Jump to content

αλλαγή bios στον silicon image 3112

aspirin

Recommended Posts

έχω την a7n8x-e deluxe και μου κάνει διάφορά νούμερα με την κάρτα τηλεόρασης. Μήπως υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσω το bios-fw του silicon image? Κάπου είδα πώς γίνεται αλλά δεν θυμάμαι ρε γμτ. Ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά.

τι σχέση έχει η κάρτα με το firm του Sil. Βασικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να flashάρεις ένα BIOS στο mobo σου που να έχει και καινούργια έκδοση του Sil, αφού εμπεριέχεται σ αυτό.

έτσι έ? έχω βάλει το τελευταίο bios όποτε είμαι καλυμένος από αυτό το θέμα. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την κάρτα τηλεόρασης που εμφανίζει παράσιτα όταν δουλέυει ο σάτα δίσκος. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα του silicon image. Μετά παρατήρησα πώς όταν δουλέυει και ο pATA σκληρός δημιουργείται πάλι πρόβλημα. Μετά όμως παρατήρησα πώς όταν έβαζα όλες τις τιμές στο bios default το πρόβλημα εξαφανιζόταν. Φαίνεται πώς το o/c προκαλέι κάποιο πρόβλημα. Κάτι αντίστοιχο εμφανίζεται σε όσους έχουν την audigy2 με την συγκεκριμένη μητρική και έχουν κάνει o/c. Το πρόβλημα αυτοί το απέδιδαν στον silicon image. Τελικά τί φταει ρε γμτ? Κοντεύω να τρελαθώ!

εντάξει δεν είναι σίγουρο αλλά μάλλον EMI είναι το πρόβλημα, η κάρτα ΤV σου δε πρέπει να έχει καλή θωράκιση ή δε ξέρω γω.

Δοκίμασε αν δε δουλέψει αυτό να βάλεις επίσης το PCI latency timer από 32 σε 64, αν και δε νομίζω να φτιάξει κάτι με αυτό.

δεν δούλεψε ούτε κ αυτό. ’σε που για Spread spectrum enable στο AGP, FSB

πρέπει να είναι το FSB 133-166-200. Αποκλειστικα. Διάβασα κάπου για το pci latency ότι πρέπει να το μειώσεις όπως σωστά λές, αλλά το στο bios δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Δοκίμασα με το powerstrip αλλά τζίφος. Κατέβασα ένα modded bios αλλά πάλι τίποτα. Το μόνο που μένει είναι να χαμηλώσω το latency αλλά δεν ξέρ πώς να το κάνω από το bios. Την κάρτα tv την έχω στο pci slot 4 όπου μοιράζεται το ίδιο irq με το gigabit lan to οποίο έχω απενεργοποιημένο.

Μόνο ένα μπορεί να δώσει σιγουρα λύση. Θα ανοίξω το παράθυρο και θα την σουτάρω την άσους.

δοκίμασε να αναβάσεις το AGP σε διαφορετική συχνότητα (68,69 ας πούμε) μπορεί να φτιάξει αν ανεβαίνει μαζί και το PCI (μην πας πάνω από 70 όμως). Nομίζω η AN8X deluxe το έδινε στο Power Management την επιλογή PCI latency αλλά δε ξέρω για την e

κάτσε να το ανεβάσω το agp. Δεν υπάρχει στο power management την επιλογή για το pci latency. Κακώς κατά τη γνώμη μου. Μήπως υπάρχει κρυφό μενού?

Νεότερα: Ανεβάζοντας το agp sta 68 σχέδόν λύθηκε το πρόβλημα. Φαντάζομαι αν το πάω 69 θα είναι ακόμα καλύτερα αλλά δεν γνωρίζω αν είναι επικίνδυνο.

ΥΓ: αντίστοιχο πρόβλημα βρήκα εδώ αλλά δεν κατάλαβα πολλά!

μισό λεπτό το πρόβλημα είναι πως δημιουργούνται παρεμβολές στη TV κάρτα σου από τη συχνότητα PCI (33.33333mhz) στη προκειμένη περίπτωση. όταν δε ocάρεις απ ότι ξέρω η ASUS ενεργοποιεί τα Spread Spectrum στο AGP/PCI bus και στο FSB,

FSB Spread Spectrum: This BIOS feature allows you to reduce the EMI of the front side bus (known alternately as the FSB or processor bus) by modulating the signals it generates so that the spikes are reduced to flatter curves. It achieves this by varying the frequency slightly so that the signal does not use any particular frequency for more than a moment.
πηγή

όπως καταλαβαίνεις εφόσον στο κάνει και σε PATA και σε SATA δε φταίει κανένας controller απλά η κάρτα δεν έχει καλή μαγνητική θωράκιση, που σημαίνει ότι θα στο κάνει σε όλα τα mobo όπου δεν έχουν Spread Spectrum στο PCI τους. Δοκίμασε και 69 δηλαδή 34.5mhz στο PCI πιστεύω είναι ασφαλές για κάθε δίσκο όπως και το 70 για παραπάνω δε ξέρω. Πήγαινε στη σελίδα της εταιρίας της κάρτας τηλεόρασης και δες τις προδιαγραφές της. Προσωπικά θα αγόραζα άλλη κάρτα τηλεόρασης, τι μάρκα είναι η δικιά σου?

Επίσης δοκίμασε να την βάλεις και σε άλλο PCI σα δεύτερη λύση. (το 2 slot πρέπει να είναι αυτό με free ΙRQ αν θυμάμαι καλά)

Το PCI latency μάλλον δε θα βοηθούσε έτσι και αλλιώς στη περίπτωση σου, περισσότερο είναι για αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες ήχου της Creative.

Τα προβλήματα δεν σταματούν. Πάει ο sata δίσκος enduracell!!! Βγάζω το πρωί τον sata και αφήνω τον pATA δίσκο για να δώ αν το πρόβλημα με την τηλεόραση εξαφανίζονται. Όντως χωρίς τον sata δίσκο εξαφανίζονται τα προβλήματα. Βάζω τον σατα ξανά πίσω και δεν ξεκινάει. Ελέγχω τα πάντα. Τζίφος. Ο seagate δίσκος μου είναι νεκρός! Έχω ελέγξει τα πάντα. Καλώδια ρυθμίσεις!!! Καλά θα με τρελάνει αυτός ο υπολογιστής. Πώπω και όσο σκέφτομαι τα 50gb τραγούδια που αντέγραφα όλο το σαβ/κο μου έρχεται να φουντάρω. Καμιά ιδέα για το δίσκο υπάρχει? Μήπως ξεχνάω κάτι?

κάτσε όταν λες δε ξεκινάει? τον σύνδεσες στη τροφοδοσία (ξέρω ρωτάω βλακείες) μέχρι την PCI τον δούλεψες? Το Jumberάκι για το SATA controller μήπως το έβαλες κατά λάθος σε θέση κλειστή? Δε το βλέπει ούτε το BIOS?

΄στο βάλε βγάλε φαίνεται ότι έφαγε φλασία ο δίσκος. Έχω enable to silicon image. Στο μπουτάρισμα βγαίνει κάτι που λέει "silicon image press alt+s or f4.....) όπου κανονικά σε εκείνο το σημείο έπρεπε να βρεί το δισκο. Έχω ελέχξει το καλώδιο τροφοδοσίας και τοκαλώδιο που πάει στη μητρική. Τα μόλεξ είναι όλα οκ. Απορώ πώς πέθανε ο δίσκος. Ούτε τον χτύπησα κάπου απότομα, ούτε κουνήθηκε. Έτσι απλά δεν λειτουργεί. Μάλιστα έχω ένα φανάκι μπροστά που χτυπάει και αυτό το δίσκο με κρύο αέρα απ'εξω και οι δίσκοι είναι κρύοι πάντα!. Νομίζω ότι έχει χτυπήσει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε έτσι στα καλά καθούμενα !!!

ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

Διόρθωση: Το βρήκα τον ένοχο. Το καλωδιάκι τροφοδοδίας του σκληρού είχε το πρόβλημα. Εεεεεε του π@@@@@η δεν χαλάνε έτσι οι σκληροί. Οπότε enduracell το λύσαμε το πρόβλημα ανεβάζοντας το agp. Τώρα είναι πολύ πολύ καλύτερα. Κάτι παιζόταν με τον silicon image γιατί με τον pATA σκληρό ήταν μια χαρά. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την υπομονή. Ίσως στο μέλλον αγοράσω ένα usb tv tuner για να κάνω σωστά τη δουλειά μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.