Jump to content

Ποιο απο τα δυο?

tyxeros

Recommended Posts

Ειμαι μεταξυ Reserator και waterchill kt03. Ποιο απο τα δυο αποδιδει καλυτερα και επεκτεινεται ποιο αποδοτικα?( λαμβανοντας υποψιν την διατομη των σωληνωσεων και την δυνατοτητα αλλαγης αντλιας). Επειγομαι γιατι το απογευμα θα παω να αγορασω. :101:

Θελει λιγο ψιλοτρεξιμο και δεν εχω την ωρα ουτε την υπομονη προς το παρον. Και επειδη το μικροβιο του νερου το εχω ακομα φρεσκο και μεχρι αυριο μπορει να μου φυγει, αυτες τις δυο λυσεις εχω υποψιν μου.

Στην περίπτωση σου, μάλλον θα έπερνα το reserator.

Η προτοτυπία του "ψυγείου" και το μεγάλο μέγεθος μου φένονται αρκετά δελεαστικά για δίαφορα πειράγματα.

Όμως νομίζω οτι σε αμοντάριστη κατάσταση, το waterchill θα αποδίδει κάπως καλύτερα. Το τίμημα της νεκρικής σιγής του reserator.

Διαβαζα σε αλλα threads οτι το waterchill εχει "περιεργους" σωληνες και τα εξαρτηματα τους δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν με αλλους σωληνες (τουλαχιστον οχι με καποια φασαρια η οποια δεν νομιζω να αξιζει το κοπο). Απο την αλλη το reserator με καλυπτει περισσοτερο αλλα δεν ξερω αν μπορω να αλλαξω την αντλια και να βαλω μια αλλη π.χ hydor l20 η l30. Αυτη θα παει μεσα στο reserator η απεξω?

Μακρια απο zalman κατα τη γνωμη μου.

Ειχα ψαξει πολυυ για το waterchill και ημουνα στο τσακ να το παρω. Τελικα πανω που το ειχα αποφασισει αποφασισε να μου αλλαξει τη γνωμη η mx και το psu και ετσι.....bye bye euros......

Κατα τη γνωμη μου θα αποδιδει πολυ καλυτερα..

Μιλας γενικα για την Ζαλμαν ή για το reserator? Γιατι τοσο μισος? Για το waterchill εκανα ενα search στο "εργαστηρι" και δεν βρηκα κανεναν ιδιαιτερα ικανοποποιημενο καθως ολοι ετρεχαν να αγορασουν σωληνες που να κανουν στα block του waterchiller και ολοι παραπονιοντουσαν οτι δεν μπορουσαν να συνδεσουν σε αυτους τους σωληνες κατι διαφορετικο.

Φίλε μου σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Reserator! Μιας και είμαι χρήστης του θα σου αναφέρω στα γρήγορα τα θετικά του!

1) Τελείως αθόρυβο

2) Εγκατάσταση σε 5 λεπτά

3) Καλή σχετικά απόδοση που βέβαια δεν φτάνει σε τίποτα τα home made συστήματα.

4) Πολύ εύκολη αλλαγή αντλίας. Η Zalman σου δείνει αναλυτικές οδηγίες πως να το κάνεις εάν χρειαστείς που πιστεύω πως δεν θα χρειαστείς.

5) Ιδανικό για mod! Σε προηγούμενο thread αναλύω πως έφτασα την cpu στους 0 C! (Το pc ακόμα μοντάρεται)!

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Για μενα πιο ευκολο στην εγκατασταση ειναι το reserator αλλα πιο κοντα στα custom και πιο καλες θερμοκρασιες εχει το waterchill.

Και κατι αλλο ποιος ειπε οτι ειναι δυσκολο να συνδεσεις τις σωληνες στο waterchill αφου εχει ταχυσυνδεσμους και απλα κουμπωνουν η σφηνωνουν για να γινει πιο κατανοητο.

Αν αυριο θελησεις να αλλαξεις σωληνες και να πας σε 1/2 ιντσα οπωε εκανα εγω απλα θα πας σε βιομηχανικα ειδη σε ειδη κηπου και θα παρεις ρακορ 1/2 ιντσας με τετοια διαμετρο που να προσαρμοζονται στα τανκ στην αντλια που ειναι το δυσκολο και κοστος τα ρακορ αν θυμαμαι καλα ενα ευρω το καθενα.

Τωρα υπαρχει και η αλλη εκδοχη να παρεις κομματι κομματι και να το στησεις μονος σου κατι που τελικα ειναι ευκολο.

Παρε το unit control της asetek

Παρε μπλοκ απο τον 11

αντλια την L20

σωληνες 1/2 ιντσας clearflex,tygon

Ψυγειο ειναι πολυ καλο της asetek το μονο η το τρανσιτ

και τανκ παλι της asetek η μπορεις να χρησιμοποιησεις και ενα ταπερακι και εναν 120αρη ανεμιστηρα και εισαι κομπλε.

Να ξερεις ειτε παρεις το asetek ειτε στησεις εσυ καποιο δικο σου ακριβως το ιδιο ειναι.

χωρις να ξερω πολλα απο αυτα να σας πω αυτο. ΜΙα φορα ειχα παει στα multirama να παρω ενα κουτι και ειχα ρωτησει για την υδροψυξη που λετε και ο ιδιος ο πωλητης μου ειχε πει το εξης ωραιο: κρατωντας μια ψυχτρα απο pentium 4 στα χερια μου λεει, φιλε αν κοψω την ψυχτρα αυτην στην μεση και στην δωσω να την βαλεις πανω καλυτερη αποδοση θα εχει απο την υδροψυξη της zalman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτο ακριβως. Και ξενερωσα απιστευτα γιατι ειναι πολυ ομορφο το ολο συστημα (κτηνος ομως, πραγματικα κτηνος, επαθα πλακα) και ειχα σκοπο να το παρω και εγω.

Χωρις να θελω να επηρεασω κανενα απλα σας εγραψα αυτο που μου ειπε ο τυπος, μπας και βοηθησω. Βεβαια τωρα που λετε οτι ειναι καλο αρχισα να το σκεφτομαι παλι, αλλα, ξερω γω????............

ktm640 έγραψε:
...κρατωντας μια ψυχτρα απο pentium 4 στα χερια μου λεει, φιλε αν κοψω την ψυχτρα αυτην στην μεση και στην δωσω να την βαλεις πανω καλυτερη αποδοση θα εχει απο την υδροψυξη της zalman...

χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Ο τύπος ήταν τελείως άσχετος!!! Ο Northwood 3.06 με μαμά ψύκτρα το καλοκαίρι έφτανε 74 C ενώ ο Prescott 3.06 τους 85 C! Με το reserator 1 απείρακτο δεν είδα ποτέ 61 C ακόμα και αν ήταν σε full load για τρεις μέρες!!!!

Από την μικρή μου εμπειρία στο νερό θα σου πρότεινα το waterchill το οποίο έχει καλύτερη απόδοση, μπορείς να το μοντάρεις μέσα-πάνω στο κουτί και είναι φτηνότερο. Αλλά άμα θες να κάνεις σωστή δουλειά (και αφού έχεις χρήμα :) )μην χάνεις χρόνο με το νερό. Πάρε ένα vapochill μια και καλή να ξεμπερδεύεις. Με το νερό θα ψάχνεις μετά πως να το κρυώσεις με φάνες και παγάκια...

Το αγορασα το waterchill τελικα οποτε μενει να παρω το τανκ. Το προβλημα ειναι το τανκ ( αυτο στο λινκ παραπανω), ειναι απο γαλβανισμενο αλουμινιο και το μπλοκ ειναι χαλκινο. Υπαρχει νομιζω καποιο σε αυτη την περιπτωση? Πρεπει να βαλω τιποτα στο νερο για την διαβρωση?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.