Jump to content

3DMark05 Benchmarking database

Rommel

Recommended Posts

Δηλαδη αν έχεις μια 1900xtx που θα την φτάσεις? :077:

Η XL εχει να δωσει κατι ακομη με tweaking και κλοκαρισμα στο CPU .

Χθες θελησα να την ψαξω για να ποιο ειναι το οριο της , ωστε να ασχοληθω και με τον επεξεργαστη .

Να δουμε μηπως βγαλει και 11Κ ... :001:

Η ΧΤΧ εχει 13Κ+

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Stock ψύξη | 6.2 catalyst(ουτε LOD ούτε τπτ..κάτσε να "βάλω κάτω" την κάρτα και βλέπουμε) | 627.25 - 706

Ακόμα ψάχνω μου'χει σπάσει τα @@.... Είναι τρελοί αυτοί στην ΑΤι... τέλος...:088:

eipestpt0li.jpg

EDIT: Ερώτηση κρίσεως. πώς θα το κάνω να μου φορτώνει profiles μαζι με τα βολτ? το ατιτοολ δεν μου αποθηκεύει τα βολτ στα profile και ουτε κανει load on startup...:120:

Τα έχεις πιάσει αυτά? Αν ναι με stock cooling? Και με πόσα volt? :016:

Εγω αν είδες έχω καταφέρει 12200 περίπου με stock ψύξη και με o/c όσο επιτρέπει το overdrive.

Με 1900XTX , 730/910Mhz ... 12800 marks . Stock ψυξη , stock ρευμα , χωρις tweaking και με επεξεργαστη στα 2800 .

Με 1900XTX , 730/910Mhz ... 12800 marks . Stock ψυξη , stock ρευμα , χωρις tweaking και με επεξεργαστη στα 2800 .

Πολύ καλό ο/c αλλά το score θα περίμενα να περάσει το 13000. Πόσο θέλει για 13000?:105:

Ποια είναι τα stock voltage της GPU και της μνήμης? Και με ποιο utility έκανες ο/c?

Tώρα ξαναπάθε σοκ μετά τα χθεσινά του Stelara :081:

...

Και βέβαια έπαθα!!!Από ενθουσιασμό το είπα γιατί θα ήταν μία από τις καλύτερες του Orb!Πού όπως και αποδείχθηκε ότι ΕΪΝΑΙ!Το γιατί?Γιατί έχω χ1800χl και παρακολουθώ σκορ της (σε ξένα forum) κάπου 1.5 μήνα τώρα.Το κακό με τις xl είναι ότι για να περάσεις τα 640 θέλουν πάνω από 1.200v στο πυρήνα,πράγμα που πολύ λίγες xl κάνουν.Είναι πολύ παράξενες κάρτες διότι έχουν κάποια αστάθεια στο κλοκάρισμα και εκεί που νομίζεις που πίανεις τα "άνετα" 10κ σήμερα,την άλλη μέρα δεν πίανεις ούτε τα 9700.Έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί με αυτές τις κάρτες.Η κάρτα του Stelara όμως,δείχνει να είναι αρκετά καλό κομμάτι.κΑι πιστεύω ότι οι μνήμες του κλοκάρουν αρκετά ακόμα.

Και βέβαια έπαθα!!!Από ενθουσιασμό το είπα γιατί θα ήταν μία από τις καλύτερες του Orb!Πού όπως και αποδείχθηκε ότι ΕΪΝΑΙ!Το γιατί?Γιατί έχω χ1800χl και παρακολουθώ σκορ της (σε ξένα forum) κάπου 1.5 μήνα τώρα.Το κακό με τις xl είναι ότι για να περάσεις τα 640 θέλουν πάνω από 1.200v στο πυρήνα,πράγμα που πολύ λίγες xl κάνουν.Είναι πολύ παράξενες κάρτες διότι έχουν κάποια αστάθεια στο κλοκάρισμα και εκεί που νομίζεις που πίανεις τα "άνετα" 10κ σήμερα,την άλλη μέρα δεν πίανεις ούτε τα 9700.Έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί με αυτές τις κάρτες.Η κάρτα του Stelara όμως,δείχνει να είναι αρκετά καλό κομμάτι.κΑι πιστεύω ότι οι μνήμες του κλοκάρουν αρκετά ακόμα.

Ενα θα σου πω.. VDQ ... 4 μέρες τώρα παλέυω να βρώ το συνδιασμό που θα κάνει την κάρτα να μην freezαρει πάνω απο 648 core... Αλλά με την στοκ δεν βλέπω φως στο τούνελ. Κάτι μάλλον ζεσταίνεται κάτω απο την ψύκτρα(εκτός του ίδιου του πυρήνα) και μας χαλάει την δουλειά... πάντως πιστεύω πως άν βρείς το κατάλληλο VDQ παίζεις 680+/750 σε XL πάντα...

Το θέμα είναι ο μαγικός συνδιασμός των volts ΜΑΖΙ με την κατάλληλη temp. Γιατί έιδα πολλά κουλά μέχρι τώρα. Αντε να βάλω νερό να δώ τι θα δώ...

HF όσοι έχετε XL και θέλετε να περάσετε τα 10κ :mad:

Ενα θα σου πω.. VDQ ... 4 μέρες τώρα παλέυω να βρώ το συνδιασμό που θα κάνει την κάρτα να μην freezαρει πάνω απο 648 core... Αλλά με την στοκ δεν βλέπω φως στο τούνελ. Κάτι μάλλον ζεσταίνεται κάτω απο την ψύκτρα(εκτός του ίδιου του πυρήνα) και μας χαλάει την δουλειά... πάντως πιστεύω πως άν βρείς το κατάλληλο VDQ παίζεις 680+/750 σε XL πάντα...

Το θέμα είναι ο μαγικός συνδιασμός των volts ΜΑΖΙ με την κατάλληλη temp. Γιατί έιδα πολλά κουλά μέχρι τώρα. Αντε να βάλω νερό να δώ τι θα δώ...

HF όσοι έχετε XL και θέλετε να περάσετε τα 10κ :mad:

Διονυση , στα PWM εχεις βαλει ανεμιστηρα ?

Παρε ενα δυνατο 9αρη ή 12αρη πχ delta/tornado και βαλτον να ριχνει στην καρτα .

Εγω με τη stock ψυκτρα ειχα φτασει μεχρι 670/670 . Παραπανω δεν πηγαινε .

Με τη zalman ειχα κανει bench στα 690/715 .

Διονυση , στα PWM εχεις βαλει ανεμιστηρα ?

Παρε ενα δυνατο 9αρη ή 12αρη πχ delta/tornado και βαλτον να ριχνει στην καρτα .

Εγω με τη stock ψυκτρα ειχα φτασει μεχρι 670/670 . Παραπανω δεν πηγαινε .

Με τη zalman ειχα κανει bench στα 690/715 .

Τα μαυρα τα τετραγωνα λες ή την ψύκτρα δίπλα?

Στα μαύρα τετράγωνα δεν έχω βάλει. τη ψύκτρα την έχω σηκώσει και έχω βάλει AS5 + κατι 12αρηδες στο κουτί + 2 60αρηδες στο πλάι σειριακά.

Παίζουν γύρω στους 50C σε load.

Άσε μαν 4 μέρες τώρα κοιμάμαι όρθιος στη δουλειά. Λέω να κάνω κανα bench βρίσκω ένα vdq και μετά απο άσχετες ώρες τσουκ freeze @%$#^$@&*%#Ι%#^Μ*$^<ΡΘΝ^ΜΙ<*<^(#*#@$*(Π@Ο%(^$(%@&^$*@&*#%

και άλλα χαριτωμένα λέω και άντε πάλι. Αυτό που μου την δίνει περισσότερο έιναι που δεν έχω δει ακόμα artifacts. μόνο freezes... Α ρε ατι... ταλαιπωρία.:101:

Τα μαυρα τα τετραγωνα λες ή την ψύκτρα δίπλα?

Στα μαύρα τετράγωνα δεν έχω βάλει. τη ψύκτρα την έχω σηκώσει και έχω βάλει AS5 + κατι 12αρηδες στο κουτί + 2 60αρηδες στο πλάι σειριακά.

Παίζουν γύρω στους 50C σε load.

Άσε μαν 4 μέρες τώρα κοιμάμαι όρθιος στη δουλειά. Λέω να κάνω κανα bench βρίσκω ένα vdq και μετά απο άσχετες ώρες τσουκ freeze @%$#^$@&*%#Ι%#^Μ*$^<ΡΘΝ^ΜΙ<*<^(#*#@$*(Π@Ο%(^$(%@&^$*@&*#%

και άλλα χαριτωμένα λέω και άντε πάλι. Αυτό που μου την δίνει περισσότερο έιναι που δεν έχω δει ακόμα artifacts. μόνο freezes... Α ρε ατι... ταλαιπωρία.:101:

Τη μικρη ψυκτρα διπλα στην τροφοδοσια . Εκει χρειαζεται ψυξη .

Η καρτα διψαει για ρευμα ... γι'αυτο παγωνει .

Τη μικρη ψυκτρα διπλα στην τροφοδοσια . Εκει χρειαζεται ψυξη .

Η καρτα διψαει για ρευμα ... γι'αυτο παγωνει .

Για αμπερ ψοφάει αλλά τί να κάνω? να τραβήξω σούκο απο τον διακόπτη δίπλα απο την ασφάλεια της DFI να της δώσω απο την δεη απευθείας?

Ακου φάση. βάζω ένα vdq που βρήκα. με διαφορετικό απο αυτό, ο πυρήνας με 1.45 δεν ξεκινάει 3δμαρκ05 στα 675. αν το βάλω με 1.45 ξεκινάει παίζει φτάνει μέχρι εκεί που κρύβονται στα κουτιά και freeeeeeeeeeeeeeeeeeze συ λέω...put the clocks down. or the temps μαλλον. Παράνοια...:confused: :103: :010:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κάρτα θέλει ρεύμα!!!Το νερό δεν θα σου δώσει αρκετά παραπάνω mhz στο πυρήνα.Αυτό είναι αποδεδειγμένο.Άμα ανεβαίνει με στοκ ψύξη τότε είσαι τυχερός.Άμα δεν ...τότε μην την ψάχνεις...Ίσως το bios της καινούργιας x1800xt 256mb ρίξει λιγάκι φως στην όλη υπόθεση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κάρτα θέλει ρεύμα!!!Το νερό δεν θα σου δώσει αρκετά παραπάνω mhz στο πυρήνα.Αυτό είναι αποδεδειγμένο.Άμα ανεβαίνει με στοκ ψύξη τότε είσαι τυχερός.Άμα δεν ...τότε μην την ψάχνεις...Ίσως το bios της καινούργιας x1800xt 256mb ρίξει λιγάκι φως στην όλη υπόθεση.

Παίζουν ρόλο και οι θερμοκρασίες. Με την στοκ και με τους ανεμιστήρες που έχω βάλει βαράει κάτι 70αρες. Εχω παρατηρήσει οτι για να πάιξεις καλά θέλει να την κρατήσεις γύρω στους 50C σε λοαντ την κάρτα. απο εκεί και πέρα... Βασικά είναι το θέμα να βρούμε πως αλληλεπιδρούν τα βολτ μεταξύ τους. Αν βγαλουν βιος απο ΧΤ δεν νομιζω να δωσει απολύτως τπτ.

δεν είπα ότι δεν παίζουν καθόλου ρόλο.Απλώς άμα π.χ με στοκ κουτουλάει στα 625,με υδρόψυξη θα φτάσεις τα 640-650 (και πολλά είπα!).Τα 670 και πάνω για να τα φτάσεις πρέπει η κάρτα να ακούει στο ρεύμα και αυτό φαίνετε ανεξαρτήτως ψύξης.Όσο για το να βρούμε πως αλληλεπιδρούν τα βολτ μεταξύ τους....ένα θα πω..Πίκρα.Και τέλος για το bios της χτ 256 δεν ξέρω κατα πόσο θα βοηθήσει,αλλά πολλά παιδιά είναι αισιόδοξα ότι ίσως κάπως σταμπιλάρει την κάρτα.Στην τελική άμα αντέχει η κάρτα τα ρευματα και τους χρονισμούς της Xt 256,γιατί να μπλέκεις atitool για να χρονίζεις την κάρτα σου..Το βάζεις και καθάρισες.(Μήπως να μεταφέρει κάποιος τα πόστ μας σε ένα thread τύπου χ1800χl να μην φορτώνουμε αυτό?Γιατί πιστεύω θα πούμε πολλά ακόμα:112: )

Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο. οταν κανεις με το ατιτοολ (το μπετα 14) σκαν για αρτιφακτς στα ντιφολτ σου βγάζει αρτιφακτς? εμενα ακομα και στα ντιφολ μου πεταει. οτι ναναι το ατι τοολ. στο 05 παντως μεχρι τωρα δεν εχω δει καθολου αρτιφακτς ουτε στο most wanted.

Ποτέ σε παιχνίδι ή benchmark δεν μου έχει βγάλει artifact και όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους.Απλώς "παγώνει" ή κάνει restart σε ανύποπτο χρόνο,άμα δεν αντέχει η κάρτα.Όσο για αυτό που λές πήγαινε στο settings-->Artifact scanning και κλίκαρε το use old scanning method.Είναι ποιό συμβατό με την σειρά x1***

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.