teo21 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2004 Έχω τον Seagate 80gb Sata 8-cache.Βάζοντας άλλον έναν ίδιο σε συστοιχία raid τι διαφορές θα δω σε ταχύτητα?Τι χρειάζεται και πώς γίνεται? Θέλει format και επανεγκατάσταση των win xp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 3, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2004 Θα κερδισεις...αρκετα μεγαλυτερες ταχυτητες....στο προτυνω...Τωρα τι ακριβως χρειαζεται....δεν ξερω γιατι δεν εχω 2Χsata...Αν ειχα θα το ειχα κανει παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 3, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2004 Έχω τον Seagate 80gb Sata 8-cache.Βάζοντας άλλον έναν ίδιο σε συστοιχία raid τι διαφορές θα δω σε ταχύτητα?Τι χρειάζεται και πώς γίνεται? Θέλει format και επανεγκατάσταση των win xp? Εξαρτάτε τι συστιχία θα φτιάξεις. Προφανώς σε ενδιαφέρουν οι επιδώσεις(άρα το Raid-0). Θα καρδίσεις αρκετά σε επιδώσεις όσον αφορά τα ΜΒ/s αλλά, ναι, θα χρειστείς φορμάτ και επανεγκατάσταση των Win. Έχε υπ όψην σου το εξής. Εάν κτυπήσει 1 απο τους 2 της συστιχίας τέλος. Το οτι έχεις 2 δίσκους δεν διασφαλίζει τα δεδομένα.Για να κάνεις raid βεβαιώνεσαι πρώτα απ όλα οτι έχεις τέτοιον controller (on board ή σε PCI). Βάζεις τους 2 δίσκους επάνω . Μπαίνεις στο βιος του controller (συνήθως αμέσως μετά το ποστ του υπολογιστή και πρίν μπουτάρουν τα win) και "φτιάχνεις" την συστιχία Raid-0. Ξεκινάς την εγκατάσταση των Win και πατάς F6...έχεις φροντίσει να έχεις μια δισκέτα με τους drivers του controller. Μετά φτιάχνεις partitions-φορμάρεις τον 160άρη (στην δικιά σου περίπτωση) δίσκο και εγκαθηστάς τα Win. Good luck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo21 Νοέμβριος 4, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2004 Thanx men!Πως μπαίνεις όμως στο bios του controller για να επιλέξεις τη συστοιχία raid0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 4, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2004 O controller πρεπει να ειναι enable απο το bios.Τοτε θα σου λεει στην boot screen τι πρεπει να πατησεις για να μπεις στις ρυθμισεις του controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.