Jump to content

Αναποδο Kουτι! για ΑΤΧ μητρικες με ΒΤΧ στυλ !!! ενδιαφερον

sakattack1442169065

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο Anandtech εχουν το SilverStone Technology Temjin 6

http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2219&p=1

Πρωτη φορα ειδα τετοιο κουτι και μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα καινοτομια.

Ενα ΑΤΧ κουτι, για ΑΤΧ μητρικες και PSU, που υιοθετει τον προσανατολισμο BTX.

Η μητρικη μπαινει εντελως αναποδα, στο αριστερο πλαι (οπως κοιταμε απο μπροστα), και με το κεφαλι (cpu) προς τα κατω και τα ποδια (PCI) πανω :003:

installed_small.jpg

Aσε που για πρωτη φορα θα μπορεις να βλεπεις την ομορφη ψυκτρα της vga καρτουλας σου!

Βαζεις και ενα πλαστικο σαν αυτο που πακεταρουμε τα πουκαμισα :003: και κανεις windtunnel για τη cpu και τις μνημες.

installedcpu_small.jpg

Καλη φαση, αν μη τι αλλο πρωτοτυπο :023:

Εχει ολα τα πλεονεκτηματα για τα οποια σχεδιαστηκε το BTX, χωρις να αναγκαστεις να αλλαξεις hardware.

Αν μαλιστα πιστεψουμε και το τεστ του, ειναι το καλυτερο κουτι στην ψυξη της cpu!

Οπως ολα τα απλα πραγματα, ειναι να απορει κανεις πως δεν το σκεφτηκαν νωριτερα.

μονο μειονεκτημα το στιμωγμα των σκληρων, που ισως εχουν αναγκη απο sata καλωδια και μαλιστα με γωνια.

Εγω θα ψηνομουν να το παρω αν εψαχνα για κουτι.

Πράγματι οι καλύτερες λύσεις συνήθως είναι μπροστά στα μάτια σου αλλά σπάνια το βλέπεις.

Μάλλον θα είναι η επόμενη μόδα και επειδή η cpu είναι χαμηλά και ως γνωστόν ο κρύος αέρας είναι ποιο βαρύς μάλλον είναι λογικό που έχει τόσο καλή συμπεριφορά στην ψύξη της cpu.

Επίσης στο περί vga που αναφέρεις πέρα από την πλάκα ο ζεστός αέρας της VGA δεν θα παγιδεύεται έτσι από το PCB της κάρτας αλλά θα φεύγει με την μία προς τα πάνω.

Ρε λέτε να γυρίσω το κουτί μου ανάποδα?

ΚΑΚΙΑ: Μήπως κάποιος έδωσε πρόσφατα 200€ για κουτί?

Μεγαλύτερη ΚΑΚΙΑ: Μήπως πήρε κανείς ακριβό κουτί πρόσφατα σε τιμή ουσιαστικά τσάμπα?

Πάντως η ιδέα του upside-down είναι αποδοτική και στην περίπτωση αυτή....

εμενα μ'αρεσει εκει πανω που ειναι οι σκληροι, σου αφηνουν πολυ ελευθερο χωρο.

αλλα θα προτιμουσα να εχει περισσοτερο βαθος το κουτι και να κοιτανε προς τα μεσα ωστε να βλεπεις φατσα καρτα τις συνδεσεις.

επισης δεν ξερω αν πειραζει που ειναι ορθιοι. παθαινουν τιποτα?

Νομιζω εχει βγαλει και η Lian-Li ενα τετοιο το οποιο ειναι αρκετα καλο αλλα τσουζει πολυ.........

• 2 weeks later...

Η νεα σειρα κουτιων της Lian-Li ειναι στυλ BTX, αλλα οχι BTX. Ουσιαστικα ειναι κατι αναμεσα σε BTX και ATX (ΑΤΧ αναποδο).

Πολυ πρωτο!!! Αφου θα ειναι κατω ο επεξεργαστης δε θα ζεσταινεται κι απο το τροφοδοτικο!!!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.....μα τι πρωτοτυπία...........ΟΛΑΛΑ......

Υ.Γ. Την εποχή του 386 κυκλοφορούσαν άφθονα κουτιά AT ανάποδα σαν αυτό. Είχα και εγώ έναν.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.