Jump to content

Overclocking GeForce4Ti4200

Xorxhs

Recommended Posts

Έχω την ίδια αλλά με 128ΜΒ. Πολύ γερή κάρτα και κερδίζει πολύ από overclocking. Κατάφερα χρονισμούς 310/550 σταθερά. Τα αποτελέσματα εδώ.... http://service.futuremark.com/compare?2k1=8077056

Mε τα 64ΜΒ ίσως ανέβει πιο πολύ η μνήμη.

Όντως οι 64άρες συνήθως πάνε λίγο παραπάνω. Η δικιά μου Chaintech 300/600 δουλεύει φουλ σταθερά. Δεν θα έλεγα ότι είναι και αμελητέα η αύξηση στις επιδόσεις.

Χρησιμοποίησε το registry tweak που δίνει η nvidia, για να αλλάζεις συχνότητα από το control panel.

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά διότι η GeForce3 πιάνει τόσο σε μένα.

Βασικά αν μπορείς να ζήσεις και με παλιότερους drivers π.χ. 41ΧΧ - 44.ΧΧ θα στους πρότεινα. Η 4800 που έχω δίνει κοντά στα 2000 Marks παραπάνω με τους παλιούς. Περίπου 14700 με τους 44 σε σύγκριση με 12-13 χιλιάδες με τους 61.76 full overclocked.

Πόσο ανεβαζετε τα Μhz καθε φορά? ενα-ενα?πεντε-πεντε?Ποσο τα δουλευετε μεχρι την επόμενη αλλαγή?

Φανταστειτε οτι στο 3dmark2001 η καρτα μου πιάνει score 8900.Kάτι δεν παει καλα....

Τι μηχάνημα έχεις ρε Xorxhs? Τα 8900 σε Pentium4 <2.4GHz και με default ρυθμίσεις φυσιολογικά είναι.

Επίσης, τι drivers έχεις? Οι ταχύτεροι για τις κάρτες αυτές είναι οι 44.09 και 44.03.

Λοιπόν, για να μην κουράζεσαι... Βάλε 290/550 και έχε βάση αυτό. Μετά, ανέβαινε 5ΜΗζ κάθε φορά. Για να δεις αν είναι σταθερό και δε βγάζει και artifacts τρέχε κάνα-δυο Loop 3dMark 2001SE. όταν βρεις το μέγιστο σταθερό, σώζεις τις ρυθμίσεις και δοκιμάζεις πλέον σε πραγματικές συνθήκες. Πάιζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι μερικές ώρες και αν δε σου κολλήσει μείνε εκεί.

Και ενα τελευταιο!

Sτο rivatuner στο main παραθυρο εχει customize σε δυο περιοχες(οπου βγαινει popup στο ενα low level system settings και στο αλλο που βγαινει popup system settings).Πρεπει να αλλαξω τα settings και στις δυο περιοχες για να γίνει το overclock?

• 1 month later...

Εγω εχω Τι 4600, και μιας και ειναι παρομοια κάρτα έχω να πώ το εξής:

Η κάρτα ανεβαίνει μέχρι 335/730 σταθερά σε μένα. Αλλα σε παιχνίδια και στο 3δ μαρκ 2001 ακόμα και με τα default clockings παρουσιάζει πρόβλημα (reboot μόλις τρέχει το 1ο game σε high detail). Το πρόβλημα λύθηκε όταν την έκανα underclock (snif snif). Μπορεί να είμαι λίγο εκτός θέματος αλλα δε μπορω να σας ακούω να μιλάτε για οβερκλοκ κ εγω να σταθεροποιώ το πισι με underclock. Καμια ιδέα?? :S

εννοω πως για να παίξω 3δ παιχνίδια ή να τρέξω το 3δμαρκ 01 χωρίς πρόβλημα πρέπει να κατεβάσω τα clockings πιο κάτω απο τα default. αλλιώς τα παίζει κ τρώω άμεσο reboot. δε μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς συμβαίνει, αν μπορέσω θα τραβήξω κανενα screenshot

375 w max ειναι το τροφοδοτικό. Το σύστημα το σηκώνει άνετα (έχω μόνο VGA, Ethernet, sound card). ΔΧ9 δεν υποστηρίζει οπότε δέν το βάζω καθόλου (οπότε αποκλείουμε κ το 3δμαρκ 2003). Προσπάθησα να βγάλω σκρίνσοτ αλλα με δουλεύει το πισι. με το που πατάω πριντ σκριν όλα φτιαχνουν (για 1milisecond το πολυ ισα ισα για να τραβήξει το σκρινσοτ). τράβηξα βίντεο όμως με το κινητό (γιατι τρελλός δέν είμαι) αλλα είναι .3gp και απο resolution πάνε πολύ πίσω. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα στείλω στο πισι κ θα τα κάνω upload.

Σημειωση/Απορία: Όταν βάζω ΔΧ9 συνήθως μου παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα αλλα τώρα και με ΔΧ8 τα΄ίδια κάνει... Καμια ιδέα? πάντως το πρόβλημα φαίνεται να ισχύει μόνο για το πισι μου γιατι στο άλλο μου πισι δουλεύει άψογα η κάρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.