Jump to content

P4 2.4B προς αναγνώρηση (help)

backgroundman

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε ένα notebook βρήκα ενα P4 2.4B με τους εξείς κωδικούς

SL6PC Malay

L325B018

D1 Stepping (καλό ??)

έψαξα στο Overclockers.com αλλα βρήκα μόνο ένα SL6PC που πήγε 3150 με 1.68 Vcore (default 1.525)

intel specs εδώ

έχει πέσει στα χέρια κανενός και αν ναι πως πάει ?

Θέλω να το αλλάξω με ένα P4 2.4B (SL6EF CostaRica 3230A454 C1 Stepping)

θα πάει καλύτερα λέτε ???

Τελικά σήμερα έγινε η αλλαγή και testαρεται. Μάλλον είναι αρκετά καλό κομμάτι δεδομένου οτι έχει φτάσει 3006 (167χ18) με 1.6 Vcore και μάλλον θα πάει και άλλο. Πάντα με τη stock ψυχτρα και με μέτρια θερμοαγωγιμη, όταν πιάσει άνω φράγμα θα βάλω AS5.

Πώς σας φαίνεται ??

Σαφως ο <<Μαλαισιανος>> ειναι καλυτερος απο τον αλλο.

Βεβαια μην περιμενεις και παρα πολλα (σχετικα παντα).

Εναν τετοιον ειχα (ακριβως stepping δεν θυμαμαι) πριν κανα χρονο, στον οποιο εδινα μεχρι και 1.7V για να τον εχω stable στα 3100.

Θυμαμαι οτι οταν τον εδωσα, τοποθετηθηκε σε αλλη μητρικη (εγω ειχα 845 εκεινος 865) και την ετρεχε στα 3200 stable χωρις τοσο ρευμα.

Με αλλα λογια παιζουν πολλα ρολο...μητρικη,μνημες κλπ

Τελικά έφτασε 3300 (183χ18) πολύ άνετα και σταθερά. Μόλις βάζω 184 κολλάει και δε κάνει post, μάλλον δεν πάει άλλο το m/b (P4PE). H μνήμη είναι 1:1 στα 366 (δεν είναι και τόσο καλή) με 2-3-3-5. Όλα αυτά με τη stock ψύχτρα της intel και 1.55V Vcore !!!

Είμαι πολύ περίεργος που θα σταματήσει να ανεβαίνει, μόλις βρώ χρόνο θα τον βάλω στο P4C800E-DLX να δούμε.

2.4b%403300.jpg

Η μνήμη είναι στα 366 (1:1) και δε μπορώ να αλλάξω διαιρέτη γιατι ο επόμενος πάει τη μνήμη στα 458 (5:4) και δεν υπάρχει περίπτωση να τα σηκώσει.

Θερμοκρασίες με seti client ανεβάζει 50-52oC και με prime95 το πολύ 55-56oC

Τελικά βρήκα ενα m/b ASUS P4P800S SE το οποίο όμως δεν έχει ρύθμιση στο bios να ανεβάζεις τα Volts της μνήμης. Η μνήμη που είχα στο παλιό ήταν στα 333 και έφτανε με 2.85V στα 400-415 σταθερά και χωρίς λάθη, αλλα χωρίς τάση δεν ανεβαίνει πάνω απο 350. Τώρα δοκιμάζω μια παλιά 512 στα 400 η οποία μου έβγαζε κατι λάθη στα 400 με default τάση, να δω αν μπορεί να τρέξει χωρις λάθη μεχρι τα 390.

Σε μια προσπάθεια να μάθω επιτέλους το όριο του επεξεργαστή έβαλα μια μνήμη απο το άλλο pc (Corsair VS 512-400) η οποία με χαλαρά timming (2.5-4-4-8) φτάνει 415 με default τάση (απ' ότι θυμάμαι).

Τα windows ανοίξανε και στα 3600 χωρίς να είναι εντελώς σταθερά.

Απ' ότι κατάλαβα το όριό του με 1.575V Vcore είναι ανάμεσα στα 3500-3600.

Θέλω να το αλλάξω με ένα P4 2.4B (SL6EF CostaRica 3230A454 C1 Stepping)

θα πάει καλύτερα λέτε ???

ειχα ενα τετοιο SL6EF και μονο καταφερα να τον παω ωσ τα 2.8 με ταση 1.6-1.625 παραπανο δεν εκανε ποστ.οποτε απο οτι φαινεται το στεππινγκ αφτο εχει οροφη τα 2.8.....

Βασικά τον άλλαξα (ευτυχώς) και πήρα το διαμάντι !!!

Στο OC database του Overclockers.com έχει αρκετούς Κοσταρικανούς SL6EF που έφτασαν τα 3GHz. Παίζει ρόλο και η βδομάδα παραγωγής.

Μη κανεις copy-paste τα μηνύματα κάνε quote για να καταλαβαινουμε οτι το έγραψε άλλος και όχι εσύ.

Παλι πίσω με το P4PE και πέσαμε στα (182x18) 3300. Σκέφτομαι για αγορά m/b για το συγκεκριμένο επεξεργαστή, και θέλω να δώσω αρκετά volts στις μνήμες μπας και πάνε πιο ψηλά (το P4P800S SE δεν έδινε καθόλου τάση παραπάνω). Είμαι μεταξύ του Abit IS7-E και του ASUS P4P800SE. Δε ξέρω πιο απο τα 2 θα βρώ μετ/μένο. Εσείς πιο θα πέρνατε ??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.