανεβαζεις το fsb. Οταν πλεον σου βγαλει προβλημα το stressing program, ή δεις μπλε οθόνη ή κολλησει το μηχάνημα ή κανει επανεκκίνηση, τότε ανεβασε λιγο το VCore και ξανα δοκιμασε. Μην ξεπερασεις το 15% της default τάσης που δινεις τώρα.

to FSB να το κανω linked η unlinked? Ξεκινω με 1066ΜHz . Να πηγαινω πχ 1071, 1076, 1081 κτλ?

Σε μια σελιδα βρηκα καποιον που πηρε με αυτο το mobo τον q6600 αλλα με Β3 Stepping στα 3600! Εμενα ειναι G0 stepping. Τα settings που δινει κανουν για μενα?

Συγχωρατε με που δεν εχω ιδεα απο οVerclock!

Eδω ειναι τα στοιχεια που δινει¨

FSB:1600 Mhz Unlinked

Ram:1066 Mhz

Vcore:1.5620

PLL: 1.60

HT Voltage: 1.55

CPU GTLRef:+150 mV

NB Ref:+150 mV

All other to auto

CPU Internal Thermal: Disabled

Execute Disable Bit: Disabled

Virtualization: Disabled

HPET: Disabled

Ας με βοηθησει καποιος βρε παιδια για εμας τους αρχαριους δεν υπαρχει καποιο site στα ελληνικα ή καποιο site που να εξηγα για υπερχρονισμο για τα mobo της asus σαν το striker formula και τον q6600?

Δεν εχω καποιο γνωστο που να κατεχει να μου εξηγησει, ας με "ελεησει" κανενας expert και τα εχω παιξει μονος μου να ψαχνομαι!

Ατεεεεεεεεεεεεεε plssssss! :039::039::039:

Φιλε επειδή και εγώ ξεκίνησα έτσι πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχουν standard settings εδώ πρέπει να ψάξεις μονος σου . Δεν ξέρω την συγκεκριμένη μητρική so sorry :(

by the way τώρα είδα πως είσαι από κύπρο , πια περιοχή είσαι αν είσαι κοντά , να βρεθούμε να σε help ;)

Aν δεν εξής κάτι να κανεις αύριο το μεσημέρι , κάτι μου λέει πως θα έχουμε liquid nitrogen

Φιλε επειδή και εγώ ξεκίνησα έτσι πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχουν standard settings εδώ πρέπει να ψάξεις μονος σου . Δεν ξέρω την συγκεκριμένη μητρική so sorry :(

by the way τώρα είδα πως είσαι από κύπρο , πια περιοχή είσαι αν είσαι κοντά , να βρεθούμε να σε help ;)

Aν δεν εξής κάτι να κανεις αύριο το μεσημέρι , κάτι μου λέει πως θα έχουμε liquid nitrogen

Ωχ δεν το προσέξα αν θέλεις όμως κανονίζουμε να βρεθούμε μπας και ξεστραβώθεις λίγο...

Και όσο για τα settings όλοι απο'κει ξεκίνησαμε απλά θέλει κάπιον να σου δίξει το πώς και πολλή μελέτη για σώστη επίλογη hardware

Δύστηχως ούτε έγω ξέρω την συγκεκρίμενη μητρίκη για να σε βοηθήσω ψαξ'το όμως λίγο σε δίαφορα φορουμ καλά είναι να δεις και το xs κάθως αφού είναι international υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρείς καλύτερες οδηγίες

Ε ε παρακατω?

UNSEEEEEEEN βοηθειαααααααααααα!!!!!!!!!!!

φιλε εγώ να σε βοηθήσω θέλω , sorry δηλαδή αν δεν είμαστε άξιοι να σε βοηθήσουμε ... Πάντως εμείς είμαστε πρόθυμη αν θέλεις να έρθεις σπίτι μου να δοκιμάσουμε :)

Tα πράγματα είναι απλά...Μάθε πως βγαίνει η τελική συχνότητα του επεξεργαστή,τί είναι τα timmings στις μνήμες,κάψε ένα cd με το memtest,βρές στο manual της μητρικής πού είναι η μπαταρία και το jumper του clear cmos,πάρε ένα φορητό δίπλα σου ,μπές στο bios και άρχισε να σκαλίζεις.Εδώ θα είμαστε.Για αρχή ξεκίνα να ανεβάζεις fsb 5-5 και να βλέπεις αν το μηχάνημα δουλεύει.Προσοχή στους διαιρέτες για να μην ξεφύγεις απο τις μνήμες.

'Αν ο επεξεργαστής σου δεν είναι extreme edition τότε δέν μπορείς να έχεις multi άλλο απο 9 και 6 αυτό ισχύρι σε ΌΛΟΥΣ τους intel cpu πρίν την 9 και 8 series poy ;exoyn ξεκλείδωτα multi αν δεν λανθάνομαι γιατί κάπου το δίαβασά δεν έχω δοκίμασει ούτε 9χχχ ούτε 8χχχ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.