Jump to content

SOS! Βοηθειααα! Ημαρτον!!!

spresv

Recommended Posts

Δεν προλαβαινω να χαρω λιγο το pcακι μου να δουλευει σωστα και αντε παλι προβληματα!

Ειπα σημερα να συμαζεψω λιγο γιατι με τα καλωδια του aerogate κλπ γινεται ενας πανικος μεσα στο case. Αφου τα στριμωξα ολα εκει που δεν φαινονται (εκανα και μια ψιλοπατεντα γιατι δεν μου εφταναν τα molex) Εκανα κατι μικρολαθακια στις συνδεσμολογιες και για να δω αν δουλευουν ολα το ανοιγα και οταν εβλεπα τι δεν δουλευε το κλεινα παλι αμεσως.

Τεσπα αφου δουλεψαν ολα σωστα παω να τον ανοιξω και βλεπω οτι πριν το memtest αναγνωριζει τον cpu ως 1800+ (αντι για 2200 που τον εβλεπε πριν @11x200) και κολαει εκει. Δεν κανει απολυτως τιποτα. Εκανα clear cmos και παλι τα ιδια. Και δεν μπαινει και στο bios.

εχω αρχισει και πιστευω οτι την ακουσε το τροφοδοτικο, γιατι σημερα συνηδειτοποιησα τι του εχω πεταξει επανω. Αρχιζω:

-ο amd μου με 1,77vcore και 11χ200

-ati 9200se

-pci modem

-tv tuner

-dvd-rom

-dvd-rw (το οποιο σημερα δεν ηταν πανω γιατι το εχω δανεισει)

-2xhdd (ενας wd40gb & quantum 20gb

-floppy

-2x 120mm fans (το ενα lighted)

-2x 90mm fan

-1 blue cold cathode

και ολα αυτα σε ενα 300ρι τροφοδοτικο........

Πλιζ βοηθηστε γιατι θα το πεταξω απο το παραθυρο!

Το memtest το δουλεύεις από δισκέτα - CD έτσι? Δεν τρέχεις την έκδοση για τα Win.

Οπότε. Βγάλε ότι δεν σου χρειάζεται, DVDRW, HDs, extra fans ...

και ξαναδοκίμασε. Αν τα βγάλει πέρα τότε μάλλον είναι το τροφοδοτικό.

BTW.

Αυτό

Δεν προλαβαινω να χαρω λιγο το pcακι μου να δουλευει σωστα και αντε παλι προβληματα!

είναι τουλάχιστον κανόνας αν ... φτιάχνεις συνέχεια το σύστημά σου. Άστα να πάνε.....

Αν έχεις και άλλο dimm δοκίμασέ το. Δοκίμασε αυτό που έχεις σε άλλη μητρική. Δοκίμασε και διαφορετικά dimm slots. Αλλά πριν κάνεις όλα αυτά βεβαιώσου ότι είναι όλα σωστά στην θέση τους, μνήμη VGA, cpu μήπως τα κούνησες όσο τα έφτιαχνες. Φαντάζομαι ούτε στο BIOS μπαίνεις.

Γνώμη μου ότι εφ' όσων αναγνωρίζει διαφορετικά τη cpu σου από ότι πριν, ή κούνησες κατά λάθος κανα dip-switch (αν έχεις τέτοια) ή τα έπεξε η μητρική. Δεν νομίζω να τον βλέπει 2200+ λόγω τροφοδοτικού...

2400+ έχεις σωστά? Άρα 2000MHz/133Mhz=πολλαπλασιαστής 15.

15 Χ 100MHz = 1500MHz περίπου, με λίγα λόγια κοντά στα MHz του 1800+.

Η μητρική σου κάνει boot με το default των 100MHz FSB. Για ψάξε το λίγο...

Κανένα jumper ίσως? Μπας και αντί να παίζεις με το CMOS jumper έχεις κάνει καμιά μαμακία με αυτόν που αλλάζει μεταξύ 100MHz και 133MHz?

Παιδια αν ειναι δυνατον. Απλα για να βασανιζομαι......

Ξεχασα να αναφερω οτι αλλαξα θεση pci στο tv tuner και καπου βραχυκυκλωνε, γιατι οταν το ξαναβαλα δουλεψε κανονικα.

Το μονο κακο ειναι οτι για αγνωστο λογο καηκε η λαμπα μου.....

Ευχαριστω παιδια

to memtest όχι των windows δεν μπορεί να σου δείξει αν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό είδικά αν είναι στα όριά του το σύστημα. πρόσφατα μου έτυχε η εξής περίπτωση , σε ένα παλιό σύστημα φίλης έβαλα ένα έξτρα stick 256 mb sdram ενώ πριν είχε 128. το bios τα αναγνώρισε κανονικά και μπούταρε στα win αλλά πετούσε συνέχεια σφάλαματα και επανεκκινήσεις. αμέσως έβαλα το memtest σε δισκέτα και έκανε όλα τα τεστ. κανένα σφάλμα. αλλά στα win δεν δούλευε. σημείωση το τροφοδοτικό ήταν ένα 230w!!!. προφανώς στα win το σύστημα χρησιμοποιούσε περισσότερα components , κάρτα γραφικών σκληρό DVD και δεν άντεχε. ενώ με το memtest to Μόνο που λειτουργούσε ήταν η cpu , μνήμη και η κάρτα γραφικών σε legacy . άρα το memtest είναι καλό μόνο για να δεις αν υπάρχει πρόβλημα στα τσιπάκια της μνήμης όχι για overclocking σταθερότητα.

άρα το memtest είναι καλό μόνο για να δεις αν υπάρχει πρόβλημα στα τσιπάκια της μνήμης όχι για overclocking σταθερότητα.

Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος σε αυτό.

Απλά ποιο πάνω το διευκρίνισα για την περίπτωση που ήταν PSU. Με το memtest της δισκέτας μπορείς να αφαιρέσεις σχεδόν τα πάντα από το σύστημα και να τεστάρεις.

spresv. Τα συνηθισμένα. Ώστε δεν ήταν η μνήμη ή η VGA εκτός θέσης, αλλά η PCI κάρτα που βραχυκύκλωνε το σύστημά σου. Λίγο να τα κουνήσεις τα άτιμα και μπορεί να ψάχνεσαι για ώρες....

Τα συλλυπητήρια μου για την λάμπα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.