Jump to content

Το Ιδανικό ψυγείο

Nickman

Recommended Posts

Εχω βρεί μια βιοτεχνία στο μοσχάτο που μπορεί να κατασκευάσει ψυγεία σε δικές μας διαστάσεις σωληνωτά, κυψελωτά, αλουμινένια, χάλκινα. Αλλά ποιό κατα την γνώμη σας είναι το ιδανικό ψυγείο? Εχει κατά κόρον ακουστεί οτι το καλύτερο που μπορούμε να βρούμε είναι απο το ford transit του 87 αλλά το ζήτημα είναι το εξής. Εάν είχαμε την δυνατότητα να το τροποποιήσουμε πώς ακριβώς θα ήταν οι ιδανικές διαστάσεις του? Εαν έχετε προσέξει σε ορισμένα ψυγεία τα δοχεία που είναι στίς δύο πλευρές του πολλές φορές είναι μεγαλύτερα (πλατύτερα) απο τις κυψέλες. Μήπως αν μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο πλάτος σε όλο το μήκος του ψυγείου πιθανότερα να είχαμε και αυξημένη ροή? ή αυξημένη ροή σημαίνει και μείωση την ψυκτικής ικανότητας?

Αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ψυγεία είναι το 120.3 Thermochill, δηλαδή ένα χάλκινο κυψελωτό ψυγείο που παίρνει 3 12άρηδες ανεμιστήρες από κάθε πλευρά.

Το transit είναι κάτι παρόμοιο με το αντίστοιχο 2πλό Thermochill.

Άρα αν μπορέσεις να φτιάξεις κάτι παρόμοιο, δηλαδή ένα κυψελωτό χάλκινο ψυγείο με διαστάσεις κοντά στου 120.3 (419x126x50mm), φαντάζομαι θα είσαι μια χαρά.

Από εκεί και πέρα, προφανώς όσο μεγαλύτερο το ψυγείο τόσο το καλύτερο, αλλά μετά μπαίνουν ζητήματα χώρου κτλ.

Αυτό που παρατήρησα με την πρώτη ματιά είναι αυτό που έχω γράψει πιό πάνω. Δηλαδή ότι τα δοχεία του (ή μπανιέρες) έχουν το ίδιο πλάτος με τις κυψέλες. Αυτός είναι πολύ πιθανόν να είναι ένας λόγος για αυξημένη ροή. Εάν βρώ χρόνο σήμερα θα περάσω απο εκεί για να τα πω απο κοντά με τα παιδιά και να δω τι παίζει. Πάντως σε μία πρώτη μου επικοινωνία που είχα την προηγούμενη εβδομάδα και συζήτησα για μία κατασκευή χάλκινη κυψελωτή με τις διαστάσεις του ford transit μου είπαν για κόστος γύρω στα 50-60 ευρώ. Βάση με αυτό το κοστολόγιο προβλέπω για τις διαστάσεις του ΗΕ120.3 να κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει ιστοσελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυο. Το τηλέφωνο το βρήκα απο μία άλλη ιστοσελίδα που ανέφερε καταστήματα κατασκευών ψυγείων.

Τα χαρακτηριστικα που ζητας ειναι οι κυψελες, ο χαλκος κ το μεγεθος των σωληνων.

Αποφασισε που θα ηθελες να βαλεις το ψυγειο (μεσα στο κουτι,σε ξεχωριστο κουτι για w/c) δες τις διαστασεις κ πες να σου κανουν ενα σε αυτα τα μετρα.

καλο να ειναι να ειναι πολλαπλασιο των 12+1-2 ψμωστε να μπορεσει να παρει εναν,δυο,τρεις ή τεσσερις ανεμιστηρες των 12cm.

πχ 25x25 για 4x4 12ριδες

ή 13x37 ή οτιδηποτε σε βολευει

Για να πω την αλήθεια με το που είδα το ΗΕ120.3 μου ήρθε μια ιδέα. Γιατί να μην βάλω το ψυγείο στην πάνω μεριά του κουτιού? (εξωτερικά και κατα μήκος με διαστάσεις 40χ20) Ετσι και τα φανάκια θα μπορέσουν να τοποθετηθούν (3χ12) αλλά και πολύ εύκολα θα φτιάξω μια βάση μαζί με το shroud.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.