Jump to content

LG 1720P ή Sony HS74P

tasosmos

Sony HS74P ή LG 1720P ?  

21 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από fonzi [19-01-2005 09:12]

Εγώ λέω τελικά για samsung 193p or HP 1955 (S-MVA 16ms).

Στη σελίδα της samsung λέει 20ms για την 193p(στην πραγματικότητα 25ms) και μην μου πείς για τα specs απο το Πλαίσιο γιατί θα γελάσω.:p

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 12:28]

Τα 16ms είναι για την HP.

Έριξα μια ματιά για την ΗΡ σε διάφορες σελίδες και λένε 16ms.Λίγο παράξενο μου φαίνεται να βγάλει η ΗΡ την πρώτη MVA 16ms που δεν είναι κατασκευαστής.Κανά review για να δούμε αν είναι μούφα τα 16ms;

Διαβασε στο prad.de και θα δεις τα προβληματα της ΗΡ 1955 με τα χρωμματα στις γρηγορες σκηνες DVD ;) Υπαρχουν και σχετικες εικονες, που φαινονται ξεκαθαρα...

Αναμεσα στην ΗΡ 1955 και στη Samsung 193P ΔΕΝ τιθεται καν θεμα διλημματος. Η 193Ρ ειναι απο τις καλυτερες, αν οχι η καλυτερη μαζι με τις ΕΙΖΟ, 19αρες με PVA πανελ που υπαρχουν (οι ΕΙΖΟ και η 193Ρ εχουν το ιδιο πανελ Samsung). Και τα 20ms δεν ξερω αν ειναι πραγματικα, αλλα εχουν λιγοτερη σκια απο ο,τι στις συνηθισμενες 25ms PVA (ψαξε και δες φωτο στο prad.de).

Σωστό!

Μόνο που υπάρχει ακόμα το θέμα της εγγύησης, του αργού (σχετικά) πανελ, και του εξωτερικού τροφοδοτικού.

Μάλλον θα την πάρω πάντως την 193π.

Περιμένω τα τεστ του ΡΑΜ Φεβρουαρίου.

Στην ίδια τιμή πάντως υπάρχει και η ειζο 767 (μονο που έχει 500 κοντραστ και 25μς)

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 13:03]

Σωστό!

Μόνο που υπάρχει ακόμα το θέμα της εγγύησης, του αργού (σχετικά) πανελ, και του εξωτερικού τροφοδοτικού.

Για την 193π αναφέρομαι...

H eizo 767 δεν πρεπει να εχει το ιδιο πανελ με την 193Ρ. Η 768 το εχει. Οπως ειπαμε κ πριν, το ghosting ειναι υποκειμενικο. Εγω χθες ειδα μια 192V 25ms και πανελ 25αρι, θεωρητικα αργο. Παροτι στο Need for Speed ηταν εμφανες, δε με ενοχλησε ιδιαιτερα. Ισως γιατι η προσοχη ειναι στο παιχνιδι οποτε δεν παρατηρω αυτο το φαινομενο.

Οπως ομως και να εχει ομως, η 193Ρ ειναι γρηγοροτερη απο τις 192V, 910Ν, 910Τ, LG 1920P κτλ.

Δε γνωριζα οτι εχει εξωτερικο τροφοδοτικο, αλλα νομιζω οτι ειναι λεπτομερεια, αν και θα προτιμουσα κι εγω να ηταν εσωτερικο :) Καπου ειχα διαβασει για καποια πλεοντεκτηματα του να εχει εσωτερικο τροφοδοτικο, περαν της πρακτικης πλευρας. Γνωριζετε κατι;

Αρχική απάντηση από LordArthas [Χθες, στις 12:53]

Διαβασε στο prad.de και θα δεις τα προβληματα της ΗΡ 1955 με τα χρωμματα στις γρηγορες σκηνες DVD ;) Υπαρχουν και σχετικες εικονες, που φαινονται ξεκαθαρα...

Αναμεσα στην ΗΡ 1955 και στη Samsung 193P ΔΕΝ τιθεται καν θεμα διλημματος. Η 193Ρ ειναι απο τις καλυτερες, αν οχι η καλυτερη μαζι με τις ΕΙΖΟ, 19αρες με PVA πανελ που υπαρχουν (οι ΕΙΖΟ και η 193Ρ εχουν το ιδιο πανελ Samsung). Και τα 20ms δεν ξερω αν ειναι πραγματικα, αλλα εχουν λιγοτερη σκια απο ο,τι στις συνηθισμενες 25ms PVA (ψαξε και δες φωτο στο prad.de).

Δεν ξέρω γερμανικά και έχω διαβάσει το αναλυτικότεστ του prad.de απο μεταφραση, αλλά δεν νομίζω να ειναι τόσο καθαρή η υπεροχή της 193.. Και στο κομμάτι που αναφέρεται στο DVD αλλά και στα avi που κανεις download, δεν βλέπω καμία υπεροχή της 193. Αντιθέτως νομίζω ότι βγάζει την HP καλύτερη.

Επίσης, το PCmag βγάζει το 1955 editor's choice, ρίξε μια ματια εδώ

Δες τις εικονες στο λινκ παρακατω, για να πειστεις:

http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=14606

Μακαρι να με πεισεις για το αντιθετο, γιατι θα διευκολυνθω κι εγω στην αγορα του μονιτορ (το ΗΡ 1955 το εχει στο μαγαζι που θελω να παραγγειλω, ενω το 193Ρ οχι).

Δεν μπορω, γιατι το μαγαζι που κι εγω αναφερομαι, ειναι στο ιντερνετ κι οχι στην πολη που μενω. Αλλα και να ηταν εδω, τι θα μπορουσα να δω στο μαγαζι; Σιγα μη με αφηναν να την «επεξεργαστω» ;)

Απ'οτι φαίνεται μάλλον και η samsung 193P φοράει το ίδιο panel με την ΗΡ.Απ'ότι είδα στη σελίδα της εταιρίας έχουν αλλάξει το κοντραστ από 800:1 σε 1000:1 άρα μάλλον είναι το ίδιο το panel το οποίο έχει και η Eizo L778.

Δεν αγοράζει κάνεις την samsung να δούμε αν έχει το καινούργιο panel;Μόνο 800ευρώ έχει!:p

Ακριβως. Η ΗΡ εχει MVA (τεχνολογιας Fujitsu-Siemens),ενω η Samsung και EIZO εχουν το PVA (τεχνολογιας Samsung). Τα δυο αυτα πανελ ανηκουν κατα καποιο τροπο στην ιδια κατηγορια VA. Το PVA ειναι μια πιο εξελιγμενη παραλλαγη του MVA.

Τοσο ακριβη στην Ελλαδα η Samsung; Εδω εγω θα την παρω 630. Σημερα ομως ειδα ενα μαγαζι που εχει «προσφορα» την ΕΙΖΟ 700, μαζι με τα μεταφορικα και εγγηυση για τις πρωτες 8 μερες οτι δε θα εχει καμμενα πιξελ. Εχω μπει σε σκεψεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.