Jump to content

Από KT600 σε nforce2 =help

nicksoti1442169068

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Άλλαξα μητρική στο 2ο της sig μου, επειδή η Giga θα πάει αλλού, και είπα να πάω για nforce για αλλαγή, έτσι να έχω κι εγώ μια φορά ένα bios με ρυθμίσεις και όχι να παλεύω με γέφυρες και σύρματα. Mια και η cpu που έχω δεν πάει πολύ ψηλά, οπότε από overclock δεν θα έκανα τίποτα extreme έτσι κι αλλιώς, πήρα μια φθηνή μητρική, την Albatron ΚΧ18D pro από το Πλαίσιο. Φοβερό bios με ρυθμίσεις στα πάντα, 9.5χ216 1,7V η "μπανανίτσα" μου xp2200+, αλλά αντιμετώπισα κάτι προβληματάκια με το nforce και ζητώ γνώμες από τους "βετεράνους" του εν λόγω chipset. Έχουμε και λέμε:

1)Το fsb, όσο το ανεβάζω για ίδια τελική συχνότητα, τόσο μεγαλύτερη τάση χρειάζομαι, με "ταβάνι" τα 225 περίπου. Μιλάμε όμως για δυσανάλογα πράγματα, δηλ ενώ πχ με 166fsb πάει 2150 1.8v, 2000 1.6V, για 225χ9=2025 θέλει 1.9V. Ακόμα και με πολύ χαμηλό multi, πχ 5, τα 225 είναι πάλι το max, και καμιά φορά ούτε κι εκει αντέχει, όση τάση κι αν βάλω. Αυτό δεν αλλάζει όση τάση κι αν δόσω σε όλα(chipset, agp, dimm κλπ). Μνήμη έχω 1 dimm TCCC 512, σε 865 πάει 230 2,5V, οπότε υποθέτω ότι τα 225 τα έχει άνετα, εως και 3V της δίνω στις δοκιμές για να είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από εκει. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση η cpu να μην μπορεί να δεχτεί μεγάλο δίαυλο; H φταίει το chipset; Κι αν ναι τότε αν πάει 225 default, δεν θα έπρεπε ανεβάζοντας την τάση του north να πάει έστω και λίγο παραπάνω;

2)Όταν πέρασα τα XP(SP2), με το που έβαλα κάτι ide drivers του cd, πάπαλα. Με system restore επανήλθα, και άφησα αυτούς των XP. Ωστόσο όταν κάνω restart, τα xp δεν μπορούν να φορτώσουν, με το που τελειώνουν οι μαύρες οθόνες που βλέπει σκληρούς κλπ, κολάει και μένει μαύρη οθόνη. Σε cold boot κανένα πρόβλημα. Και το pc κατά τα άλλα σταθερότατο. Δοκίμασα και επανεγκατάσταση win. Bios δεν μπορώ να βάλω νεότερο προς το παρόν ,δεν έχω floppy, και η Albatron δεν έχει εφαρμογή για flash από win (αχ που είσαι ρε Gigabyte!!). Μήπως με νέους nvidia drivers λυθεί; (20mb download είναι, έχω 33600:-(. Μήπως φταίει το SP2 και καμιά ασυμβατότητα με nforce; Tα φώτα σας.

1) Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Εσύ είπες οτι ο 2200+ δεν είναι και τόσο καλός και επίσης όταν έχεις Dual Channel πέφτει το overclockability των μνημών. Επίσης, ανάλογα τη μητρικη και την παλτφόρμα, οι ανοχές της μνήμες διαφέρουν.

Το οτι έχει φοβερό BIOS η μητρική δε σημαίνει οτι υπερχρονίζει το ίδιο καλά.

Πάντως, σου προτείνω να κατεβάσεις τα OC tools του επίσημου ερευνητή του Forum σε θέματα AMD Overclocking "MrSeanKon" και να διαβάσεις το FAQ του άριστου προγράμματός του.

2) Το SP2 είναι μάλλον πατάτα και δε βρίσκω λόγο να το εγκαταστήσει κανείς αν έχει το SP1 εγκατεστημένο. Τι τροφοδοτικό έχεις? Το πρόβλημα με το restart το εμφανίζει μόνο όταν είσαι overlocked?

Ψαξε εαν εχει καποιο modded bios (δε νομιζω) που να ειναι πιο σταθερο αλλα η mobo οπως κ συ ειπες δεν ειναι για πολλα.

Λογικο ειναι στην gigabyte να πανε καλυτερα οι μνημες σου, απο'τι στην Albatron,

οι μνημες σου οντως αδικουνται σ'αυτο mobo....

σε μια epox nforce2 based ειχα και εγω ταβανι τα 220.μεσω bios δεν μπορουσα να ρυθμισω τηνταση του force,1.5 μονημα,οποτε πηρα καλαι κλπ και της εδωσα 1.9 και υσηχασα.αποτελεσμα? 240 χαλαρα με ολα τα υπολοιπα κοινα,μνημες cpu κλπ....βεβαια για τετοιο fsb θες τροφοδοτικο....

thanks για τις απαντήσεις. Έχουμε και λέμε:

-To πρόβλημα με το restart το έχω και σε default

-cpu temp 52 full load

-Τροφοδοτικό 350w του κιλού, οστόσω σήκωνε τον P4@3100 με 2 sata 80άρηδες, εξάλλου όπως γράφω δοκίμασα και με 5X225=1125mhz.

-Την τάση στο chipset έχω δοκιμάσει να την ανεβάσω στα 1,9 από bios. Κανένα αποτέλεσμα, ούτε 1 mhz κέρδος.

-για τις Samsung TCCC ξέρω ότι σε P4 πάνε καλά, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ξανά ότι και 3V να δώσω από bios δεν κερδίζω τίποτα από default, κάτι που δεν μου φαίνεται λογικό, έστω 4-5 mhz θα έπρεπε να δώσει, ακόμα κι αν οι TCCC δεν "ακούνε" στη τάση. Σημείωση μία 512 έχω και δεν είμαι dual.

Έτσι μια λογική υπόθεση είναι ότι ο Athlon δεν αρέσκεται σε παραπάνω fsb. Απλά μου κάνει εντύπωση, διότι δεν έχω ξανακούσει παρόμοια περίπτωση, συνήθως και 250 πάνε. Ίσως να φταίει ότι για κάνα χρόνο δούλευε με καμιά 10αριά συρματάκια στο socket για 200fsb, τάση, multi κλπ στη Gigabyte που δεν είχε ρυθμίσεις στο bios, και η Albatron τον βλέπει "unknown cpu 1800mhz", και το cpuz "Athlon XP-M" !!! Τελικά αναβάθμισα και το bios και τώρα τον βλέπει "unknown 2200+" !!! Λέτε να κατάπιε κανα συρματάκι LOL.

Το παράξενο είναι ότι μπορεί να μπουτάρω με 228fsb για παράδειγμα, να μπω Win, και το Pc να σβήσει ή να κολήσει σε άσχετη φάση, όχι απαραίτητα όταν είναι full load.

Ωστε τον βλεπει σαν mobile ε? Εχεις ξεκλειδωσει τον multi με κανενα συρματακι ή με κανενα modaki πανω στον cpu?

τροφοδοτικο κατα 90%....ασε το 350αρι "του κιλου" και βαλε κανα σοβαρο να δεις αποτελεσματα

Συμφωνώ με τον Νάσο. Τροφοδοτικό χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς. Πάρε ένα αξιοπρεπές και ξαναδοκιμάζεις.

H cpu είναι Τbred B ξεκλήδωτη από τη μάνα της, ίσως επειδή πλέον όλοι βγαίνουν κλειδωμένοι γι αυτό και τον βλέπει "mobile" το cpuz, και το bios βλέπει μεν ξεκλείδωτο αλλά με 1.6V default και τα μπερδεύει.

Για τροφοδωτικό δεν παίζουν ευρώ τώρα, προσφάτως πήρα και το Antec στον Pentium, στα υπ'όψιν όμως. Ευχαριστώ παίδες.

Μodded BIOS ξεχνα το σε τετοια μητρικη δεν υπαρχουν τωρα αμα βρεις το θεωρω απιθανο............

Οχι μη δινεις τοσο Vdd το ξεσκιζεις το chipset μεχρι 220 πανε ολες οι μητρικες περιπου.......

Μετα αρχιζουν τα ζορια.......

Mακρυα απο το SP2 βαλε το SP1 μια χαρα ειναι τι @@ρια αναβαθμισεις κανει....

LOL νομιζεις οτι θα ανεβεις παραπανω?

Οχι ασε που ολο προβληματα ειναι το SP2........ :071:

Δημητρακη thanks για τη διαφημιση! :001:

Βλέπω ότι έχουμε κάποια κοινά προβλήματα (μπαίνω internet με 14,4kbits και έχω Samsung TCCC σε nf2)…

Κατέβασα και γω τους τελευταίους drivers (net cafe) αλλά δεν είδα διαφορά, επομένως στα PCI bus τουλάχιστον μείνε με τα default των XP και μην κατεβάσεις τα καινούρια…

Οι Samsung και στο δικό μου σύστημα δεν πάνε ούτε 200fsb και ας είναι 400άρες (by SPD). Μάλλον δεν τα ΄χουνε καλά με το nForce. Επίσης δεν ακούνε καθόλου στο ρεύμα ούτε CPU ούτε μνήμες και μάλλον φταίει το τρφτκ που και μένα του κιλού είναι. Πλέον είμαι στα 196x12.5 με 20άωρο prime και default τάσεις (tmg 2.5-3-3-5)…

Εφόσον έχεις ξεκλείδωτο cpu ανέβασε όσο πάει ο πολλαπλασιαστής και κράτα χαμηλό fsb για να σφίξεις όσο γίνετε τα timings…

παλικαρια μνημες 400αρες και να μην παιζουν ουτε εκει ειναι πακετο κατασταση.σιγουρα οφειλεται σε λανθασμενο προγραμματισμο το θεμα αυτο.το ειχαμε αντιμετωπισει παλαιοτερα με τον ρομελ σε μια abit nf7 η οποια με τα μαμα bioses αρνιωταν πεισματικα να αγγιξει τα 190-200 mhz....το προβλημα λυθικε φυσικα με καποια καινουργια bios ,3dfire κλπ,τα οποια και ξεδιπλωσαν κυριολεκτικα τις μνημες οι οποιες παιζαν error free στα 240....επαναλαμβανω,οι ιδιες μνημες στην ιδια μητρικη με ολα τα λοιπα κοινα και απο 195 max πηγαν 240+....μονη αλλαγη ενα bios update προιον σωστου προγραμματισμου αυτη τη φορα...

Παίδες τελικά ήταν οι IDE drivers, όπως είπε και ο orthodox. Αν και είχα δοκιμάσει να τους βγάλω φαίνεται από τα errors που άφησαν στο δίσκο είχα το πρόβλημα. Ένα clean install των Windows έλυσε το πρόβλημα.

Όσο για το overclock, καλά είμαι εκεί 9,5χ216. Δεν είναι και άσχημα για μνήμες απλές, στον P4 της sig μου μόνες τους οι 256άρες TCCC πάνε 250, 238 dual με 2,5V!! Απλά το 512άρι επειδή στο 865 πήγαινε 230 στα 2,5V, πίστεψα ότι εδώ που μπορώ να δώσω μέχρι 3V θα ήμουν τουλάχιστο στα ίδια. Αλλά όπως είπα, ούτε μνήμη ούτε cpu πάνε ανεβαίνουν. Τεσπα καλά είμαι κι έτσι.

Άσχετο, αλλά μια και δοκίμασα και nvidia έχω να πω ότι αν και πολύ πιο προηγμένο chipset σε χαρακτηριστικά και overclock, όπου ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο στο KT600, με το 2ο είχα μια πιο "αεράτη" αίσθηση, κυρίως όταν έκανα πολλές εργασίες μαζί, ενώ με το VIA επείσης δεν ήξερα τι θα πει προβλήματα και ασυμβατότητα. Ακόμα και στο 865 έχω κάποια προβληματάκια με το USB modem και την TVcard, στο VIA σε κάποια φάση είχα όλες τις PCI γεμάτες και 3 σκληρούς, αλλά αυτό "βράχος". Βέβαια το KT600 ουσιαστικά είναι ένα ΚΤ266Α με υποστήριξη 200fsb, ολόιδιο κατά τα άλλα και συνεπώς προιόν μακροχρόνιας εξέλιξης, οπότε δικαιολογείται.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.