Jump to content

Η οθόνη έκαψε την κάρτα(;)!

Recommended Posts

Θυμάστε την 9500 προ που πήρα από αμερική κτλ κτλ; Δείτε εδώ τι έγινε και συγκεκριμένα προς το τέλος. Η καρτούλα μου λοιπόν απεβίωσε και νόμιζα ότι έφταιγε το υπερχρονισμένο agp. Δεν ήταν και τρελά υπερχρονισμένο, 74,7ΜΗz ήταν περίπου. Έψαξα στο δίκτυο και πουθενά δε βρήκα παρόμοια περίπτωση από κανένα. Λέω ρε γαμwτο μόνο σε μένα; Το αντίθετο διαπίστωσα. Ότι δηλαδή ή έβαζες λίγο παραπάνω το agp και δεν ξεκίναγε ή και μερικοί το φτάνανε και 80+ και όλα τέλεια με την ίδια (ολόιδια) κάρτα πάντα. Αλλά όχι να δουλεύει, να μπαίνει στα παράθυρα, να παίζω farcry επί μέρες και να καίγεται στα καλά καθούμενα σε άσχετη μέρα που έπαιζε μουσική. Με τις δικιμές και τα μπάσε βγάλε της κάρτας και άλλων καρτών διαπίστωσα ότι η 9500 προ όντως έχει χαλάσει οριστικά και αμετάκλητα αφού με άλλες παλιές agp καρτούλες ο υπολογιστής δεν έκανε μπιπ αλλά ξεκίναγε (και ξεκινάει) κανονικά και η οθόνη δείχνει κανονικά, μπαίνει παράθυρα κτλ. Όταν είχε χαλάσει η κάρτα, ο υπολογιστής απλώς έπαιζε μουσική αρά δεν ζοριζότανε. Με τα μπάσε βγάλε όμως κάποια στιγμή είδα σπίθα ανάμεσα στο βύσμα της οθόνης και σε μία κάρτα γραφικών που είχα βάλει για δοκιμή και έπεσε η ασφάλεια του σπιτιού. Μου φάνηκε πολύ κουφό. Η κάρτα αυτή δούλεψε όταν ξανανέβασα το γενικό και εξακολουθεί να δουλεύει και το ίδιο και η οθόνη.

Παίρνω λοιπόν το δοκιμαστικό καταβίδι και διαπιστώνω ότι, (με σβηστή την οθόνη), σε όλα τα μεταλλικά σημεία του βύσματος της οθόνης το λαμπάκι του κατσαβιδιού ανάβει! Ανάβει ακόμα κι αν ακουμπήσω το κατσαβίδι στη βιδούλα του βύσματος που έιναι για να στερεώνεται καλύτερα στην κάρτα. Δοκίμασα και στην άλλη μου οθόνη αλλά δε συμβαίνει το ίδιο, δηλαδή δεν ανάβει το λαμπάκι. Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να στείλω την οθόνη για να μη μου κάψει κι άλλη κάρτα; Παρακαλώ βοηθήστε!

Αυτό που έχεις ουσιαστικά είναι διαρροή ρεύματος. Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τις γειώσεις. Πάρε ένα καλωδιάκι ή συρματάκι, δέσε το σε μιά βίδα από πίσω από το PC σου και την άλλη άκρη στο σιδεράκι που έχει μέσα η πρίζα... ΠΡΟΣΕΧΕ !!! Όχι μέσα-μέσα στην πρίζα, δηλαδή στις τρύπες, αλλά στο απ' έξω που είναι δύο πάνω και κάτω από τις τρύπες. Οι γειώσεις....

Αν όμως είναι εσωτερικό πρόβλημα της οθόνης τι γίνεται; Μήπως αν βγάλω την οθόνη από την πρίζα και πάω και τη βάλω στην πρίζα που είναι η άλλη οθόνη για να δω αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει διαρροή;

Αν όμως είναι εσωτερικό πρόβλημα της οθόνης τι γίνεται; Μήπως αν βγάλω την οθόνη από την πρίζα και πάω και τη βάλω στην πρίζα που είναι η άλλη οθόνη για να δω αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει διαρροή;

:038: ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Δοκίμασε και με το καλώδιο της άλλης μήπως έχει πρόβλημα το καλώδιό σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.