Jump to content



Νεα απο το δυτικό μέτωπο ...


Nickman

Recommended Posts

Πήγα λοιπόν εχτές στο πρώτο κατάστημα (μένουν άλλα 2) και είδα απο κοντά τι πάει να πεί κυψελωτό ψυγείο. Με μία πρώτη ματιά μοιάζει με κάποιο σωληνωτό αλλά χωρίς τα U καθώς επίσης και οι σωλήνες δεν είναι κυκλικοί αλλά οβάλ με τα fins αλουμινένια σε σχήμα ζικ ζακ. Μετά καθορίζουμε σε ποιά σημεία θέλουμε να είναι η εισαγωγή και η εξαγωγή, τοποθετούνται τα δοχεία και στεγανοποιούνται.

Σημαντικό σημείο είναι το που θα τοποθετηθεί η εισαγωγή/εξαγωγή γιατι έτσι καθορίζεται και η ροή του ψυγείου. Εαν διαλέξουμε τις τρύπες στην ίδια σειρά τότε ενδιάμεσα στο δοχείο που φιλοξενεί τις τρύπες θα τοποθετηθεί και ένας διαχωριστής με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή διαφορά στην ροή μιάς που ουσιαστικά το ψυγείο γίνεται U. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλ εαν τοποθετηθούν οι τρύπες διαγώνια) υπάρχη η μεγαλύτερη δυνατή ροή χωρίς να υπάρχει διαφορά

στην ψυκτική ικανότητα του ψυγείου. Για ένα ψυγείο με τρείς σειρές απο κυψέλες και με ύψος 40 cm πλάτος 15 cm και πάχος 5-5,5 cm γαλβανισμένο εσωτερικά τιμή 120 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις παρέλαβα το ψυγείο με συνολικές διαστάσεις 40χ15,5χ5. Για είσοδο έξοδο του έδωσα και έβαλε κυρτά ρακόρ (δέν ξέρω πώς ακριβώς λέγωνται αλλά στην καμπύλη δεν κάνει γωνία 90 μοιρών) με καθαρή εσωτερική διάμετρο 1 ίντσα (κόστος 20 λεπτά έκαστο και χάλκινο). Το όλο σύνολο κόστησε 120 ευρώ αλλά μία παροιμία λέει οτι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Σε τελευταία επικοινωνία που είχα πρίν απο λίγο με μία βιοτεχνία στο μοσχάτο που κατασκευάζει και αυτή ψυγεία το κόστος για μια κυψέλη με διαστάσεις 36χ15χ5 κοστίζει περίπου 35 ευρώ (μιλάω πάντα για χάλκινη κυψελωτή). Τώρα για όποιον θέλει μια ολοκληρωμένη λύση (μαζί με τα δοχεία) το κόστος δεν ξεπερνάει τα 70 ευρώ.

Μέχρι να έχω στα χέρια μου και τα υπόλοιπα εξαρτήματα πιστεύω οτι θα χρειαστώ 2 εβδομάδες περίπου. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δοκιμάσει το ψυγείο για αυτό το χρονικό διάστημα πολύ ευχαρίστως να συναντηθούμε και να του το δώσω.

Link to comment
Share on other sites

Σε τελευταία επικοινωνία που είχα πρίν απο λίγο με μία βιοτεχνία στο μοσχάτο που κατασκευάζει και αυτή ψυγεία το κόστος για μια κυψέλη με διαστάσεις 36χ15χ5 κοστίζει περίπου 35 ευρώ (μιλάω πάντα για χάλκινη κυψελωτή). Τώρα για όποιον θέλει μια ολοκληρωμένη λύση (μαζί με τα δοχεία) το κόστος δεν ξεπερνάει τα 70 ευρώ.

Nickman που είναι αυτή η βιοτεχνία στο Μοσχάτο?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε νίκε :) Η αχική μου ιδέα που είχα για τα κυψελωτά ψυγεία (χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία) ήταν ακριβώς όπως είναι η κυψέλη στο μελίσσι. Βέβαια με το που το είδα απο κοντά την στιγμή της κατασκευής κατάλαβα τι σημαίνει κυψελωτό.

Τα στοιχεία της βιοτεχνίας στο μοσχάτο είναι :

AUTO COOL ΑΦΟΙ ΚΟΣΜΑΤΟΥ

210 - 9414540 Αργοστολίου 94 Μοσχάτο, 18345, ΑΘΗΝΑ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.