Jump to content

Δεν μου γράφει Χ1 Χ2 Χ4 (nec 3500)

cozzyz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Έχω το εξείς πρόβλημα με το nec 3500 φιρμ μαμά 2.18.

Δέν μου βγάζει επιλογή εγραφής cd Χ1 Χ2 Χ4. βγάζει μόνο Χ8 Χ12 Χ16 Χ24 Χ32 ενώ του βάζω δισκάκι 52X, (έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες κενών αλλα παντού το ίδιο). Prog: Nero 6.0.3. Μήπως είναι θέμα ρύθμισης του Νέρο (μπαααα)

γιατι θες να γραψεις cd σε τοσο χαμηλη ταχυτητα?????

νομιζω οτι πλεον τα περισσοτερα δισκακια υποστηριζουν απο 8χ και πανω.........τελευταια δεν εχω συναντησει δισκακι με κατω απο 8χ στο εξωφυλλο του.

τι να πώ... έχω δοκιμάσει με πολές μάρκες. Το cdr που είχα πάντος πριν το nec έγραφε κανονικά σε όλες τις ταχύτητες (τα ίδια μεντια)

greekfragma: τα Midi και γενικά τα περι ήχου τα θέλω Χ1 , το πολύ Χ2 λόγο ποιότητας (λιγότερες περιστροφές δίσκου, μικρότερη 8ερμοκρασία, μικρότερη αλλίωση υλικού) και για καλύτερο read στην συνέχεια. Για data κτλ. no prob.

• 2 weeks later...

μπα φιλε κατι με το λογισμικο παιζει...και το το ιδιο προβλημα εχω με το 3500...παει μεγιστο 32....

και δεν το λεω ετσι.Το αλλο optical drive μου (ενα καινουργιο Samsung) διαβασει τα audio δισκακια σε 4Χ....ο Νερωνας πρεπει να κανει την μαμακια.

Αρχική απάντηση από cozzyz [02-01-2005 00:39]

greekfragma: τα Midi και γενικά τα περι ήχου τα θέλω Χ1 , το πολύ Χ2 λόγο ποιότητας (λιγότερες περιστροφές δίσκου, μικρότερη 8ερμοκρασία, μικρότερη αλλίωση υλικού) και για καλύτερο read στην συνέχεια. Για data κτλ. no prob.

επιδη και εμενα καποτε με ενδιεφερε αυτο το θεμα μια λυση ειναι να βρεις ενα cdrw τις teac που ειναι κορυφη και θα εισαι αρχοντας;)

αλλα τα νεα cdrw dvdrw γραφουν πολυ καλητερα και σε 8χ αλλα και σε 48χ

και εγω το nec3500ag εχω και ειναι πολυ καλο στην ποιοτιτα ηχου στα 8χ

@cozzyz: Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς γράφοντας με μικρή ταχύτητα έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου στα audio cd. Ψηφιακά δεδομένα είναι και φυσικά έχουν και κώδικα διόρθωσης λαθών. Ή θα διαβάζονται σωστά, ή δεν θα διαβάζονται καθόλου και θα πηδάει το cd. Να πώ πως έτσι θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το cd...αυτό ίσως να ισχύει, αλλά κάτι τέτοιο είναι φυσικά επιθυμητό και στα cd με data.

Επειδή ήμουν πολυ κολλημένος με τη ποιότητα στον ήχο, έγραφα σε yamaha με audio master mode εγγραφής κλπ. μέχρι που διαπίστωσα ακουστικά με δοκιμές και από αποτελέσματα media scan στο net πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή όντως οι μεγάλες ταχύτητες μπορεί να έχουν επίδραση στον ήχο, το οποίο όμως δεν ισχύει de facto και έχει να κάνει με το συνδιασμό media και εγγραφέα. Οι κατασκευαστές δίνουν βάση στο γεγονός οτι οι περισσότεροι γράφουν στη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν, οπότε βελτιστοποιούν τόσο τα media όσο και τους εγγραφείς για υψηλές ταχύτητες. Δυστυχώς scans που είχα χάθηκαν κατα καιρούς σε δίσκους που κράσαραν, πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που media παρουσιάζουν καλύτερη συμπεριφορά σε μέσες-υψηλές ταχύτητες παρά χαμηλές. Για αυτό πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου και να καταλήξεις μόνος σου τι σε συμφέρει γιατί παίζει μεγάλο ρόλο ο εγγραφέας όσο και τα δισκάκια. Πρακτικά τώρα, ο συνδιασμός ΤΥ με 16x CLV δε με έχει απογοητευσει ποτέ όσο αναφορά τα δισκάκια ήχου σε συμβατότητα και ποιότητα ήχου.

Αρχική απάντηση από cozzyz

@Giannakis: λόγο των συντονισμών που προκαλούντε (λόγο ταχύτητας) μέσα στο drive.

Δεν σε κατάλαβα...

Και πάλι, μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής δεν σημαίνει απαραίτητα και συντονισμός. Δες για παράδειγμα ένα παλιό αυτοκίνητο πως τρέμει στο ρελαντι.

Όπως είπα και πριν, ένας οπτικός δίσκος ή διαβάζεται σωστά ή θα κάνει κενά και θα πηδάει. Η ποιότητα του ήχου έχει να κάνει με τελείως άλλα πράματα, που αφορούν το format της εγγραφής, το οποία βέβαια στα audio cd είναι standard εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γενικά έχω την άποψη πως δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να γράφεις σε μικρή ταχύτητα μόνο τα audio cd και όχι τα data cd, που έχουν και ποιό πολύπλοκο format.

Σου πουλάω το παλιό μου cdr HP 4x! Γράφει 1χ 2χ και 4χ (φωτιά!!!)

Είναι και USB :):)

lol ... έχω και εγώ ένα τελιωμένο (BTC) .. τα καίει στην κυριολε3ία :p

@Giannakis : άν δεις παραπάνω αναφέρω και την 8ερμοκρασία (λόγο ταχύτητας πάλι).

Τέλος πάντον η προσωπική μου γνώμη είναι ότι χ1 το πολύ χ2 είναι καλύτερα .. μην το κάνουμε 8έμα :) εσύ γράφε χ 42 .... εγώ έχω το prob. (και το prob το έζησα δεν μου ήρ8ε στο έτσι) 9 χρόνια burnerman λολ.

Αρχική απάντηση από greekfragma

νομιζω οτι πλεον τα περισσοτερα δισκακια υποστηριζουν απο 8χ και πανω.

:T:

Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 20:44]

Οι κατασκευαστές δίνουν βάση στο γεγονός οτι οι περισσότεροι γράφουν στη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν, οπότε βελτιστοποιούν τόσο τα media όσο και τους εγγραφείς για υψηλές ταχύτητες.

:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.