Γιάννης_84 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2004 Έχω μια αυθεντική ΑΤΙ 9500 προ που την πήρα από αμερική μέσω ημπέι ολοκαίνουρια σε συσκευασία OEM. Αυτός που την είχε την είχε μόλις παραλάβει από RMA της προηγούμενης που είχε κάψει. Η κάρτα ήταν σφραγισμένη σε σακουλάκι άρα αχρησιμοποίητη. Μαζί μου έστειλε και το χαρτί της 5ετούς (ναι 5 έτη παρακαλώ) εγγύησης της ΑΤΙ.Το θέμα είναι ότι θέλω να την υπερχρονίσω όσο πιο πολύ γίνεται αλλά διάβασα ότι οι 9500 προ είναι κλειδωμένες και δεν ανεβαίνουν.Μπορεί να μου πει κάποιος τι σημαίνει αυτό; Εγώ για παράδειγμα με το radlinker των omega 4.7 κάνω δεξί κλικ στη συντόμευση του 3ντι μάρκ και βάζω π.χ. 320/300. Όταν τρέξω το 3ντι μαρκ στο ντιτέιλς μου δείχνει ότι όντως είναι 300/320 και αυξάνεται και το σκορ εμφανώς. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζομαι τροποποιημένο bios? Αν δε συνέβαινε αυτό τότε θα ακολουθούσα έναν απ' τους πολλούς οδηγούς υπερχρονισμού της 9500 προ που υπάρχουν. Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Πως μπορώ να είμαι σόγουρος αν χρειάζομαι τροποποιημένο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 17, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Πρώτο σου μέλημα θα είναι να προσπαθήσεις να ενεργοποιείσεις τα έξτρα pipelines και να την πάς για 9700προ. Εάν φροντίσεις και την ψύξη του πυρήνα και των μνημών σου θα πάς και πιο ψηλά. Η καρτούλα σου δεν είναι κλειδωμένη. Χρησιμποποίησε το AtiTool για να βρείς τα όριά της όπως έχει τώρα αλλά και όταν την μοντάρεις. Βιος μπορείς να βρείς εδώ :http://www.vanadis.nm.ru/9700-9700pro.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 η 9500 προ έχει ήδη 8 pipelines αυτό είναι σίγουρο και το αναφέρει και το ΑΤΙtool. Με βάζει σε σκέψη το γεγονός ότι όταν κάνω ανίχνευση μέγιστης συχνότητας μνήμης πάει μέχρι σχεδόν 320 βγάζει error και αρχίζει μετά να κατεβάζει. Το περίεργο είναι ότι τα errors δε φεύγουν καθώς κατεβάζει, ακόμα κι όταν η μνήμη φτάσει στην εξορισμού ρύθμιση δηλαδή 270. Τι μπορεί να φταίει; Βαριέμαι να κατεβάσω bios γιατί πρέπει να βγάλω την κάρτα να δω τι λένε οι μνήμες και δεν έχω καμία όρεξη να βγάλω και να ξαναβάλω το arctic cooling silencer. Τι προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 17, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Xμμμμ....μπορεί να υπερθερμαίνονται τα τσίπ της μνήμης αλλά να σε πηγαίνει ολοταχώς πίσω στα 270 (άραγε σταματάει εκεί)? Μπορεί να είναι και λάθος του Ati Tool δεν το γνωρίζω. Βάλε 320 (μιάς και έπισες τέτοια ταχύτητα) και τρέξε πολλές λούπες 3dMark. Άμα δεν δείς artifacts τρέξε στο Ati tool το artifact detector (ή κάπως έτσι) και όχι την αυτόματη μέθοδο εντοπισμού max mem clocks. Εάν και πάλι είσαι οκ, πάει να πεί οτι θα χρειστεί να βρείς το μαξ. των ρολογιών manualy. Αφού έχεις και το AC Silencer κάνε τον κόπο να δείς τις μνήμες (δεν νομίζω να χρειάζεται να το αφαιρέσεις) και φλάσαρέ την σε 9700προ.....sweeeeeeeet.:106: Καλό oc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Απ' ότι ξέρω η μόνη διαφορά της 9700 προ από την 9500 προ είναι ο δίαυλος της μνήμης. Υπάρχει περίπτωση αν τη φλασάρω σε 9700 να γίνει ο δίαυλος της μνήμης 256 από 128; Εννοείται ότι και οι συχνότητες είναι διαφορετικές αλλά αυτό το κανονίζουμε με overclocking. Νόμιζα ότι 128->256 γίνεται μόνο αν πειράξεις την ίδια την πλακέτα εκτός αν έχεις 9500 απλή με μνήμες σε σχήμα L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 17, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Κάνε dump το βιος της κάρτας σου και άνοιξέ το με τον λαγό (rabbit). Νομίζω έχεις 256bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Ο λαγός θα μου πει αν έχω 256 bit; Που μπορώ να το βρω; Κατέβασα ATItooll 021. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 17, 2004 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Μάλλον έχεις δίκιο. Απο μία μικρή έρευνα στο google οι 9500προ έχουν 128άμπιτο ελενκτή. Νομίζω μόνο το 9700 mibility έχει 128μπιτο βιος (για μνήμες) αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Πάντως πολοί σε φόρουμς αναφέρουν επιτυχώς 9500προ@9700προ....τώρα μην σε πάρω στο λαιμό μου....αν βρώ κάτι το σίγουρο θα στο πώ. Λαγός-> google it δεν θυμάμε λίνκ. Θυμάμε όμως οτι μπορείς να πειράξεις τον ελενκτή στο βιος που επεξεργάζεσαι. Δηλ. να ανοίξεις βιος της 9700προ και να αλλάξεις τον ελενκτή σε 128άμπιτο και μετά να το σώσεις έτσι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μήπως ξέρεις αν ο λαγός θα με απαλλάξει από τον κόπο να ψαχουλεύω τι γράφουν πάνω οι μνήμες και να βρει τον τύπο τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 17, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Ναι με το που θα ανοίξεις το βιος της κάρτας σου θα δείς ποιές μνήμες έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 17, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 Ο.Κ. σε ευχαριστώ πολύ, τώρα μένει μόνο να βρω το λαγό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Οκτώβριος 21, 2004 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2004 καμια βοηθεια και σε μενα παιδια,ανοιξα το Bios που εκανα backup,αλλα δεν μπορω να καταλαβω τα χαρακτηριστηκα της μνημης.εχω hercules 3d prophet 9500pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Οκτώβριος 21, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2004 καμια βοηθεια και σε μενα παιδια,ανοιξα το Bios που εκανα backup,αλλα δεν μπορω να καταλαβω τα χαρακτηριστηκα της μνημης.εχω hercules 3d prophet 9500pro. Οι μνήμες σου είναι Infineon. Κράτα μία τα timmings σε ένα χαρτάκι και κατέβασε κάσποιο βιος για 9700προ με μνήμες Infineon. Κάνε μια σύγκριση στο timings και αφού τα σενιάρεις (άμα χρειαστεί) φλασάρεις (watch out τον κοντρόλερ να τον έχεις 128μπιτο).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Οκτώβριος 21, 2004 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2004 ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.