Jump to content

Σφαλμα στο Prime95(blend test)

SotosLg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν απο κανα μισαωρο εκανα ενα τεστ στο Prime95 για να δω σταθεροτητα αλλα μου βγαζει το εξης σφαλμα:FATAL ERROR:Rounding was 0.4999990463,expected less than 0.4.Και τρεχει για σχεδον ενα λεπτο και πεταει αυτο το σφαλμα!!Γιατι? Τι δεν εχω κανει σωστα στο OverClocking μου? :073:

κιαλο να δωσω?Τωρα δουλευει στα 1,825Vcore(Να βαλω 1,85?).Ναι tefra για αυτο μιλαμε.Απο θερμοκρασιες δεν εχω κανενα προβλημα.Αφου εχτες το βραδι σε κατασταση αδρανειας μου ειχε 28-29 και λιγο πιο κατω στο κουτι μεσα;)

Γιατί τρέχεις Blend? με αυτό τεστάρει και μνήμες .Ασε τα βολτ σε 1.825 και τρεξε In-Place large FFt's να τεστάρεις μόνο CPU και αν πάλι σου βγάζει λάθη τότε ανέβασε βολτ.Μπορεί να φταίνε και οι μνήμες σου...Κανα Memtest σε dos δεν θα'βλαπτε.

Oπως ειπε και ο NoDsl με το blend τεσταρεις και τις μνημες και τον CPU οποτε τρεξε πρωτα το Large FFT στο Prime να δεις και ενα memtest δεν βλαπτει.

το εχω ακουσει για μεγαλες πατατες αλλα μου φαινεται καπως . εχω χρησιμοποιησει καμια δεκαρια barton σε ολες τις ταχυτητες και τα 2300 τα επιαναν πανω κατω αρκετα ευκολα με 1.725 η διαφορα 0.1 μου φαινεται πολυ εκτος και εαν η μητρικη μετραει οτι θελει !!! η ταση ειναι απο Bios εεε?

παντως το 1.825 μου φαινεται τεραστιο για τα 2300 εχω ακουσει για πατατες cpu αλλα δεν θυμαμαι τοσο ακραια περιπτωση .

Και εγώ είπα να μην λυπηθώ τον δικό μου 2600 και του έδωσα 1,9v 4 ώρες prime χωρίς κανένα πρόβλημα, μετά βαρέθηκα. Με την αμέσως μικρότερη τάση (1,875 νομίζω) πέταξε σφάλμα στην 1 ώρα ακριβώς.

200x11.5=2300 με 1,9volt :079:

Βρε σωστέ τώρα δεν πόσταρες οτι έχεις μια PC2100 στα 205MHz? Είσαι σίγουρος οτι είσαι error free με μόνο 2,75v?

Εδω υπαρχει μια διαφορα.Στα 205 βγαζει σφαλμα στο πρωτο λεπτο!!Στα 200ΜΗΖ ειναι ολα ΟΚ!!Εκανα Blend τεστ για 40 λεπτα και σφαλμα ΜΗΔΕΝ!!Βαρεθηκα να το αφησω παραπανω.Και ολα αυτα με 2,75 Βολτ.Με timings 2.5-5-5-10.Καλα δεν ειναι?

Εδω υπαρχει μια διαφορα.Στα 205 βγαζει σφαλμα στο πρωτο λεπτο!!Στα 200ΜΗΖ ειναι ολα ΟΚ!!Εκανα Blend τεστ για 40 λεπτα και σφαλμα ΜΗΔΕΝ!!Βαρεθηκα να το αφησω παραπανω.Και ολα αυτα με 2,75 Βολτ.Με timings 2.5-5-5-10.Καλα δεν ειναι?

Άς το καλύτερα το μπλέντ...τρέχε τα μεγάλα ΦΦΤ. 40 λεπτά δεν είναι δείγμα σταθερότητας. 12 ώρες είναι. Για κάνε το εξής. Βγάλε την 2100 και άσε την 3200 επάνω.... και δές.

Την 2100 την εχω στο DUAL CHANNEL.Σηγουρα να την βγαλω?2 Ωρες ειναι ενταξει?

ασε τον διερετη 1:1

η θερμοκρασια της cpu ειναι η ουσια οχι του κουτιου!

δοκιμασε τις μνημες σου με memtest #8 για σιγουρια.

τι μνημες ειπαμε οτι εχεις?

• 2 weeks later...

Ρε παιδια μου γεννηθηκε η εξης απορια: Εχω τωρα Vcore 1.925 και Vdimm 2.8 οποτε και στο Blend και στο Large FFT μου βγαζει σφάλμα.Γιατι αραγε?Επισης τωρα εχω την PC3200.Τα τσιπακια ειναι TwinMos 50B

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.