Nickman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2004 Μιας και έχω διαβάσει αρκετά μηνύματα σχετικά με τους τρόπους που μπορεί κάποιος να χαμηλώσει μερικούς βαθμούς απο το συστημά του είπα να γράψω και εγώ την ιδέα μου. Υπάρχουν στο εμπόριο μικρά ψυγεία τα οποία είναι μόνο για να κρατάνε αναψυκτικά/τρόφημα δροσερά κατά την διάρκια ενός ταξιδίου ή της εκδρομής. Τα ψυγεία αυτά δεν έχουν καταψύκτη και δέν χρησημοποιούν freon. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα συνδέσουμε στο ρεύμα και να περιμένουμε 3-4 ώρες μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία μερικούς βαθμούς (συνήθως είναι γύρω στους 10-15). Το κόστος για τέτοια ψυγεία είναι σχετικά χαμηλό με τιμές να αρχίζουν γύρω στα 50 ευρώ (alexpak). Πιστεύω οτι σε ένα τέτοιο ψυγείο μπορούμε άνετα και χωρίς πρόβλημα να βάλουμε το ψυγείο (εφόσον είναι σχετικά μικρό) ή και το tank και έτσι να κερδίσουμε μερικούς βαθμούς λιγότερους χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της υγροποίησης ( ή τουλάχιστον οχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) σε σχέση πάντα με άλλα ψυγεία ή ακόμα και με παγάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Σεπτέμβριος 13, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Εμενα μου φαινεται καλη ιδεα Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Σεπτέμβριος 13, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 δηλαδή να βγάλουμε τον μηχανισμό κ να τον εφαρμόσουμε στο κουτί. Καλό ακούγεται. Η γνώμη μου είναι πώς με καλή ροή στο κουτί κ καλή ψύχτρα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Σεπτέμβριος 13, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 δηλαδή να βγάλουμε τον μηχανισμό κ να τον εφαρμόσουμε στο κουτί. Καλό ακούγεται. Η γνώμη μου είναι πώς με καλή ροή στο κουτί κ καλή ψύχτρα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την υδρόψυξη.Απ' ό,τι κατάλαβα εγώ, μάλλον εννοεί να βάλεις όλο το ψυγείο της υδρόψυξης ή το Water tank μέσα σ' αυτό το ψυγειάκι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Σεπτέμβριος 13, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Απ' ό,τι κατάλαβα εγώ, μάλλον εννοεί να βάλεις όλο το ψυγείο της υδρόψυξης ή το Water tank μέσα σ' αυτό το ψυγειάκι....ναι αυτο εννοει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Σεπτέμβριος 13, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 εχω ανοιξει τετοιο ψυγειακι...εχει πανω peltier 45w (το 5λιτρο) και 70w (το 8λιτρο)...ειναι λιγο παραξενος ο μηχανισμος του...θα το συνιστουσα μονο για ψυξη water tank (ή οτι αλλο νομιζετε εσεις οι νερουλαδες ) γιατι για απευθειας ψυξη κουτιου το κοβω χλωμο...θα παιξει τρελη υγροποιηση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigas Σεπτέμβριος 13, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 θα παιξει τρελη υγροποιηση!!Ναι μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Σεπτέμβριος 13, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Μονο για το τανκ τις υδροψυξης κανει...πολυ καλη ιδεα νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Σεπτέμβριος 13, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Για δωστε κανα λινκ ρε παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujin1442169065 Σεπτέμβριος 13, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Υγροποίηση θα υπάρξη άπαξ και η θερμοκρασία του νερού είναι μικρότερη από του περιβάλλοντος.Προφανώς όλο αυτό που θέλετε να κάνετε, δεν θα έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού ούτε μεγάλη διαφορά θα δείτε και υγροποίηση θα έχετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Σεπτέμβριος 13, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 εκτος αν αρχισετε τις μονωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Σεπτέμβριος 13, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Xωρις να ειμαι 100% σιγουρος αν η θερμοκρασια περιβαλλοντος π.χ ειναι 25 και το νερο καταφερουμε να εχει 18 βαθμους νομιζω δεν υπαρχει θεμα υγροποιησης αν κανα λαθος διορθωστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassJunkies1442169073 Σεπτέμβριος 13, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Xωρις να ειμαι 100% σιγουρος αν η θερμοκρασια περιβαλλοντος π.χ ειναι 25 και το νερο καταφερουμε να εχει 18 βαθμους νομιζω δεν υπαρχει θεμα υγροποιησης αν κανα λαθος διορθωστε με. Πιστεύω ότι είναι περίπου στο όριο αλλά μην ξεχνάς ότι η υγροποίηση είναι ότι πιο επικύνδινο υπάρχει για τα ηλεκτρονικά συστηματα γενικότερα και δεν είναι να παίζεις με αυτά. Καλύτερα να είσαι σιγουρος για το θέμα υγροποίηση παρα να παίζεις με 2-4 βαθμούς. Συνήθως το όριο είναι γύρω στους 10 βαθμούς διαφορά στην θερμοκρασία περιβάλοντος με αυτή του "ψυκτικού μέσου" για να έχεις υγροποίηση. Δείτε και αυτο επί την ευκαιρία. http://www.overclockers.com/tips798/ Τελικά η ιδέα είναι παλιά....!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven1442169075 Σεπτέμβριος 13, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Η γνώμη μου είναι πώς με καλή ροή στο κουτί κ καλή ψύχτρα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την υδρόψυξη.Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτο γαι πολούς λόγους Οι πιο βασικοι αποδοση , θορυθοςΤο θεμα έχει ξανασυζητηθεί αρκετές φορές .Τα ψυγειάκια αυτά είναι μονο για να συντηρίσουν κάτι το ηδη κρύο μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις απο αυτά Το να βαλεις το ψυγείο μέσα καλύτερα μην το σκεφτεσαι Τα ποσά θερμότητας που εκλύονται ειναι πολυ μεγαλύτερα απο ψυκτική ικανότητα του ψυγείου Το ιδιο ισχύει και με την τοποθέτηση του τανκ μεσα .Καποια στιγμη ειχαμε δοκιμάσει να βαλουμε μεσα στο τανκ μια χαλκινη ψύκτρα τις οποίας τα φινς παγωναν απο ενα πελτιερ Τα αποτελέσματα δεν ηταν τα αναμενόμενα και το κέρδος αμελητέο Ισως με μεγαλύτερο τεκ να πετυχαίναμε καλύτερα αποτελέσματα αλλα μετα ήθελε καλύτερη ψυξη ,μεγαλύτερο και καλύτερο τροφοδοτικό και παει λέγονταςΗ υγροποίηση είναι αποτέλεσμα αρκετών πραγμάτων .Χονδρικά να αναφερω διαφορά θερμοκρασίας μεγαλύτερη απο 15 βαθμους ,σχετική υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Σεπτέμβριος 13, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Άλλωστε, κατά την γνώμη μου πάντα, το να πέσει η θερμοκρασία τόσο λίγο, πχ από 20-25 να πας 15 δεν είναι και κάτι το σπουδαίο. Η διαφορά που πετυχαίνεις σε overclock είναι σχεδόν μηδαμινή. Τουλάχιστον σε δοκιμές που έχω κάνει σε Pentium 2.8c και σε Athlon 2200+, οι διαφορές ήταν γελοίες. Οπότε πιστεύω καλύτερα η χρήση freon για υπό μηδέν, ή μεγαλύτερο peltier για σχεδόν 0 ή και κάτω - βέβαια με τα όσα προβλήματα και φόβους έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Σεπτέμβριος 14, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 εχω ανοιξει τετοιο ψυγειακι...εχει πανω peltier 45w (το 5λιτρο) και 70w (το 8λιτρο)...Αν σκεφτείς πως οι σημερινοί επεξεργαστές βγάζουν 100+ watt, τι να κάνει το καημένο το ψυγειάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Σεπτέμβριος 14, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα ειπε ο Eleven, ειχαμε ασχοληθει με το θεμα παλιοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigas Σεπτέμβριος 14, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Μιχάλη καλώς ήρθες :006: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.