Γιάννης_84 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2004 Δύο φιλαράκια μου που δεν πολυασχολούνται με θερμοκρασίες και τέτοια, αντιμετωπίζουν πρόβλημα (νομίζω) με τις θερμοκρασίες τους. Το ένα σύστημα έχει έναν northwood 3.06 και το άλλο έναν northwood στα 2 GHz με 400 fsb. Ευτυχώς και στα δύο συστήματα το bios και το motherboard monitor συμφωνούν όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Στο μέν 3άρι το κουτί έχει τη θερμοκρασία δωματίου πχ 26 αλλά ο επεξεργαστής ξεκινάει από 50 βαθμούς κελσίου με το που ανοίγεις και με μια ωρίτσα κωδικοποίηση mpg->vcd (δηλαδή όχι και τίποτα σπουδαίο αφού τα αρχειάκια ήταν μικρά) χτυπάει 66! Τώρα ο άλλος στα 2 γίγα είχε θερμοκρασία κουτιού 40 το λιγότερο με το που ανοίγει, και ο επεξεργαστής ξεκινάει από 48-50 και χωρίς τίποτα βαρύ φτάνει εύκολα 60 (όχι πάντα) ή και παραπάνω αν το ζορίσω με κανά βαρύ παιχνίδι. Σας φαίνονται φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες; Υπόψιν ότι κανένα απ' τα δύο συστήματα δεν είναι υπερχρονισμένο. Γεια πείτε κάμια γνώμη.
Prokopas1442169067 Σεπτέμβριος 16, 2004 #2 Σεπτέμβριος 16, 2004 Δεν μου κάνουν και πολύ εντύπωση. Αν το κουτί δεν έχει και καλό εξαερισμό και εκτός της stock ψύκτρας της Intel δεν έχουν βγάλει την "πλαστελίνη" που έχει από κάτω για να βάλουν πάστα τότε είναι μάλλον φυσιολογικές
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 16, 2004 Author #4 Σεπτέμβριος 16, 2004 το κουτί με τους 40+ (το pc με τα 2GHz) όντως δεν είχε καθόλου εξαερισμό και γιαυτό το λόγο πήρα δυο 80άρια ανεμηστήρια και έβαλα ένα να φυσάει από μπροστά και ένα να βγάζει τον αέρα από πίσω αλλά η θερμοκρασία του κουτιού δεν παίρνει χαμπάρι. Και με ανοιχτό κουτί πάλι 40αριές και βάλε χτυπάει. Ότι και να έκανα δεν έπεφτε. Δοκίμασα και διαφορετικούς συνδυασμούς αλλά τίποτα και τα καλώδια τακτοποιημένα μια χαρά. Πάντως για το 2άρι τον επεξεργστή 50αριές και 60αριές τόσο εύκολα σίγουρα είναι φυσιολογικές; Αλλά και ο 3άρης τόσο εύκολα 66; Δηλαδή όσοι παίρνουν πc και δεν το πειράζουν έχουν αυτές τις επικύνδινες (νομίζω) για τη μακροζωία του πισιού θερμοκρασίες;
ThorLite Σεπτέμβριος 16, 2004 #5 Σεπτέμβριος 16, 2004 Αν οι θερμοκρασιες παραμενουν κατω απο αυτες που εχει ορισει o κατασκευαστης τοτε δεν θα εχει το PC προβλημα μακροζωιας αφου δεν ειναι overclocked,προβλημα θα ελεγα οτι υπαρχει αν ζεστενεται τοσο πολυ ωστε να ειναι ασταθες τοτε χρειαζεται βελτιωση στο airflow στο κουτι οχι οτι βεβαια οτι θα υπαρξει κανενα προβλημα μακροζωιας...
Prokopas1442169067 Σεπτέμβριος 16, 2004 #6 Σεπτέμβριος 16, 2004 Δοκίμασε να βάλεις πάστα που σου λέω πιο πάνω. Οι θερμοκρασίες δεν είναι και τόσο επικίνδυνες όσο λες. Όλοι όσοι ξέρω με stock ψύξη κάπου τόσο έχουν
couveland Σεπτέμβριος 16, 2004 #7 Σεπτέμβριος 16, 2004 Χαλαρά φθάνει τους 50 με τη πλαστελίνη. Τόσο είχα και εγώ (2.6 απείραχτο), μέχρι που την έβγαλα και έβαλα Artic κάτι. Τώρα παίζει στoυς 30-40C αν και σπάνια το κοιτάζω αφού δουλεύει default συχνότητες και τάσεις. Πάντως από τα λίγα που έχω ακούσει εδώ, αφού δεν είμαι ειδικός στο θέμα, γενικά τα CPU αυτής της γενιάς δεν έχουν μεγάλες φθορές τουλάχιστον μέχρι τους 70C, για να μη πω παραπάνω. Αν βέβαια παίρνεισ αυτές τις θερμοκρασίες με ανεβασμένες τάσεις, τότε αλλάζει δραματικά το πράγμα.
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 16, 2004 Author #8 Σεπτέμβριος 16, 2004 ΟΚ ρε παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με λίγα λόγια να μην ανησυχώ δηλαδή; Τι μπορώ να κάνω όσο το δυνατόν πιο σύντομο (για να μην ταλαιπωρώ τα φιλαράκια μου) ώστε να σιγουρευτώ όσο περισσότερο γίνεται ότι είναι σταθερά; Γιατί στην τελική αυτό είναι το σημαντικότερο και μπορώ να πω ότι όλο και κάποια προβληματάκια βγάζουν και θέλω να σιγουρευτώ ότι δε΄ν φταίνε οι θερμοκρασίες
Skinny13 Σεπτέμβριος 16, 2004 #9 Σεπτέμβριος 16, 2004 βαλε εναν 12αρη να φυσαει στο mosfets και γενικα στην περοχη του nbπαλια αυτο εκανα εγω και επεσα καπου 13 βαθμουςδε μας ειπες τι μητρικες εχουν.....?
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 16, 2004 Author #10 Σεπτέμβριος 16, 2004 ο 3άρης κάθεται πάνω σε μία gigabyte 8knxp και ο 2άρης πάλι σε γιγαβάιτ, την 8st667
soler1442169065 Σεπτέμβριος 16, 2004 #11 Σεπτέμβριος 16, 2004 Koιταξε να δεις.....εγω στην θεση σου θα εβαζα το χερι μου στην ξυκτρα να καταλαβω περιπου την τιμη τηε θερμ. γιατι παιζει να δειχνει και λαθος η μητρικη...θα δοκιμαζα και με κανενα σενσορα για σιγουρια...αν οι θερμ. ηταν οντος τοσες....θα εκανα ωσα σου ειπαν τα παιδια παραπανω...δλδ καλυτερη ροη αερα αλλα και αφερεση αυτης της μαμακιας που βαζει η ιντελ...
couveland Σεπτέμβριος 16, 2004 #12 Σεπτέμβριος 16, 2004 Την 8KNXP είχα και εγώ μέχρι που κάηκε. Εκεί έπαιρνα τους 50-60. Εφταιγε και λίγο η ασφυξία με τα πολλά καλώδια και ειδικά το extra module τροφοδοσίας. Πάντως όχι δε φταίει η ζέστη για την αστάθεια, μέχρι τους 70 σιγουρα είσαι μέσα στα specs. Μάλλον φταίει η ίδια η 8KNXP, είναι αρκετά ασταθής δυστυχώς, αν και έχει μαμάτο αξοπλισμό.
Chr1442169074 Σεπτέμβριος 16, 2004 #13 Σεπτέμβριος 16, 2004 Όσον αφορά το 3.06 , τον ίδιο έχω και εγώ και στην αρχή είχα το ίδιο πρόβλημα. Καταρχάς ποιά μητρική έχει? κοίτα τα βασικά:1) Οπωσδήποτε να κάνει update στο bios.2) Να σιγουρευτεί ότι η ψύκτρα είναι σωστά τοποθετημένη.3) Να δημιουργήσει σωστή ροή του αέρα στο case.4) Να σιγουρευτεί ότι η πάστα δεν είναι υπερβολική και ότι μπήκε σωστά.5) Να σιγουρευτεί ότι δεν έχει κανένα τρελό Vcore.6) Να σιγουρευτείς ότι το fan της ψύκτρας δεν τρέχει σε πολύ χαμηλές στροφές.7) Αν δεν γίνει τίποτα και δεν θέλει να δώσει πολλά λεφτά να βάλει την AS 5 (Θερμική πάστα και υπόψην ότι θέλει 200 ώρες για να αποδώσει το 100% περίπου 4-12 βαθμούς διαφορά).Εγώ είχα ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες πριν κάνω κάτι από 'λα αυτά.Τώρα έχω 1.675 Vcore (1.550stock) , άψογη ροή αέρα στο κουτί , AS 5 , Evercool wc-101 και 31idle/48full load.
Chr1442169074 Σεπτέμβριος 16, 2004 #14 Σεπτέμβριος 16, 2004 A sorry δεν είδα για την 8KNXP.Εγώ έχω την 8ΙΝΧΡ , αν κάνει update to bios θα πέσουν οι temps.
nicksoti1442169068 Σεπτέμβριος 16, 2004 #15 Σεπτέμβριος 16, 2004 Φίλε μου στον 3άρι βάλε οπωσδήπωτε καλή θερμοαγώγιμη από κάτω και μια καλή ψηκτρούλα. Στο Hacshop πριν κανά 2 μήνες είχε 2 καλές και φθηνές, η μια "κλώνος" της zalman 7000cu στα μισά λεφτά άψογη την τσίμπισα και με τον 2.6@3.1 ήμουν 53 full σε HTPC case τον Αύγουστο. Η άλλη ήταν μια φθηνή arctic cooling που έχει φίλος μου. Και οι 2 με ρύθμιση στροφώς και αθόρυβες. Α, με πάστα AS caremique.
backgroundman Σεπτέμβριος 17, 2004 #16 Σεπτέμβριος 17, 2004 Καλησπέρα, έχω ένα 2.4Β@2.7 με μαμά ψύχτρα απο P4 3.0C (αυτή που έχει λίγο χαλκό απο κάτω και ρυθμιζόμενες στροφές στον ανεμιστήρα) και AS5 και είχα θερμοκρασίες <54oC σε κουτί χωρίς ανεμιστήρες. Έβαλα ένα μπροστά και ένα στο πλαϊ ακριβώς εκεί που είναι η CPU και τώρα είμαι <50oC.Οι θερμοκρασίες είναι σε full mode (seti client normal priority).Ψάξε να βρείς τέτοια ψυχτρα (ή πιο καινούρια απο Prescott) ειναι καλή για επεξεργαστή χωρίς OC.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.