Jump to content

Περί UPS ...

kagelar34

Recommended Posts

neat

Και το 600άρι το Mustek που δίνει το e-shop στα 65€ σου αρκεί. Εμένα μου κρατάει το σύστημα στο sig για 5 λεπτά. Νομίζω κάπως ποιο βαρύ σύστημα... Αν αργότερα χρειαστώ παραπάνω παίρνω και ένα δεύτερο και τα συνδυάζω. Μικρό είναι και σε διαστάσεις άλλωστε.

Από εκεί και πέρα απλά να σου πω ότι δεν συνδέεις ποτέ εκτυπωτή πάνω σε UPS.

αυτο που ειπες για τον εκτυπωτη ισχυει, αλλα μονο για τους λαζερ εκτυπωτες οι αλλοι ειναι οκ. Οι λαζερ τραβανε πολυ ρευμα στην εκκινηση τους οποτε γονατιζουν ακομα και 1000va

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

ΠΑιδια δεν ξερω αν χρειαζομαι UPS η κατι αλλο.Χρειαζομαι κατι που να μου δινει τη δυνατοτητα να εχω το PC μερικα λεπτα ακομα ανοιχτο σε περιπτωση αλλαγης τασης η πτωσης.Υπαρχει καποια προταση εκτος απο ups?Αν παω σε ups τι μου προτεινετε για κατι φτηνο?Μονο για το κουτι με ενδιαφερει βασικα.

Το UPS της Mustek μια χαρά είναι για μένα. Και από πτώσεις τάσεις με γλύτωσε ένα βράδυ ( θα τα είχα σούρι άσχημα στην ΔΕΗ εκείνη την βραδιά διότι έκανα και encoding με το Recode της Ahead ) και κρατάει το σύστημά μου μαζί με την οθόνη για αρκετή ώρα ώστε να τραβίζω ένα shutdown/hibernate.

Εναλλακτική λύση από αυτή του UPS δεν νομίζω να υπάρχει.

Τώρα επειδή από ότι βλέπω έχεις και watercooling δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερο να πας σε 800άρι ή και μεγαλύτερο έστω και αν βάλεις μόνο το σύστημα πάνω....

Το UPS της Mustek μια χαρά είναι για μένα. Και από πτώσεις τάσεις με γλύτωσε ένα βράδυ ( θα τα είχα σούρι άσχημα στην ΔΕΗ εκείνη την βραδιά διότι έκανα και encoding με το Recode της Ahead ) και κρατάει το σύστημά μου μαζί με την οθόνη για αρκετή ώρα ώστε να τραβίζω ένα shutdown/hibernate.

Εναλλακτική λύση από αυτή του UPS δεν νομίζω να υπάρχει.

Τώρα επειδή από ότι βλέπω έχεις και watercooling δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερο να πας σε 800άρι ή και μεγαλύτερο έστω και αν βάλεις μόνο το σύστημα πάνω....

Κοιτα τι γινεται...

Εχω 1 πολυμπριζο οπου απο κει παιρνει ρευμα το κουτι,η αντλια του νερου καθως και ο ανεμιστηρας του ψυγειου.Εγω το ups το θελω μονο για το κουτι.Δεν κανω δουλεια με το mustek 600?Εχω 1 σκληρο, 1 dvd-rom και 1 dvr.

Δεν ξέρω να σου πω στα σίγουρα διότι και η εμπειρίες μου με το UPS είναι λίγες και διότι δεν έχω εισέλθει στον χώρο του watercooling ώστε να ξέρω ακριβώς τι τραβάει ένα σύστημα που λογικά είναι στα όριά του + ο εξοπλισμός για την ψύξη αυτού.

Το ποιο εύκολο θα ήταν να σου πω πήγαινε πάρε ένα θηρίο UPS να είσαι καλυμένος και μελλοντικά.

Δεν ξέρω. Ότι γράφω στο sig μου πάντως Barton@2.05GHz, ASUS Deluxe, 4800SEV, TV tuner, 2X Maxtor 120GΒ, Modem, 2XDVDRWs, 2X256MB DDRs, Promise controller 420W PSU 5 fans @5V & 12V + την 19΄΄ LG τα κρατάει για περίπου 5 λεπτά. Νομίζω υπέρ αρκετός χρόνος.

Αν το σύστημά σου δεν είναι πολύ βαρύτερο από το δικό μου τότε ναι σου φτάνει. Αλλιώς θα πρέπει να κοιτάξεις για 800άρι και πάνω.

• 3 weeks later...
Δεν ξέρω να σου πω στα σίγουρα διότι και η εμπειρίες μου με το UPS είναι λίγες και διότι δεν έχω εισέλθει στον χώρο του watercooling ώστε να ξέρω ακριβώς τι τραβάει ένα σύστημα που λογικά είναι στα όριά του + ο εξοπλισμός για την ψύξη αυτού.

Το ποιο εύκολο θα ήταν να σου πω πήγαινε πάρε ένα θηρίο UPS να είσαι καλυμένος και μελλοντικά.

Δεν ξέρω. Ότι γράφω στο sig μου πάντως Barton@2.05GHz, ASUS Deluxe, 4800SEV, TV tuner, 2X Maxtor 120GΒ, Modem, 2XDVDRWs, 2X256MB DDRs, Promise controller 420W PSU 5 fans @5V & 12V + την 19΄΄ LG τα κρατάει για περίπου 5 λεπτά. Νομίζω υπέρ αρκετός χρόνος.

Αν το σύστημά σου δεν είναι πολύ βαρύτερο από το δικό μου τότε ναι σου φτάνει. Αλλιώς θα πρέπει να κοιτάξεις για 800άρι και πάνω.

Tι τροφοδοτικο εχεις?Εμενα ειναι 550 απο qtec.Εσυ εχεις βαρυτερο συστημα απο μενα παντως.

Παιδιά χαλαρώστε λίγο όσοι προτείνετε 1200VA UPS επειδή κάποιος φοράει 500W και βάλε τροφοδοτικό. Σε οικιακό μηχάνημα είναι άξιος λόγου όποιος ξεπεράσει τα 400W. Με το μηχάνημα της υπογραφής μου το APC Back UPS 1000 δείχνει κατανάλωση 205W και έχω και μία 17" Hitachi. Και έχω και 16' χρόνο σε μπαταρία (φολντάροντας). Για κάποιον που δε θέλει να τα στάξει, ένα 650άρι έως 800άρι είναι υπεραρκετό για να κάνει το shutdown του (και όχι να συνεχίζει να παίζει doom).

Tι τροφοδοτικο εχεις?Εμενα ειναι 550 απο qtec.Εσυ εχεις βαρυτερο συστημα απο μενα παντως.

Όχι ποια. Γύρισα στην GF3 και τον Tbread 1800+.

Πάντως όπως σου είπα και στο μηνυματάκι δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε τελική το e-shop έχει ρίξει την τιμή στα 57€ περίπου και μάλιστα έχει το ποιο φρέσκο Mustek με USB θήρα.

Εγώ θα το έπερνα και αν έβλεπα ότι οριακά δεν τραβάει θα του έχωνα την οθόνη και ότι εξωτερική συσκευή είχα και θα έπαιρνα ένα 800άρι για το κουτί. Το κουτί μόνο του το σηκώνει χαλαρά ένα 800άρι.

Επίσης δεν παίζει σημασία τι τροφοδοτικό έχεις αλλά τι κατανάλωση έχεις.

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα του UPS μου δείχνει 53% load.

Το τσιμπησα τελικα το MUSTEK 600 POWERMUST USB με 60 Ευρωπουλακια απο ram-shop για να μην αναφερω τη ξεφτιλα γνωστου ηλεκτρ. μαγαζιου που απο τη μια ειχανε φερει λιγα κομματια σε χαμηλη τιμη, τους εφυγαν αμεσως και σε λιγες μερες το ξαναφερανε με ανεβασμενη τιμη κατα 7 ευρω (χωρις μεταφορικα)....

Τελικα κανενα παραπονο απο το αν αντεχει το pc μου.Σε idle εχει 56% περιπου φορτο ενω αν τρεχω folding δεν ξεπερναει το 80%.Οποτε πιστευω ειναι καλα.

Ειμαι λιγο απογοητευμενος απο το software.Το Winpower που εδιναν μαζι δεν εβρισκε το UPS μου και χρειαστηκε να κατεβασω 10 mb drivers απο το γερμανικο site, οι οποιοι τελικα ηταν καποιο αλλο παρομοιο προγραμμα διαχειρισης του UPS.Μολις το εβαλα δουλεψε το νεο προγραμμα αλλα η φαση ειναι οτι δουλεψε και το Winpower!!!Ομως το τελευταιο δε μου δινει full access και δεν μπορω να αλλαξω τις παραμετρους.Ξερει οποιος εχει αυτο το προγραμμα τι ***** κωδικο θελει?Δεν παιζει admin στο pc μου και δεν εχω κωδικους και τετοια.Δοκιμασα και 1234-0000 αλλα τιποτα.

Ο κωδικός είναι ο ίδιος με αυτόν που λογικά υπάρχει στο manual του Mustek για το Winpower.

Τα άλλο λέγετε Win Commander μήπως? Αυτό υποτίθεται είναι το παλιό.....

Ο κωδικός είναι ο ίδιος με αυτόν που λογικά υπάρχει στο manual του Mustek για το Winpower.

Τα άλλο λέγετε Win Commander μήπως? Αυτό υποτίθεται είναι το παλιό.....

Εστειλα τελικα email στη Mustek και ειναι Administrator το pass.Το αλλο λεγεται Commander Pro και ειναι οντως πιο ωραιο.

Εφαγα ομως ηδη την πρωτη πικρα. :086: :086:

Ειπα να κανω 1 τεστ και κλεινω την ασφαλεια του δωματιου μου.Τοτε βαραει το PC μπλε οθονη με κατι να λεει για USB port....Restart και διαπιστωνω οτι το Commander Pro δε βρισκει το ups.Ξανα restart τιποτα...Αλλαζω θεση στο usb απο πισω και δουλευε μια χαρα μετα.Αρα εκαψε τη θυρα....Απο κει που ηθελα αλλη 1 θυρα usb, τωρα εχω μεινει με -1.Αναγκαστικα εχω off τη webcamera.....

Σίγουρα την έκαψε? Για δοκίμασε άλλη συσκευή εκεί. Εχω φάει και εγώ φρίκη στο παρελθόν ( όχι μρ το UPS άλλωστε έχω την έκδοση με serial υποδοχή ) αλλά τελικά η USB την είχε γλυτώσει.

Πάντως τραβάει πολύ στα 2434 ο Athlon σου. Εγώ αν πάω από idle σε full load όπως είμαι τώρα με τον 1800+ στα 1960MHz @ 1.77V και την GF3 από 50-55% load πάω στα 60-65%....

Σίγουρα την έκαψε? Για δοκίμασε άλλη συσκευή εκεί. Εχω φάει και εγώ φρίκη στο παρελθόν ( όχι μρ το UPS άλλωστε έχω την έκδοση με serial υποδοχή ) αλλά τελικά η USB την είχε γλυτώσει.

Εβαλα τη webcamera εκει και δε την εβρισκε,οποτε παει η θυρα.... :012: :012: :012:

Εγώ πάλι "χτύπησα" ένα MG Nova 600VA εχτες..Για τα 75 έουρος που έσκασα φαίνεται πολύ καλό..Μόλις φορτίσει θα του κάνω και τα σχετικά τεστ αντοχής!

Τελικα η θυρα δεν ειναι καμμενη!! :026: Μετα απο μερικα restart τη βρηκε τη webcamera αρα ολα οκ.Ωστοσο κατι δεν παει καλα με το usb.Σε ασχετη φαση εσκασε παλι μπλε οθονη που αναφεροταν στο usbport.sys , ακριβως ιδια με με τη μπλε οθονη που εσκασε οταν κατεβασα την ασφαλεια.Φοβαμαι οτι κατι δεν παει καλα γενικα με το usb.

Ή δεν είσαι και τόσο rock stable. Ρε τι γίνεται εδώ. Περνάνε τα μηχανήματα prime και ιστορίες και τα βρίσκουν σκούρα από αρχεία συστήματος και Mozilla.

Υ.Γ. Είδες που στο είπα για την USB?

Χτες ξαναεκανα τεστ με την ασφαλεια.Ολα καλα.Μου εδωσε 8 λεπτα για το pc και +2 λεπτα για το UPS!!!:026: Πολυ καλα μπορω να πω. Ωστοσο μου φανηκε παραξενο που το load επεσε απο 57% στο 35% μολις επεσε το ρευμα.Ειναι οκ ολα?

Ναι και σε μένα τα ίδια κάνει. 8 λεπτά ε? Φαντάζομαι δεν του βάζεις όπως εγώ καμιά γομαροοθόνη πάνω.....

8 λεπτά? Μα τι μπαταρία βάζουν μέσα. Καλά τώρα είναι καινούργια μετά απο κανα χρόνο? Έτσι την είχα πατήση με ένα Wattpower 600άρι και στο χρόνο απάνω δεν κρατούσε 5λεπτο (και τότε ήμουν στα 600mhz μηχάνημα). Όμως λίγο πρίν το στείλω απο το παράθυρο το άνοιξα και είδα τι μπαταρία έχει. Πήγα να αγοράσω μία ίδια και προς έκπληξη βρήκα μία με 2πλάσιες Ah και μου έδωσε κοντά στα 12 λεπτά....και η μπαταρία ήταν πάμφθινη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.