CaptainMorgan1442169080 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2004 Λοιπόν ακούστε.....Είπα το απόγευμα να κάνω update από το 21 που είχα ξεμείνει στο 26 bios.Αφου λοιπον εφαρμόζω τη γνωστή διαδικασία με alt+f2 κλείνω και κάνω ccmos.Εδώ πρεπει να παίχτηκε η χοντρή η μα@@@ία. Ενώ είχα κλείσει τροφοδοτικό, ups, μπρίζες,είχα ξεχάσει το καλώδιο του ρεύματος συνδεδεμένο στο PSU.Ανοίγω μετά από λίγο την μπρίζα του ups και.....πέφτει μια ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού!!!!!!Αφού τη σήκωσα, bootάρω και πέρνω το μήνυμα :CMOS checksum error, default loaded ενώ παλιά από ό,τι θυμάμαι μου έβγαζε απλώς:CPU is unworkable μέχρι που έβαζα τις ρυσθμίσεις και όλα καλα.Τώρα όμως όταν μπαίνω σε ρυθμίσεις του bios ( και λέω "όταν" γιατί μερικές φορέςόταν πατάω Delβγάζει μια μπλε γραμμή κάτω και ένα κέρσορα απάνω και κολάει...)δεν μπορώ να αλλάξω το PC Health Status!!!!Μολις μπω στο συγκεκριμμένο μενού κολλάει όλο τοσύστημα μετά από λίγα δευτερόλεπτα!!!!!!!Όλα τα άλλα μενού δουλεύουν οκ είτε default είτε overclocked. Στα win ok, έτρεξα και prime.Τί έγινε ρε παιδιά??????1) Γ@@@@@α το τροφοδοτικό???2) Γ@@@@@α τη μητρική???3) Γ@@@@@α την μπαταρία της μητρικής???Θα μετρήσω με πολύμετρο μολίς μπορέσω (αν κοι οι τάσεις στο HD δείχνουν οκ) αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι μη φάει καμιά φρίκη και πάρω κανά σκληρό στο χέρι.......????Ρίχτε ό,τι ιδέες έχετε ρε παιδιά γιατί με έχει φάει η αγωνία.....ΥΓ PSU Antec TP 480W
outlaw Οκτώβριος 25, 2004 #2 Οκτώβριος 25, 2004 Ξαναφλάσαρε το bios απο δισκέτα-cd μέσα απο dos με τις γνωστές παραμέτρους. Κλείστα όλα βγάλε το καλώδιο πίσω απο το τροφοδοτικό και κάνε clear cmos. Εάν σου κάνει ξανά τα ίδια κάτι τραυματίστικε μάλλον....
soler1442169065 Οκτώβριος 25, 2004 #3 Οκτώβριος 25, 2004 Eαν ειχες κλησει ολα τα πολυμπριζα μπριζες κλπ μου φενεται παραλογο που επεσε η ασφαλεια...Τωρα κανε παλι ενα flasharisma του bios και δες αν διορθοθει το προβλημα...αν οχι βλεπουμε...
soler1442169065 Οκτώβριος 25, 2004 #4 Οκτώβριος 25, 2004 Εγω γιατι οταν κανω flash στο bios δεν κανω clear cmos???
outlaw Οκτώβριος 25, 2004 #5 Οκτώβριος 25, 2004 Εγω γιατι οταν κανω flash στο bios δεν κανω clear cmos???Το είχα παρατηρήσει και εγώ φλασάρισμα απο το *.bat έκανε μόνο του....τώρα πώς?:119: Επι την ευκαιρία και οι "γνωστές" παράμετροι (απο κεκτιμένη ταχύτητα ίσως ακούστικε υπεροπτικό σορρυ)AWDFLASH.EXE %1 /py /sn /cd /cp /cc /r /f
tefra1442169066 Οκτώβριος 25, 2004 #6 Οκτώβριος 25, 2004 γιατι δεν κανεις ξανα το update μεσα απο windows με την εφαρμογη που δινει η αβιτ ? παντως πολυ μουφα το d26 Κατι κουλα που ειχα με d21 και με d23 ολα διορθωθηκαν , τωρα ολα παλι επανηλθαν !
CaptainMorgan1442169080 Οκτώβριος 25, 2004 Author #7 Οκτώβριος 25, 2004 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλα αυτά τα έχω κάνει. Καθάρισα άπειρες φορές το cmos , πέρασα 2-3 φορές την 26 και έβαλα και μια την 24 έτσι από περιέργεια αλλά τίποτα.....Βέβαια αυτό που δεν έχω κάνει είναι να flashαρω χειροκίνητα όπως μου προτείνεται με τις παραμέτρους...πάντα Alt+F2 πατάω....έχει τόση σημασία....????Θα δοκιμάσω και μέσα από win....Τι να πω ρε παιδιά...είναι τόσο κουφό που έχω κολλήσει...ένας φίλος μου πρότεινε μήπως τα έφτυσε το ups.....!!!!;Έχω σκεφτεί τα πιο απίθανα. Αλλά ήταν και απίθανο που έπεσε η ασφάλεια!!!!ΥΓ Το post με το πρόβλημα ήταν το 13ο μου σε αυτό το forum....τι να πω ...η μέρα μου ξεκίνησε συναντώτας 2 παπαδες στο δρόμο...και μετά λέει μην είσαι προληπτικός....!
CaptainMorgan1442169080 Οκτώβριος 25, 2004 Author #9 Οκτώβριος 25, 2004 sorry ξέχασα να το αναφέρω κι έχεις δίκιο. Την original χρησιμοποιώ....
outlaw Οκτώβριος 25, 2004 #10 Οκτώβριος 25, 2004 Την original χρησιμοποιώ.... Δεν έχεις βλέψεις για oc? Μιας και της μαμάς τα βάρδουλα στα φλάς δεν δοκιμάζεις και κανένα modded? http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/BiosMainboard.htmΔοκίμασε το mantarays XT του TicTac....πολύ καλό. Πές μας τι έγινε...Υ.Γ. Ναί, να φλασάρεις για σιγουριά απο DOS με τα awdflash.exe και τις παραμέτρους.
CaptainMorgan1442169080 Οκτώβριος 25, 2004 Author #11 Οκτώβριος 25, 2004 Είμαι στην κατηγορία των light overcocker που έλεγε και το poll....οπότε μέχρι τώρα μου ήταν αρκετό το original..εξάλλου μια φορά δοκίμασα hacked και δεν πέτυχα και τίποτα τρομερό....θα δοκιμάσω μέσω dos και μέσω win και θα σας πω αύριο...ελπίζω κάτι να έχει φτιάξει.....thanx!
Piratis Οκτώβριος 26, 2004 #12 Οκτώβριος 26, 2004 καπεταν το cmos checksum error στο βγάζει συνέχεια ή μόνο την πρώτη φορά? Μετά που έκανες save στο bios στο ξανάβγαλε? όταν πήγες να ανοίξεις τη μητρική είχες βάλει στο νορμαλ το jumper του cmos? στα windows μπαίνεις πάντα ή μερικές φορές? τσέκαρε και τα καλώδιο μήπως κουνήθηκε κανένα όταν τον άνοιξες για να αλλάξεις το jumper. κοίτα και τα κενά Molex του τροφοδοτικού μήπως κάνει πουθενά επαφή καποιος κονεκτορας με οτιδήποτε μέσα στο κουτί που μπορεί να εξηγεί και την ασφάλεια που έπεσε.όταν μπαίνεις στο pchealth μέχρι να κολλήσει δείχνει μετρήσεις ή είναι κενές, μπορεί να χάλασε το winbond τσιπάκι που μετράει θερμοκρασίες κλπ
CaptainMorgan1442169080 Οκτώβριος 26, 2004 Author #13 Οκτώβριος 26, 2004 Το checksum το βγάζει μόνο την πρώτη φορά, όταν βάλω τις ρυθμίσεις φεύγει.Το jumper ήταν στην κανονική του θέση.Για το molex θα κοιτάξω αλλά δε νομίζω.Στα win μπαίνει πάντα.Τώρα για το τελευταίο που είναι και το πιο ενδιαφέρον....αν είχε χαλάσει το winbond δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα και το HardwareDoctor....?Αυτό όμως δουλεύει μια χαρα....Πάντως παιδιά το πρόβλημα νομίζω ότι πρέπει να είναι ηλεκτρολογικής φύσης και όχι από το bios. Κάποια π@π@ έγινε εκεί με το βραχυκύκλωμα που έριξε την ασφάλεια του σπιτιού.....
Piratis Οκτώβριος 26, 2004 #15 Οκτώβριος 26, 2004 για να πέσει η ασφάλεια έγινε κάπου, κάπως διαρροή φορτίου - βραχυκύκλωμα. ή από molex ή στην έφερε το τούρκικο UPS . τώρα που ακριβώς την χτύπησε τρέχα γύρευε. ο soler έχει δίκιο κανείς δεν θα κάτσει να κάνει troubleshooting. κοίταξα λίγο στο net αλλά εκτός από τα προφανή δεν βρήκα τίποτα για αυτή την περίπτωση. μάλλον έφτασε η ώρα της κρίσης για την work σύστημα . Πόσα χρόνια εγγύηση έδινε θυμάσαι καθόλου?
CaptainMorgan1442169080 Οκτώβριος 27, 2004 Author #16 Οκτώβριος 27, 2004 δεν θυμάμαι εγγύηση αλλά το θέμα είναι ότι έχει φύγει το μοντέλο από το site του προμηθευτή του εν λόγω καταστήματος....θα δω.....
CaptainMorgan1442169080 Νοέμβριος 11, 2004 Author #17 Νοέμβριος 11, 2004 Λοιπόν τελικά πάει η Abit......και πάει και η εγγύηση....Εκτός από τα κολλήματα στο bios ψόφησαν σειριακές και εξωτερικές usb. Το πιο αξιοθαύμαστο ήταν ότι αρνούνταν να ξεκινήσει καν με ένα παλιό 350αρι PSU....(το οποίο σίγουρα δουλευει οκ). Μόνο το θηρίο το Antec κατάφερνε να την κάνει να bootαρει.Πάμε για άλλααααα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.