Jump to content

Βοήθεια με Mobile 2500+

panblock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για βοηθηστε ρε παιδιά.

Λοιπόν αγόρασα ένα AMD Mobile XP 2500+ με την ελπίδα ότι θα του κάνω πολύ καλό overclocking. Η μητρική μου όμως έχει άλλη άποψη. Η μητρική μου είναι μια MSI KT3 Ultra (BIOS rev. 5.7).

Το μεγαλυτερο που μπορώ να φτασω ειναι 14x151

Καταρχήν το πρόβλημα ειναι ότι αν και ξεκλείδωτος ο ΧΡ-Μ 2500+ η μητρική δεν μπορεί να αλλαξει τους πολλαπλασιαστες. Οτι και αν βάλω στο BIOS ο πολαπλασιαστης παραμενει στο 14 (που ειναι το max για αυτον τον mobile). Δοκιμασα ακομη και wire trick (στο socket) αλλά τίποτα. Λέτε να μην πέτυχε το trick? Εχει κανεις αυτή την μητρική? Μπορει να αλλαξει πολλαπλασιαστες η μητρικη ή ειναι για τον λουτσο?

Το περιεργο ειναι οτι μπορώ να παω μονο μεχρι 151 FSB. Μόλις βαλω 152 το συστημα παγώνει και πρεπει να κανω reset BIOS. Με το ψαξιμο που εκανα βρήκα ότι στα 152 ενεργοποιείται ο PCI/AGP διαιρετης 1/5. Δεν ξέρω τι ακριβώς κανει αυτός αλλα στο συστημα μου επιδρα ασχημα. Ξερει κανεις γιατι? Στα 166 ο διαιρετης λειτουργει default

Πρεπει να βρω τρόπο είτε να μπορω να αλλαξω τον πολλαπλασιαστη είτε να κλειδωσω το PCI/AGP divider. Αυτό απο ότι καταλαβαίνω γινεται μονο με modded BIOS ετσι??? Εχει κανεις κανενα τέτοιο BIOS?

Προσπαθησα να κανω software overclocking μεσα απο τα Windows με διάφορα προγράμματα (MSI Fuzzy Logic, SoftFBS κ.α.) αλλα τα windows γίνονται corrupted και πρεπει να κανω επανεγκατασταση.

Ξέχασα να πω πως αποκλειεται να φταινε οι μνημες γιατι ειναι PC3200. Επίσης όσο ρευμα και αν δωσω δεν γίνεται τιποτα.

Δώστε μια λύση ρε παιδια!!!! Και μην μου πείτε να αλλαξω Μ/Β. Βρείτε κατι πιο οικονομικό!

Rommel.GR: Το BIOS ειναι το τελευταιο!!! Δεν υπαρχει αλλο

schumifer: To ξερω το προγραμμα. Το χρησιμοποιησα αλλα τι να το κάνω? Αφου δεν μπορείς να αποθηκεύσεις την αλλαγη του πολλαπλασιαστη στο ΒΙΟS. Δεν μπορεις επισης με αυτό το προγραμμα να αλλαξεις το FSB. Ασε που ανεφερα οτι 9/10 όταν κανω υπερχρονισμο απο Windows το συστημα γινεται corrupted και θελει επανεγκατασταση

XMM για ανεβασε photo απο cpuz να δουμε πως τον βλεπει.μητρικη θελεις σιγουρα,απο κει και περα το ξανασυζηταμε

Απόσο ξέρω όσοι χρησιμοποιούν mobile αυτό κάνουν.Εξάλλου ο mobile δε σου επιτρέπει να αλλά πολλαπλασιαστή από βιοσ αλλά από παραθύρια.Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το wpcredit

Rommel.GR: Το BIOS ειναι το τελευταιο!!! Δεν υπαρχει αλλο

schumifer: To ξερω το προγραμμα. Το χρησιμοποιησα αλλα τι να το κάνω? Αφου δεν μπορείς να αποθηκεύσεις την αλλαγη του πολλαπλασιαστη στο ΒΙΟS. Δεν μπορεις επισης με αυτό το προγραμμα να αλλαξεις το FSB. Ασε που ανεφερα οτι 9/10 όταν κανω υπερχρονισμο απο Windows το συστημα γινεται corrupted και θελει επανεγκατασταση

αφου δεν κλειδωνει το agp ρε παλικαρι τι περιμενεις....μητρικη αλλαξε παει τζαμπα ο επεξεργαστης αν ειναι mobile

Rommel.GR: Οι μνήμες ειναι ακριβώς ίδιες.

Nazzz: Και το CPUZ και το WCPUID αλλά και το BIOS κατα την εκκινηση τον βλέπουν κανονικα σαν Mobile Athlon 2500+. Το ξερω οτι για αυτο γίνεται corrupted. Απλα το αναφερω.

Schumifer: Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να μου φανεί χρησιμο το CPU MSR... Για εξηγησε μου λίγο. Και επίσης τι εννοεις για το WPCREDIT... Σε τι θα βοηθήσει?

Ρε παιδια πριν φτασω στο σημειο να χαλασω και αλλα λεφτα για να αλλαξω μητρικη θέλω να δω τι μπορω να κανω με αυτη. Το περιεργο ειναι πως στο forum της MSI υπαρχουν ατομα που λενε οτι χρησιμοποιουν κανονικα mobile και με αλλαγη πολλαπλασιαστη. (εχω ποσταρει και εκει και περιμενω απαντησεις...)

To cpumsr την υποστηρίζει οπότε μπορείς να κάνεις υπερχρονισμό.Κοίτα στο site με το cpumsr μπορει να έχει περισσότερες οδηγίες.Οι μομπαιλ(γαμ@το ε;) αλλάζουν πολλαπλασιαστές από παραθύρια και όχι από βιοσ.Το wpcredit το χρησιμοποιούνε από ό,τι είχα διαβάσει για να αλλάζουν κάποια ρύθμιση σε προβληματικές μητρικές.Ίσως μεγάλο fsb na μην πετύχεις αλλά σίγουρα αν έχεις να δώσεις ρεύμα θα δεις ψηλό cpu

Το cpumsr είναι το πρόγρμμα που αλλάζει on the fly multiplier στους mobile επεξεργαστες.Δουλεύει και στους φορητούς amd.Αν θυμάμαι το είχε φτιάξει ο ρώσος να εκκινεί με τα παραθύρια

Γράψε σε παρακαλώ αναλυτικά...τι περιλαμβάνει το σύστημα σου (τροφοδοτικό,συσκευές... κλπ)

Γράψε μας τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει στο bios (τάσεις,μνήμες.. κλπ)

Γράψε μας το stepping του mobile

Την ψύξη που χρησιμοποιείς....τις θερμοκρασίες σου (και από που έχεις πάρει τις μετρήσεις).

Γράψε μας και το rev της μητρικής σου.

Schumifer αυτη την στιγμή τρέχω με 14x151. Αυτο που μου προτεινεις εσυ δηλαδη ειναι να μειώσω τον πολλαπλασιαστη με το CPU MSR (με την ευκαιρια υπαρχει και αλλο προγραμμα που κανει το ιδιο το CrystalCPUID...) και μετα με αλλο προγραμμα να αυξησω το FSB??? Το CPU MSR δεν εχει επιλογη για αυξηση το FSB... Πρεπει δηλαδη να τρεχω 2 προγραμματα καθε φορα που ανοιγω το PC, με αμφιβολα αποτελεσματα? Μηπως δεν καταλαβα κατι?

Ασε που μπορει παλι να εχω προβληματα με corruption...

Εγω θελω αν υπαρχει μια λυση που να ειναι μονιμη και αυτοματοποιημενη. Αν δεν μπορουμε να κανουμε κατι με το BIOS τοτε ενα προγραμμα που να ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τα windows και να τρεχει αυτοματα με την εκκινηση...

CPU Mobile Athlon XP 2500+. Δεν θυμαμαι ακριβως το stepping ξερω όμως οτι ειναι IQYHA.

M/B MS KT3 Ultra (BIOS rev. 5.7)

RAM 2x256MB Geil (default timings --> 2.5-3-6-3)

AGP TNT2 (το ξερω ειναι παλια αλλα και με αλλους υπερχρονισμενους επεξεργαστες που ειχα παλια ποτε δεν ειχα προβλημα...)

Western Digital 60G BB

Τροφοδοτικο Enermax 350W

Thermatake Silent Tower

Θερμοκρασιες (14x151=2114 Mhz) : idle 39 CPU, system 40 Full Load CPU 44-45 system 43. Οι μετρησεις εγιναν με το PC Alert της MSI.

Οσο ρευμα και αν δωσω, στον επεξεργαστη, στις μνημες και στην AGP δεν μπαινει στα 152.

Το προβλημα παιδια μαλλον ειναι το PCI/AGP divider. Μπαινει στα 152. Στα 166 που ειναι default δοκιμασα να ξεκινησω (14x166) με μπολικο ρευμα αλλα ενω το συστημα ξεκινουσε δεν ολοκληρωνε την φορτωση των Windows και εκανε restart

Λοιπον διαβασα πολλα εσφαλμενα πραγματα,ο mobile Barton ειναι ενας κανονικος ξεκλειδωτος Barton και με την καταλληλη μητρικη σε αφηνει να αλλαζεις κανονικα τον multiplier απο το BIOS.Δυστυχως ομως για σενα η μητρικη σου εχει βαλει τον μεγαλο multiplier του mobile Barton τον 14x και δεν τον εχει κανει remap στα 6x και μια και δεν υποστηριζει 5bit multiplier δεν σε αφηνει να τον πειραξεις.

Στο KT333 ο divider για AGP/PCI μπαινει στα 166 οχι στα 150,για ενα mobile τα 14x166 ειναι παιχνιδακι,ποση ταση δινεις οταν λες μπολικο?

Γενικα τον CPU τον θαβεις με το KT333,αληθεια η μητρικη ειναι σε καλη κατασταση?(Οι πυκνωτες ειναι ολοι καλα στην υγεια τους?)

Παρε κατι ποιο καινουριο .

ThorLite στην KT3 Ultra o divider 1/5 μπαινει σίγουρα στα 152 FSB. Το ειδα σε πολλα ποστ στο forum της MSI. Μεχρι και τα 151 ειναι 1/4. Στα 166 γινεται και παλι 33Mzh

Οσο για την ταση δίνω την μεγαλυτερη που εχει το BIOS 1.675v αλλα και παλι τιποτα. Μεχρι τα 151 τρεχει με default (που ειναι η 1.575 για κάποιο λογο και οχι η 1.450. Ξερω για ποιο λογο αλλα δεν νομιζω οτι παιζει ρόλο ηια να το συζηταμε). Η μητρικη εινα σε πολυ καλη κατασταση.

Δηλαδη δεν υπαρχει τιποτα που μπορω να κανω για να αλλαξω επιτελους τον πολλαπλασιαστη απο το BIOS? Δεω υπαρχει κανα modded BIOS που να με αλλαζει επιτυχως τον πολλαπλασιαστη ή να κλειδωνει το PCI/AGP?

Στην EPoX που ειχα με ΚΤ333 εμπαινε στα 166,MSI μητρικη δεν ειχα ποτε.Τωρα 1.675V μπορει να μην ειναι αρκετα για 2324 εμενα για αυτη την ταχυτητα θελει ακριβως 1.68V βεβαια εχουμε και διαφορετικη ψυξη και εμενα δινει και πραγματικα τοσο η μητρικη.

Στις ερωτησεις σου modded BIOS οχι δεν γινεται να υπαρξει για να εχει η μητρικη 5bit υποστηριξη ειναι θεμα κατασκευης οπως και το κλειδωμα του AGP/PCI ειναι θεμα chipset.

Οι mobile Barton 1,575V ταση εχουν για default οταν μπαινουν σε κανονικες μητρικες και η μονη λυση για να αλλαξεις τoν multiplier ειναι να αλλαξεις τον multi σε ενα χαμηλοτερο του 12.5 παιζοντας με τα συρματακαι μεσα στο socket.

Aν υπηρχε BIOS να κλειδωνε το PCI/AGP τοτε η nVidia θα πηγαινε και θα εκλεινε το μαγαζι και θα πουλαγε πατατες...... :080: :003:

Οσο για αυτο που κανεις ειναι σα να βαλεις μηχανη Mercedes σε ενα Σκαραβαιο και να θες να παει 200...............

Παρε καμμια ABIT NF7-S v2.0 που πηγαινε σφαιρα αλλιως μεινει εκει που εισαι......

Γνωμη μου παντα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα....... :031:

Υ.Γ.

Το αβαταρ σου μου αρεσε πολυ ωραια τα κοριτσια πολυ ΨΨΨ κανουν....... :109:

Απόσο ξέρω όσοι χρησιμοποιούν mobile αυτό κάνουν.Εξάλλου ο mobile δε σου επιτρέπει να αλλά πολλαπλασιαστή από βιοσ αλλά από παραθύρια.Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το wpcredit

αυτό πρώτη φορά το ακούω , είναι γενικό ή μόνο για την εν λόγω μητρική.

Ρωτάω γιατί περιμένω μεταχειρισμένω Mobile από φίλο στην αγγλία αυτές τις μέρες..

Ειπαμε αυτο εινα λαθος το απαντησα ποιο πανω,ο mobile συμπεριφερεται σαν ενας κανονικος ξεκλειδωτος Barton.

Δηλαδη ThorLite αν κανω wire trick στο socket με σκοπό να ορισω ας πουμε ενα πολλαπλασιαστη 12 λες να πιασει? Σε ρωτάω γιατι εκανα wire trick για να ξεκλειδωσω και καλα τον (ηδη ξεκλειδωτο... :mad: ) επεξεργαστη αλλα δεν επιασε. Και ειναι μεγαλη μανούρα να βγάλω το Silent Tower....

Και μια ερωτηση που δεν μου αρέσει... Αν τελικα αλλάξω Μ/Β, ποιο προτεινεται για να εκμεταλευτω τον κακομοιρο τον mobile μου??? Οποιοδηποτε Μ/Β με n-force τσιπακι επιτρέπει αλλαγη πολλαπλασιαστη?

Και με την ευκαιρια ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.