stavpal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2004 Έχω mobo ASUS p4t-e, cpu p4 1.9, 512ram & WD200GB (WD2000JB) (& έναν 40άρη σε promise controller. Αξίζει να πάρω ακόμη έναν 200άρη + raid controller σε pci και να τους βάλω σε raid 0? (για να πάει πιο γρήγορα)Έχω 1 ελεύθερη pci slot ανάμεσα στην κάρτα ήχου & promise ata100 controller. Αξίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Σεπτέμβριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Το αν "αξιζει" ή οχι ειναι λιγακι προσωπικο θεμα.Με αλλα λογια, το θεμα ειναι ποιες ειναι οι αναγκες του χρηστη καθε φορα.Υπαρχουν ανθρωποι που τους ενδιαφερει η ποσοτητα (η χωρητικοτητα δηλαδη) και αλλους που τους ενδιαφερει η ταχυτητα.Σκεψου λοιπον κατα ποσο η ταχυτητα του δισκου σου καλυπτει τις αναγκες των εφαρμογων σου και αν κρινεις οτι θα ηθελες αυξημενες επιδοσεις τοτε προχωρα σε διαταξη Raid με ολα τα καλα και τα ασχημα που αυτη συνοδευεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paokaras45 Σεπτέμβριος 23, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Βασικά σου πρωτείνω να πάρεις άλλο ένα 40αρι και να κανεις raid0 με αυτούς.Ως γνωστό, το raid 0 πρεσφέρει μόνο ταχύτητα! Αν κρασάερει ο ένας απο τους 2 200αριδες χάνεις και τα 400!!!! Οπότε βάλε τους 2*40 σε ρέιντ0, και χώσε λειτουργικό, παιχνίδια και προγράμματα. Τα προσωπικά σου αρχεία δεν νομίζω να θέλουν και πολύ ταχύτητα (mp3, documents, movies κλπ).Εξέρεση των παραπάνω είναι η πείπτωση που ασχολήσε σχεδόν αποκλειστικά με την επεξεργασία βίντεο όπου εκέι θέλεις ταχύτητα και χόρο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 στον 200άρη έχω τα windows, προγράμματα κλπ γιατι είναι γρηγορότερος από τον 40άρη (πολύ) & επειδή θα έχω αρκετά λειτουργικά συστήματα (win2000, xp, 2003, gentoo ίσως αργότερα.... και θέλει πολύ χώρο). όχι δεν ασχολούμαι με επεξεργασία βἰντεο. Απλώς έτσι για να φορτώνει σφαίρα και τα διάφορα προγράμματα να τρέχουν πιο γρήγορα. δλδ να τρέχει όπως είναι τα windows αφού τα στήσεις & βάλεις τους drivers, αλλά χωρίς έξτρα (αντιβάιρους, firewalll....). Αν και τώρα που το σκέφτομαι στην ουσία δεν έχει ίσως και τόσο αξία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERMOULIS1442169073 Σεπτέμβριος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 ρίξε μία ματια στο thread του alarm όπου έχω γράψει δυο λογάκια για το raid -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=143 μπορει να σε βοηθήσει στην αποφασή σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Σεπτέμβριος 23, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Η διαφορά που θα δεις θα είναι μικρή.Ήδη είναι πολύ γρήγορο το μηχανημά σου.Πλέον να σε ανδιαφέρει η σφάλεια αφού ασχολείσε σοβαρά και έχεις δουλειά αποθηκευμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 λογικά αυτά τα 50mb/s που μπορεί οριακά να τα πιάνει ο 200αρης θα γίνουν 75+, που είναι σημαντική διαφορά. Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 24, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 Για μένα 2 λόγοι υπάρχουν να βάλεις Raid 0. Αν έχεις να κάνεις με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ βάσεις δεδομένων. Π.χ Championship manager H άν έχεις καμια κάμερα και κάνεις λήψη και ταυτόχρονη εγγραφή στον δίσκο. Αλλά λίγο δύσκολο το κόβω γιατί τι θα κάνεις θα παίρνεις λήψεις απο το δωμάτιό σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.