Jump to content

Dual layer dvd recorders ..Γραφουν σε -R9 ?

GreenDay

Recommended Posts

Παιδια μια ερωτησουλα ...Ψαχνω να παρω ενα DL DVD Recorder.μαλλον το NEC3500.

Ρωτωντας εναν γνωστο μου μου ειπε οτι οι ταινιες γραφονται σε δισκακια -R παντα (αυτος εχει single layer dvd). Κοιταζοντας τα χαρακτηριστικα του NEC3500 αλλα και των υπολοιπων dual layer dvd recorders παρατηρησα οτι δεν γραοφυν σε -R αλλα μονο σε +.

Αν βγουν δηλαδη δισκακια - , θα μπορουν να τα γραψουν?

Αν οχι, θα παιζουν οι ταινιες στα + ?

Ξερει κανεις τιποτα ?

Ευχαριστωωωωωω

οι ταινίες δεν γράφονται πάντα σε -R, μια χαρά γράφονται και σε +R, απλώς κάποιες παλιές συσκευές dvdplayer και dvdrom πιθανόν να μην διαβάζουν εύκολα ή και καθόλου +R επειδή είναι λίγο πιο καινούριο πρότυπο και δεν το υποστήριζαν. Για το αν θα σου παίζουν τα dual layer στις συσκευές που έχεις δεν έχω ιδέα για το πόσο συμβατά θα είναι. Γράφε σε single layer είναι και πιο φτηνά.

Προχθές πέτυχα ένα JVC player 2 ετών, πολύ καλό γενικά, αλλά δε κατάφερε να διαβάζει καλά ένα +R (4.5G) που έγραψα προχθές με το Lite-On. Με -R, δεν είχα πρόβλημα στα 3-4 Players που δοκίμασα μέχρι τώρα

Προχθές πέτυχα ένα JVC player 2 ετών, πολύ καλό γενικά, αλλά δε κατάφερε να διαβάζει καλά ένα +R (4.5G) που έγραψα προχθές με το Lite-On. Με -R, δεν είχα πρόβλημα στα 3-4 Players που δοκίμασα μέχρι τώρα

Δοκιμασες να αλλαξεις το booktype σε DVD-ROM, οταν εγραψες το DVD;

Παιδια μια ερωτησουλα ...Ψαχνω να παρω ενα DL DVD Recorder.μαλλον το NEC3500.

Ρωτωντας εναν γνωστο μου μου ειπε οτι οι ταινιες γραφονται σε δισκακια -R παντα (αυτος εχει single layer dvd). Κοιταζοντας τα χαρακτηριστικα του NEC3500 αλλα και των υπολοιπων dual layer dvd recorders παρατηρησα οτι δεν γραοφυν σε -R αλλα μονο σε +.

Αν βγουν δηλαδη δισκακια - , θα μπορουν να τα γραψουν?

Αν οχι, θα παιζουν οι ταινιες στα + ?

Ξερει κανεις τιποτα ?

Ευχαριστωωωωωω

Η Pioneer θα βγαλει το 109 μαλλον γυρω στα Χριστουγεννα ή λιγο πιο μετα. Αυτο θα υποστηριζει +DL και -DL.

Οσον αφορα τη συμβατοτητα, ειναι γεγονος οτι τα -R ειναι πιο συμβατα ειδικα με τα παλια μηχανηματα, αλλα το bitsetting στα +R εχει βελτιωσει την κατασταση.

Συμβατοτητα με τα DL, δεν εχω ιδεα. Το NEC και το Pioneer παντως αλλαζουν αυτοματα το booktype σε DVD-ROM οταν γραφουν +DL. Το NEC, εχει και δυνατοτητα ρυθμισης booktype και για τα +R SL.

Χλωμο το βλεπω να βγει fw για τα υπαρχοντα recorders που να υποστηριζει εγγραφη -DL.

Lord τώρα σε είδα. Οχι δε δοκίμασα κάτι με το booktype. Δε ξέρω τι είναι αυτό και από ότι βλέπω το Nero δεν έχει τέτοια επιλογή πουθενά. Αλλο αντιγραφικό δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω για κανένα λόγο.

Τα αντιγραφικα LiteON και μερικες αλλες μαρκες (NEC, Ricoh κ.α.) υποστηριζουν το bitsetting. Με αυτο μπορει κανεις να καθορισει να αναγνωριζονται απο τα deck μηχανηματα τα αντιγραμμενα DVD σαν κανονικα DVD-ROM και οχι σαν αντιγραμμενα. Αυτο για να βελτιωθει η περιορισμενη συμβατοτητα των + μεσων. Για τα -R δεν υπαρχει κατι τετοιο γιατι δε χρειαζεται.

Το nero πραγματι δε νομιζω οτι εχει την επιλογη αυτη. Ψαξε λιγο στο internet και θα βρεις πως γινεται. Δεν ξερω να σου πω, γιατι δεν εχω DVD recorder LiteON.

Για τα -R δεν υπαρχει κατι τετοιο γιατι δε χρειαζεται.
δεν υπαρχει γιατι δε γινεται και οχι γιατι δε χρειαζεται, καθως το Leadin στα -R ειναι ηδη "γραμμενο" εργοστασιακα και δεν μπορει να αλλαχθει αποτο recοrder οποτε δεν μπορει να αλλαξει το booktype σε αυτα. btw τις πληροφοριες σου για το 109 απο που τις εχεις? :)

couveland περισσοτερες πληροφοριες για το Booksetting μπορεις να διαβασεις στο λινκ στην υπογραφη μου

δεν υπαρχει γιατι δε γινεται και οχι γιατι δε χρειαζεται, καθως το Leadin στα -R ειναι ηδη "γραμμενο" εργοστασιακα και δεν μπορει να αλλαχθει αποτο recοrder οποτε δεν μπορει να αλλαξει το booktype σε αυτα. btw τις πληροφοριες σου για το 109 απο που τις εχεις? :)

couveland περισσοτερες πληροφοριες για το Booksetting μπορεις να διαβασεις στο λινκ στην υπογραφη μου

Δε γνωριζα οτι δε γινεται. Νομιζα οτι απο τη στιγμη που υπαρχει συμβατοτητα, δεν το εχουν ψαξει τοσο. Στα -DL, πως ομως ειναι εφικτο (βλεπε NEC 3500); Δεν ειναι κι αυτα σαν τα -SL;

Για το 109 στο ιντερνετ εχω διαβασει τις πληροφοριες, αλλα δε θυμαμαι που :confused:

Για το bitsetting από την εμπειρία μου δεν κάνει τίποτα. σε δύο παλιά DVDrom που στα χαρακτηριστικά τους δεν υποστήριζαν +R . πριν βγει το bitsetting διάβαζαν περίπου 1/3 από +R τα άλλα δεν τα έβλεπαν καθόλου. μετά με bitsetting πάλι υπήρχαν αρκετά

+R->ROM που δεν τα έβλεπαν καθόλου. δεν πέρνω όρκο αλλά πάλι περίπου μόνο 1 στα 3 διάβαζαν κανονικά. και μιλάμε για taiyo δισκάκια καλογραμμένα, οπότε δεν πρέπει να οφείλεται στην ποιότητα του μέσου

ποτε δεν συμπαθησα το + αλλα τωρα εχω 100δισκακια και το nec3500....θα τους παρει και θα τους σηκωσει τους αποπανω που με το μαρκετιν διωξανε το - σε περιπτωση που μου δημιουργησει προβληματα...

παντως για 2000 -R που εχω γραψει με το Α05 με το instant cd+dvd δεν ειχα ποτε προβλημα και με κανενα player....

Στα -DL, πως ομως ειναι εφικτο (βλεπε NEC 3500); Δεν ειναι κι αυτα σαν τα -SL;
Δεν υπαρχουν minus Double Layer media/drives αν εννοεις αυτο με τον ορο -DL. To double layer format ανηκει στο plus (+) φορματ ειναι δηλ DVD+R DL για αυτο και υπαρχει και νοημα στον ορο Bitsetting για αυτα.

Παντως δεν αποκλειω την πιθανοτητα (ιδιως για τα liteon) να βγει firmware που να γραφεις και DL -r απο + που ειναι τωρα. Μην ξεχναμε οτι τα Liteon ειναι ισως τα μονα dvd-r τα οποια εχουν τοσο μεγαλη υποστηριξη και οχι μονο απο την επισημη εταιρια.......

Παντως δεν αποκλειω την πιθανοτητα (ιδιως για τα liteon) να βγει firmware που να γραφεις και DL -r απο + που ειναι τωρα. Μην ξεχναμε οτι τα Liteon ειναι ισως τα μονα dvd-r τα οποια εχουν τοσο μεγαλη υποστηριξη και οχι μονο απο την επισημη εταιρια.......
Να την αποκλεισεις :)

Δεν υπαρχει DLminus καθως δεν εχουν οριστει ακομα τα specifications απο το minus lobby(αν και στο μεσοπροθεσμα θα γινει), δεν ειναι στο χερι καμιας εταιριας να βγαλει fw για DL -R καθως η τελευταια ειναι εννοια που δεν υπαρχει καν ακομα. Οταν τα πλαισια και τα χαρακτηριστικα αυτου οριστουν τοτε μπορει, οπως εχει ηδη κυκλοφορησει ανεπισημα για το 716 της Plextor.

Να την αποκλεισεις :)

Δεν υπαρχει DLminus καθως δεν εχουν οριστει ακομα τα specifications απο το minus lobby(αν και στο μεσοπροθεσμα θα γινει), δεν ειναι στο χερι καμιας εταιριας να βγαλει fw για DL -R καθως η τελευταια ειναι εννοια που δεν υπαρχει καν ακομα. Οταν τα πλαισια και τα χαρακτηριστικα αυτου οριστουν τοτε μπορει, οπως εχει ηδη κυκλοφορησει ανεπισημα για το 716 της Plextor.

Μα δεν λεω για τωρα φιλε Hemispasm!!! Οταν με το καλο κυκλοφορησουν κανονικα τα minus dl τοτε πιστεψε δεν την αποκλειω καθολου αυτη την πιθανοτητα.........

Οταν με το καλο κυκλοφορησουν κανονικα τα minus dl τοτε πιστεψε δεν την αποκλειω καθολου αυτη την πιθανοτητα.........
τοτε ειναι πιθανο, οπως εχει ηδη ανεπισημα ανακοινωθει και για το 716 οπως ειπα. Αμφιβαλλω ομως αν θα γινει για αρκετα παλαιοτερα drives καθως δε ξερω αν θα εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν μονο μεσω μιας αναβαθμισης fw - το 716 ειναι καινουριο drive και μπορει απο τη Plextor να εχουν ηδη λαβει καποιες ξεχωριστες παραμετρους/ρυθμισεις υποψιν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.