LedZep Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 Παρατήρησα μεγάλη διαφορά στη μέτρηση της θερμοκρασίας της CPU.Συγκεκριμένα το BIOS δείχνει 7-8 βαθμούς κελσίου περισσότερους απο το πρόγραμμα της Asus pcprobe.Ποιά μέτρηση είναι η σωστή;Υπάρχει άλλος τρόπος να μάθω τη σωστή θερμοκρασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Οκτώβριος 4, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 Στο BIOS ο επεξεργαστής είναι σε κατάσταση (περίπου) full load και γενικά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να παρατηρείς τις θερμοκρασίες. Στα windows βάλε καποιο πρόγραμμα stressαρήσματος (prime95, hot cpu tester, cpu burn-in, ...) άστο να τρέχει για κανα 30-45λεπτο και δες απο το probe τις θεροκρασίες. Αν έχεις HT θα πρέπει να τρέχεις 2xprime95 για να έχεις τη cpu 100%.Γενικά η ASUS σε όλα τα m/b της σου δείχνει χαμηλώτερη θερμοκρασία, λόγω αισθητήρα (5-10oC) για αυτό το καλύτερο είναι μέτρηση με κάποιο ψυφιακό θερμόμετρο με αισθητήρα που θα βάλεις πολύ κοντά στη CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Οκτώβριος 4, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 Παλι καλα που εδιχνε τοσο λιγο πανω! Σε μια gigabyte εδειχνε 73 ο cpu και δεν ηταν δικος μου και παραλιγο να παθω κανενα καρδιακο επεισοδιο και ειχε και sp97 πανω μεχρι που την ακουμπισα και καταλαβα οτι ελεγε @@ριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Οκτώβριος 4, 2004 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 πετα πανω και ενα speedfan 4.13 να βρεις και την ησυχια σου.επειδη χρησιμοποιει την διοδο του επεξεργαστη δειχνει σωστα την θερμοκρασια.τουλαχιστον σε μενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prokopas1442169067 Οκτώβριος 4, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 πετα πανω και ενα speedfan 4.13 να βρεις και την ησυχια σου.επειδη χρησιμοποιει την διοδο του επεξεργαστη δειχνει σωστα την θερμοκρασια.τουλαχιστον σε μενα..Έχεις δει διαφορές από το probe? αυτό είναι το σημαντικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Οκτώβριος 4, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 βασικα εγω ουτε με το probe ειχα εσφαλμενες ενδειξεις.δηλαδη -5 ή -7 στην asus.οτι προγραμματα εχω χρησιμοποιησει,που ειναι 4-5 εχω ακριβως τις ιδιες θερμοκρασιες μεταξυ τους αλλα και με το bios.αλλα πιστευω πως το speedfan ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα.και σαν 2ο θα προτεινα motherboard monitor 5.θελει λιγο ψαξιμο μεχρι να βρεις τους καταλληλους αισθητηρες απο αυτους που εχει αλλα μετα ειναι ολα οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Οκτώβριος 4, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 Εγω με το probe εχω βρει την ησυχια μου...και με ψηφιακο θερμομετρο που μετρησα παλι τοσο τα δειχνει οποτε....ειμαι ησυχος..Ε βαζουμε και κανα χερακι στην ψηκτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prokopas1442169067 Οκτώβριος 4, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2004 To ΜΒΜ το είχα δοκιμάσει και έδειχνε πάνω κάτω τα ίδια με το probe. Δοκίμασα και το speedfan και πάλι τα ίδια. Με αισθητήρα πάνω στην ψύκτρα, βλέπω 5-8 βαθμούς κάτω από το probe οπότε πρέπει να είναι πολύ κοντά στην πραγματική temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.