imaginas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2004 Μπορεί να μου πει κάποιος τί είναι αυτό;Το είδα σο BIOS της μητρικής και αφορά το δίσκο που έχω seagate 80GB.Να το ενεργοποιήσω ή να το αφήσω ανενεργό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki_D Οκτώβριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 Τα αρχικά δεν θυμάμαι τι σημαίνουν αλλά είναι για να σου λέει την κατάσταση του δίσκου.System monitoring..... δεν θυμάμαι μετά... Οπότε ενεργοποίησε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Οκτώβριος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 What is S.M.A.R.T. technology for hard drives?S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) is implemented into all of the modern hard disks. A special program inside the disk constantly keeps tracking the condition of a range of the vital parameters: driver, disk heads, surface state, electronics, etc. At the present time, S.M.A.R.T. technology is able to predict up to 70% of all hard disk problems! However, to use this information, you firstly have to retrieve it from the disk and analyze it. This is one of the Active SMART program's tasks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Οκτώβριος 7, 2004 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 Μπορείς να το ενεργοποιήσεις άφοβα, αλλά δεν είναι και ανάγκη. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σου καθυστερεί λίγο τον δίσκο κατά την εκκίνηση αλλά πρακτικά ούτε που θα το καταλάβεις. Προσωπικά πιστεύω ότι καλό είναι να το ενεργοποιήσεις αν υποψιάζεστε ότι κάποιος από τους δίσκους σου έχει πρόβλημα. Δεν είναι και ότι ποιο σίγουρο αλλά μπορεί να σώσει καταστάσεις. Υ.Γ.: Υπάρχει και ένα πολύ καλό windικό αν σε ενδιαφέρει ρίξε του μια ματιά, Active SMART Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Οκτώβριος 7, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 Κι εγω Enabled το εχω για τους δισκους μου!!! Σωθηκα μια φορα γιατι ενας δισκος τα επαιξε κι ευτυχως εβλεπα την κατασταση του και κρατησα backup! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
duende Οκτώβριος 7, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 εκτος απο το active smart υπαρχει αλλο ενα καλο freeware utility που μπορει να παρακολουθει τις τιμες του s.m.a.r.t. hdd health http://www.panterasoft.com/ .ειναι αρκετα χρησιμο να εχεις προσβαση σε αυτες για να τσεκαρεις πχ θερμοκρασια σκληρου (σε οσους εχουν σενσορα) spin up errors κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Οκτώβριος 7, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 ενα αλλο πολυ καλο και ευχρηστο ειναι το adenix smart indicator.δεν ειναι προγραμμα αλλα ενα shell extension και μπορεις να βλεπεις την κατασταση απο τις ιδιοτητες του σκληρου.ειναι 88 kb αλλα δεν ξερω αν μπορω να το ανεβασω.γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Οκτώβριος 7, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 Η λειτουργεια σμαρτ γενικα ειναι πολυ χρησιμη..με εχει βοηθησει αρκετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Οκτώβριος 7, 2004 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2004 ενα αλλο πολυ καλο και ευχρηστο ειναι το adenix smart indicator.δεν ειναι προγραμμα αλλα ενα shell extension και μπορεις να βλεπεις την κατασταση απο τις ιδιοτητες του σκληρου.ειναι 88 kb αλλα δεν ξερω αν μπορω να το ανεβασω.γινεται? Μην το ανεβάσεις. Μου άρεσε και το βρήκα εδώ (google)….. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.