Hgetis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2004 Παιδια, πηρα κατι UV Cold cathode lights (blacklight) απο το Multirama 11ευρω οι δύο λαμπίτσες!! το εγκατεστησα και ειναι φοβερα με κατι UV sensitive cables που υπαρχουν ήδη στο κουτί!!! Γενικά οπου και να πηγα όλα ηταν πανακριβα... μονο το Multirama ειχε καλες τιμες!! τεσπα... Τώρα στην ερωτηση μου! Ως κάτοχος του thermatake xaser III case διαθετω ενα hardcano (νουμερο δεν θυμαμαι)... το hardcano αυτό δηλαδή: έχει ενα μειονεκτημα... δεν εχει φωτισμό! (backlight --προσοχη δεν εννοω blacklight!) Καμία ιδεά για το πως να το κάνω φωτισζόμενο;; Το ανοιξα απο μεσα και ειδα οτι εχει χώρο για να μπει κάποια illuminated tape (EL tape) αλλά το μεγεθος αυτης δεν πρεπει να ξεπερνα τα 2cm και αυτες που βρίσκω στο εμποριο ειναι 1 μετρο!!! Οποτε τι μπορω να κανω;; καμία ιδεα;; εαν κόψω ενα κομματακι απο την illuminated tape θα μπορεσω να κανω καμια πατεντα και να τη συνδεσω εχοντας αποτελεσμα;; (αν τη βαλω πισω απο την LCD οθονιτσα του Hardcano θα φωτισει ακριβως οπως το θελω αλλα τι γινεται με αυτην την tape;; καταστρεφεται εαν κοπει; θα μπορεσω αν τη συνδεσω;
Hgetis Οκτώβριος 1, 2004 Author #2 Οκτώβριος 1, 2004 Διάβασα κάπου αυτό:"Can the EL cable be cut?Yes. Electroluminescent Cable - A simple wire cutter (we like the "T-Stripper" sold at Home Depot for about $7.00) works very well for the Electroluminescent cable. Cutting it to shorter lengths can affect brightness because the EL cable acts as a capacitor. If there is not enough length to support the driver being used, the brightness will decrease. This can be solved by changing inverters. The cut end should always be properly terminated with shrink wrap or electrical tape (also sold in our Online Store).""Can it be cut and spliced with regular electrical wire?Yes. All you need is: Wire Cutter (Red handle T-Stripper from Home Depot works very well) Wire Stripper Soldering Iro Solder Shrink Wrap or Electrical TapeThe total length of the spliced wire can be whatever length you desire. Only the actual EL cable portion is limited by the driver used."Τι νόημα βγάζετε;;
tefra1442169066 Οκτώβριος 1, 2004 #3 Οκτώβριος 1, 2004 οτι απλα οσο πιο μικρο το κοβεις τοσο λιγοτερο φωτειο ειναι και μετα χρειαζονται ειδικοι μετατροπεις για να ειναι ολα οκ ! (τρεχα γυρευε για την γνωμη μου ) γιατι δεν δοκιμαζεις με τον παλιο καλο κλασσικο τροπο με leds . Εαν εχεις καποιο εργαλειο για να κανεις τρυπες στο μεταλλο πανω και κατω απο την οθονη θα μπορουσες να βαλεις 4 πανεμορφα ledακια
Prokopas1442169067 Οκτώβριος 1, 2004 #4 Οκτώβριος 1, 2004 Τα hardcano στα καινούργια Xaser έχουν φωτισμό. Γιατί δεν κοιτάς κανένα τέτοιο να πάρεις καμία ιδέα?
Hgetis Οκτώβριος 1, 2004 Author #5 Οκτώβριος 1, 2004 οτι απλα οσο πιο μικρο το κοβεις τοσο λιγοτερο φωτειο ειναι και μετα χρειαζονται ειδικοι μετατροπεις για να ειναι ολα οκ ! (τρεχα γυρευε για την γνωμη μου ) γιατι δεν δοκιμαζεις με τον παλιο καλο κλασσικο τροπο με leds . Εαν εχεις καποιο εργαλειο για να κανεις τρυπες στο μεταλλο πανω και κατω απο την οθονη θα μπορουσες να βαλεις 4 πανεμορφα ledακια Το θεμα ειναι απλά να γινει η LCD οθονιτσα του Hardcano, illuminated και να εχει π.χ. μπλε φωτισμο backlight και τα κανονικα μαυρα γραμματα της LCD οθονης... Με τα LEDάκια πως το εννοεις; απο μεσα να μην φαινονται;; θα πρεπει να εφαπτονται στο τζαμακι της LCD γαι να φωτιστει επαρκώς;; Τα hardcano στα καινούργια Xaser έχουν φωτισμό. Γιατί δεν κοιτάς κανένα τέτοιο να πάρεις καμία ιδέα? Ναι αλλα δεν εχω κανενα διαθεσιμο κοντα μου να το ξηλωσω να δω πως λειτουργει! Ξερεις κανενα σαιτ που να λεει κατι τετοιο;;
soler1442169065 Οκτώβριος 1, 2004 #6 Οκτώβριος 1, 2004 Απο οτι γνοριζω καταστρεφεται εαν κοπει...Εγω στην θεση σου θα εκανα το εξης...Θα εβαζα ενα λεντακι μπλε πισο απο τιην οθονη με εξωτερικη τροφοδοσια απο ενα μολεξ..Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση...
Hgetis Οκτώβριος 1, 2004 Author #7 Οκτώβριος 1, 2004 Ναι δεν ειναι ασχημη η ιδεα μονο που που ακριβως θα πρεπει να βρισκονται τα λεντακια για να εχω το φαινομενο του illumination της οθονης;; οπως με τα ρολογια χεριου κατι τετοιο!Οι φωτοδίωδοι που ειναι και πιο μικροι λετε να κανουν;;Ρίξτε μια ματια και εδω να μου πειτε καμια γνωμη: http://www.beingseen.com/flatlite.html
soler1442169065 Οκτώβριος 1, 2004 #8 Οκτώβριος 1, 2004 Aκου να δεις... Πιστευω πως με δυο λεντακια υψηλης φωτηνοτητας θα εισαι οκ...αλλα αμα θες περισσοτερο φως μπορεις να βαλεις 4... Οπως σου δειχνω στο σχεδιαγραμμα...Θα βρεις εναν τροπο να τα στερεωσεις διπλα στην οφονη..Να ξερεις πως τα λεντακια υψηλης φωτηνοτητας βγαζουν πολυ φως...εμενα του cd-rom φεγκει μεχρι τον απεναντι τοιχο του δωματιου...αλλα πρεπει να εχουν σωστη τροφοδοσια... Εγω να σου προσφερω και αυτο το λινκ ...που θα σου φανει πολυ χρησιμο...
Hgetis Οκτώβριος 1, 2004 Author #9 Οκτώβριος 1, 2004 Πολυ χρησιμο σ'ευχαριστω νασαι καλα... μαλλον καπως ετσι θα γινει... για να δουμε! Βεβαια σκεφτομαι και για φωτο διοδους που να εφαπτονται σε 4-6 σημεια πανω στην οθονιτσα συνδεδεμενα περιπου με τον ιδιο τροπο οπως λες κι εσυ με τα λεντακια... για να δουμε! θα παω να προμηθευτω υλικα!!
soler1442169065 Οκτώβριος 2, 2004 #10 Οκτώβριος 2, 2004 Τπτ...Τα λεντακια που σου λεω...(τα ζητας ''λεντακια υψηλης φωτηνοτητας'') βγαζουν τοσο πολυ φως που δεν χρειαζεσαι φωτο διοδους...Εγω σου λεω πως με δυο απο αυτα ενα δεξια και ενα αριστερα θα εισαι πρωτος...Τωρα αμα θες να ταλαιπωρηθεις πιο πολυ καντο ετσι οπως λες....Υ.Γ. Αν δεν βρεις τετοια λεντακια που σου λεω στηλε μου π.μ. να σου στηλω σπιτι σου...
Hgetis Οκτώβριος 2, 2004 Author #11 Οκτώβριος 2, 2004 οκ θα ψαξω και αμα ειναι θα σου πω... ειναι μικρα αυτα τα LEDάκια;; Thanx παντως!
Hgetis Οκτώβριος 4, 2004 Author #13 Οκτώβριος 4, 2004 Μεσα στο λινκ που εδωσες παραπανω γραφει κατι για την αντισταση που θα πρεπει να χρησιμοποιησω... Συγκεκριμενα γραφει: "Now calculate the required resistor value. I worked it out to be 435 ohms for my LED, and the nearest I had available was 470 ohms.The calculation is (Supply Voltage - LED Forward Voltage) / LED Forward Current (remember the forward current is often expressed in milli-amps, but the calculation requires the current in amps. One milli-amp is 1/1000 of an amp.)"Τι σημαινουν αυτα;Supply Voltage LED Forward VoltageLED Forward Current
soler1442169065 Οκτώβριος 4, 2004 #14 Οκτώβριος 4, 2004 Βασικα κακος μπερδευτηκες με αυτα...εγω απλα στο εδωσα σαν βοηθεια για τις συνδεσεις σου..Ειναι απλο ρωτας εκει που αγορασες τα λεντακια...με ποσα βολτ δουλευουν...και ζητας την καταληλη αντισταση για να μετατρψεις τα πχ 12 βολτ του μολεξ σε πχ 4 που δουλευουν τα λεντακια...Thats all...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.