Jump to content

Thermalright vs Zalman

blade_pan

Ποια αεροψυξη θεωρειτε καλυτερη?  

27 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Βασικα εγω θα προτεινα την 7700Cu γιατι ειναι φθηνοτερη και ερχεται ηδη με ανεμιστηρα. Απο επιδοσεις ειναι ιδιες... με διαφορα της ταξης του ±2%. Τουλαχιστον στο μοναδικο site που βρηκα review αυτες ηταν οι διαφορες.

Παρατηρηση....Ποσοι απο τους παραπανω που ανεφεραν οτι η XP-120 ειναι ΟΤΙ καλυτερο κυκλοφορει εχουν δοκιμασει και τις 2 ψυκτρες ακριβως στην ΙΔΙΑ πλατφορμα με ακριβως ιδιες συνθηκες περιβαλλοντος και ιδιες στροφες στους ανεμιστηρες? ή ακομα και διαφορετικες στροφες? Και μιας και οι περισσοτεροι απαντησαν για την XP-120 οτι ειναι καλυτερη, ας μου πουν στο ιδιο συστημα ποσο ειχαν με την 7700Cu και ποσο με την Xp-120. Τι στροφες ειχαν οι ανεμιστηρες, τι ανεμιστηρας χρησιμοποιηθηκε στην XP-120, στα ποσα βολτ και ποσο κοστισε.

Το μονο που μπορω να δω ως μερα με την νυχτα ειναι η τιμη των 2 προϊοντων. 55+ΦΠΑ χωρις ανεμιστηρα η ΧΡ-120

και 39.90+ΦΠΑ η 7700Cu

καπου εχεις δικιο jax αλλα ετσι δεν θα επρεπε να ειχαμε αποψη για τπτ. βασικα σε ντιφολτ ειναι λογικο να μην εχουν μεγαλες διαφορες οταν ανεβενουν τα watt ομως? το review που ειδες πως τρεχαν τα cpu?

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Jax. Μία ψήφος για την 7700 από ένα μελλοντικό αγοραστή της (ευτυχής κάτοχος της 7000 τώρα) Θοδωρή αυτό με τα Watt δεν το κατάλαβα... Από τη στιγμή που η 7700 είναι 925γρ χαλκού και η ΧΡ 120 αλουμίνιο γιατί στα πολλά Watt να είναι καλύτερο το αλουμίνιο??? :confused:

κοιτα οτι ο χαλκος αποροφα πιο γρηγορα αποροφα. τωρα χαλκος απο αλουμινιο δεν εχουν και τρελες διαφορες. οσο για τα watt απλα η xp 120 με εναν καλο 12αρι εχει μεγαλητερες δυνατοτητες σε πολλα watt αλλα να παιζεις με 1.5v και να κανεις συγριτικα και αλλο με 1.75v ας πουμε αυτο λεω. η 7700 δεν πιστευο οτι χανει λογο ψυκτρας αλλα λογο ανεμηστηρα. και εγω ψηφησα xp 120 αλλα ειπα για περισοτερο o/c γιατι εγω θα εβαζα εναν delta πανο και θα τον ρυθμηζα.:)

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 12:22]

κοιτα οτι ο χαλκος αποροφα πιο γρηγορα αποροφα. τωρα χαλκος απο αλουμινιο δεν εχουν και τρελες διαφορες. οσο για τα watt απλα η xp 120 με εναν καλο 12αρι εχει μεγαλητερες δυνατοτητες σε πολλα watt αλλα να παιζεις με 1.5v και να κανεις συγριτικα και αλλο με 1.75v ας πουμε αυτο λεω. η 7700 δεν πιστευο οτι χανει λογο ψυκτρας αλλα λογο ανεμηστηρα. και εγω ψηφησα xp 120 αλλα ειπα για περισοτερο o/c γιατι εγω θα εβαζα εναν delta πανο και θα τον ρυθμηζα.:)

Είσαι τρελός τελικά... :D Εντάξει εγώ για ησυχία την πήρα την Ζαλμαν. Ο 12άρης της 7700 ρυθμίζεται από τις 1000 μέχρι τις 2000 στροφές. Μια χαρά είναι πιστέυω....

Αρχική απάντηση από zyx

καπου εχεις δικιο jax αλλα ετσι δεν θα επρεπε να ειχαμε αποψη για τπτ. το review που ειδες πως τρεχαν τα cpu?

Κοιτα. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να εκφερει κανεις αποψη για το τιποτα αν δεν εχει δοκιμασει κατι. Πριν π.χ. ενα μηνα κι εγω θα ελεγα οτι ξερεις, απο τα review Που εχω δει παρε την XP-120 γιατι την 7700Cu δεν την εχει δοκιμασει κανεις. Τωρα ομως που εστω και ενα review την βγαζει ισαξια γιατι να πω στον blade να δωσει 20+ παραπανω για μια ψυκτρα η οποια δεν θα του κανει την διαφορα.

Επισης μην κοιτας τι θα εκανες εσυ, οτι δηλαδη θα εβαζες delta, κοιτας τι θελει να κανει ο χρηστης. Αν δηλαδη η XP-120 ειναι καλυτερη μονο με delta σε φουλ στροφες, πρωτον δεν ειδα να το αναφερει κανεις, και δευτερον, ενημερωσε κανεις τον υποψηφιο αγοραστη οτι θα πρεπει να εχει και 2 ζευγαρια οτωασπιδες μεσα στο δωματιο οταν δουλευει στο pc?

Και παλι δεν λεω οτι η ΧΡ-120 δεν ειναι καλυτερη. Μπορει και να ειναι, και το site που διαβασα εγω να λεει PIPES. Αλλα τουλαχιστον ας προχωρησουμε λιγο παραπερα, και ας δινουμε μια καλυτερη τεκμηριωση στις αποψεις μας απο το "Ρε παρε ΑΤΙ".

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 14:40]

Κοιτα. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να εκφερει κανεις αποψη για το τιποτα αν δεν εχει δοκιμασει κατι. Πριν π.χ. ενα μηνα κι εγω θα ελεγα οτι ξερεις, απο τα review Που εχω δει παρε την XP-120 γιατι την 7700Cu δεν την εχει δοκιμασει κανεις. Τωρα ομως που εστω και ενα review την βγαζει ισαξια γιατι να πω στον blade να δωσει 20+ παραπανω για μια ψυκτρα η οποια δεν θα του κανει την διαφορα.

Επισης μην κοιτας τι θα εκανες εσυ, οτι δηλαδη θα εβαζες delta, κοιτας τι θελει να κανει ο χρηστης. Αν δηλαδη η XP-120 ειναι καλυτερη μονο με delta σε φουλ στροφες, πρωτον δεν ειδα να το αναφερει κανεις, και δευτερον, ενημερωσε κανεις τον υποψηφιο αγοραστη οτι θα πρεπει να εχει και 2 ζευγαρια οτωασπιδες μεσα στο δωματιο οταν δουλευει στο pc?

Και παλι δεν λεω οτι η ΧΡ-120 δεν ειναι καλυτερη. Μπορει και να ειναι, και το site που διαβασα εγω να λεει PIPES. Αλλα τουλαχιστον ας προχωρησουμε λιγο παραπερα, και ας δινουμε μια καλυτερη τεκμηριωση στις αποψεις μας απο το "Ρε παρε ΑΤΙ".

λοιπον επιδη εχω δοκιμασει και τισ 2 η ΧΡ-120 με εναν σμαρτ φαν στισ 2000στροφεσ ειχε 2βαθμουσ κατο σε idle kai 4 se full :p :p :p

τωρα αν βαλεισ ενα YS-TEC 120mmx38mm θα δεισ διαφορα σε idle 4-5 kai full 6-7

aαν βαλεισ ενα δελτα ομωσ θα εισαι κατο κατα 9idle kai 12 full:D :D :D

για σκεπσουτο και πεσ μου αν αξιζουν τα εξτρα λεφτα

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 15:40]

Γιατι ο 7000 κοστιζει ακριβοτερα απο τον 7700? Μικρη η διαφορα, αλλα γιατι?

μπορει να ειναι και λαθοσ οι τιμεσ γιατι στο πλαισιο γινοντε πολα περιεργα με τισ καταχορισεισ τουσ

πχ

για καρτα γραφικον

μαχ αναλυσει 3χρονια

σλοτ dvi

ktl ktl:D :D :D :D

Προσωπικα το μονο review που εχω δει ειναι αυτο και οι διαφορες ειναι της ταξης των 0.5 βαθμων σε full load με ανεμιστηρα στην XP που δουλευει στις ιδιες στροφες.

Τωρα αν βαλεις delta πιθανοτατα θα δεις μεγαλυτερη διαφορα, αν δεις, αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει.

Επισης δεν μπορω να γνωριζω την αξιοπιστια του site απλα παραθετω τι εχω βρει. Κατι αλλο δεν βρηκα στο νετ.

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 16:11]

Προσωπικα το μονο review που εχω δει ειναι αυτο και οι διαφορες ειναι της ταξης των 0.5 βαθμων σε full load με ανεμιστηρα στην XP που δουλευει στις ιδιες στροφες.

Τωρα αν βαλεις delta πιθανοτατα θα δεις μεγαλυτερη διαφορα, αν δεις, αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει.

για μενα ειναι το ΤΟΡ στην αεροψυξη και μεχρι στιγμησ δεν τιν ανταγονιζετε καμια !!!!! !!!!! !!!!!

Δεν θυμαμαι να ειπα πουθενα οτι δεν ειναι η ΤΟΠ. Αυτο που ειπα ειναι το κατα ποσο συμφερει να εχεις μια διαφορα της ταξης των 2-3 βαθμων( και αυτη αν υπαρχει) και να δωσει ο blade πανω απο 20+. Απο εκει και περα ειναι θεμα δικο του, το τι θα αποφασισει.

Η 7700 σίγουρα είναι μια πολύ καλή ψύκτρα! Πρέπει όμως να δείς πόσο θόρυβο αντέχεις διότι χρειάζεται περισσότερη ροή αέρα για να διώξει την θερμότητα από τον χαλκό, που σημαίνει οτι ο ανεμιστήρας θα δουλεύει πιό γρήγορα και θα παράγει περισσότερο θόρυβο!

H XP120 όμως είναι πραγματικά κορυφαία! Στο ίδιο συμπερασμα καταλήγουν και αρκετά reviews... Π.χ. δες εδώ.

Σύμφωνα με τα reviews είναι σίγουρα λιγότερο απαιτητική σε αέρα και έτσι είναι σίγουρα η πιό αθόρυβη από όλες τις ψύκτρες!

Επίσης καλή και πιο βολική και πρακτική είναι και η XP90 την οποία και χρησιμοποιώ στο σύστημά μου. Πολύ αποδοτική, εύκολη στην εγκατάσταση και εντελώς αθόρυβη με τον 90άρη ανεμιστήρα Enermax που έβαλα! Λόγω της μεγάλης επιφάνειας και του αλουμινίου δεν χρειάζεται πολύ δυνατό αέρα για να απάγει την θερμότητα και έτσι τον έχω και δουλεύει στις 1100 rpm!

Πάντως και η 7700 είναι πολύ φημησμένη και σε καλύτερη τιμή, αν και πολύ ογκώδης, αλλά επειδή δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά παρά μόνο την έχω δεί στα sites σε reviews δε μπορώ να σου πώ σίγουρα....

Θερμοκρασίες με την XP90: Με διπλό Prime maximum 48 C! Σκέψου με την XP 120..!

Πρίν με την stock ψύκτρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες έφτανα τουλάχιστον 62 C!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.