Γιάννης_84 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 Έχω μια ανσφάλεια με διάφορες ψύκτρες που έχω αλλάξει σε επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Η ανασφάλεια οφείλεται στο ότι δεν ήμουν και πολύ προσεκτικός στην εφαρμοστή τοποθέτηση και στη σωστή επάλειψη με τις διάφορες κρεμούλες που έδινε η κάθε συσκευασία. Αποφάσισα να τις βγάλω όλες και να τις καθαρίσω και να τις ξαναβάλω καλά. Το θέμαι είναι ότι οι κρεμούλες έχουν τελείωσει. Υπάρχει μια που να κάνει για όλα να την πάρω να ησυχάσω; Γιατί σήμερα που έπαιζα FarCry μου βγήκε ένα μήνυμα από τα windows ότι μηδενίστηκε λέει το vpu recover και πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση! Και έπαιζα δικτυακό και μου την έσπασε! Τέλοσπάντων. Για πείτε μία να πάρω που να φτάνει για: 2 ψύκτρες ΤΙΤΑΝ ΤΤC-CU9TB/SC (socketA/370) που ψύχουν έναν tualatin celeron 1.4@1536 και έναν ίδιο 1.3@1.5 ένα VGA Silencer (ψύχει την 9500 προ που κόλλησε και δεν είναι υπερχρονιμένη) και ένα heatpipe cooler zalman ZM80C-HP (που ψύχει μια 9600 προ). Θέλω να μου πείτε αν κάποιος ξέρει ποια να πάρω, τι ποσότητα (ώστε να φτάσει άνετα μπας και βάλω και σε κάτι άλλες ψυκτρούλες σε στα παλιά PCιά) και πόσο έχουν. Φαντάζομαι να μην είναι ακριβές. Δεν είναι ανάγκη να πάρω την καλύτερη αλλά τουλάχιστον να μην είναι χειρότερη από αυτές που είναι τώρα. Αλήθεια τα τσιπάκια και τις ψύκτρες πως να τα καθαρίσω; Καμιά ιδέα; Κάπου άκουσα/διάβασα για καθαρό οινόπνευμα, ισχύει; Άλλος τρόπος υπάρχει; (π.χ. νύχια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Σεπτέμβριος 12, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 βασικα τις θερμοαγωγιμες παστες δεν τις αγοραζεις με το κιλο... παιρνεις μια και καλη (δυστυχως ειναι μικρες σε ποσοτητα) και ησυχαζεις (ωσπου να σου τελειωσει φυσικα)... γι'αυτο λοιπον θελει ιδιαιτερη προσοχη η ποσοτητα που βαζεις...οχι μονο γιατι οι καλες παστες ειναι ακριβες αλλα κυριως γιατι αν βαλεις μεγαλη ποσοτητα ,θα εχεις μαλλον τα αντιθετα αποτελεσματα...Οι θερμοαγωγιμες εχουν ως σκοπο να καλυψουν τα μικροαυλακια που εχουν οι ψυκτρες ,ετσι ωστε να καλυπτεται οσο το δυνατον μεγαλυτερη επιφανεια απο το εκαστοτε chipaκι/πυρηνα που θες να ψυξεις... γι'αυτο λοιπον...ΠΑΝΤΑ ποιοτικη παστα (artic silver/ceramic) και σε μικρες ποσοτητες. ΥΓ.για να δεις υπαρκτη διαφορα ,δυστυχως πρεπει να τα ''σκασεις'' για μια ακριβη παστα ΥΓ2.κανοντας λογικη χρηση (οχι...δεν αλοιφεις φετα με βουτυρο ) μια μικρη παστουλα θα σου φτασει για...πχ 15-16 πυρηνες athlon XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Και με τι να καθαρίσω τις ψύκτρες και τα τσιπ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Σεπτέμβριος 12, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Με καθαρο οινοπνευμα θα εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Σεπτέμβριος 12, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Eιναι ακριβο ομως το καθαρο οινοπνευμα εγω τοσους Barton, chipset μητρικων εχω καθαρισει με μπλε οινοπνευμα το ιδιο κανει και κοστιζει πολυ λιγοτερο........ :077: Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 12, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Eιναι ακριβο ομως το καθαρο οινοπνευμα εγω τοσους Barton, chipset μητρικων εχω καθαρισει με μπλε οινοπνευμα το ιδιο κανει και κοστιζει πολυ λιγοτερο........ :077:Θα συμφωνησω... Μπλε οινοπνευμα και μπατονετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Σεπτέμβριος 12, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Κι εγω αυτα χρησιμοποιω! Τωρα απο οινοπνευμα οτι βρω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Σεπτέμβριος 12, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Προσεχε Βαρελα μην το πιεις! Α και με φειδω η ποσοτητα του οινοπνευματος που θα ριξεις μην τα μουσκεψεις ολα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Σεπτέμβριος 12, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Eιναι ακριβο ομως το καθαρο οινοπνευμα εγω τοσους Barton, chipset μητρικων εχω καθαρισει με μπλε οινοπνευμα το ιδιο κανει και κοστιζει πολυ λιγοτερο........ :077:Το οτι ειναι ακριβο, το εκλαμβανω ως αστειο φυσικα. :πarty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Σεπτέμβριος 12, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Γιατι δεν κοστιζει παραπανω???Και στην τελικη τι εχει το καθαρο???Απλα χρωμα δεν εχει.........Ενταξει θα μου πεις οτι σου φαινεται ακραιο να εχω χωσει τοσα χρηματα στην AMD τον τελευταιο χρονο και να τσιγγουνευομαι μερικα ευρω ομως δεν το κανω αυτο για τετοιους λογους αλλα αφου και τα δυο ειναι στην τελικη ιδια προτιμω το μπλε κι επιτηδες ακριβυναν το καθαρο οινοπνευμα για να μην φτιαχνουν φθηνες μπομπες τεσπα τωρα ριχνουν αλλα και κανουν τα ποτα ΤΝΤ......... :081: :037: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Σεπτέμβριος 13, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Οι οδηγίες της as5 μιλάνε για ασετόν χωρίς λάδι. Πήγαινε σε ένα φαρμακείο. Είναι τσάμπα πράγμα. Ασε-τον rurezzzz(Σημείωση: Διόρθωσα το παραπάνω κείμενο ύστερα από υπόδειξη του ΚΤΜ για αναξιοπρεπή συμπεριφορά. Απλά θέλοντας να τονίσω την χρήση ασετόν χρησιμοποίησα τη λέξη "βλακείες" η οποία δεν προοριζόταν για κάποιον συγκεκριμένα. Τέσπα, εγώ την έσβησα αφου το ζήτησε ο master-chief) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Σεπτέμβριος 13, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Συμφωνώ με το ασετόν. Καλύτερο από το οινόπνευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujin1442169065 Σεπτέμβριος 13, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Οι οδηγίες της as5 μιλάνε για ασετόν χωρίς λάδι. Πήγαινε σε ένα φαρμακείο. Είναι τσάμπα πράγμα. Ασε-τον rurezzzz(Σημείωση: Διόρθωσα το παραπάνω κείμενο ύστερα από υπόδειξη του ΚΤΜ για αναξιοπρεπή συμπεριφορά. Απλά θέλοντας να τονίσω την χρήση ασετόν χρησιμοποίησα τη λέξη "βλακείες" η οποία δεν προοριζόταν για κάποιον συγκεκριμένα. Τέσπα, εγώ την έσβησα αφου το ζήτησε ο master-chief)Απλά να σε πληροφορήσω οτι στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, δεν βρίσκεις καθαρό οινόπνευμα που να χτυπιέσαι. Άρα είναι πολύ λογικό να μην το αναφέρουν στις οδηγίες.Παρεπιπτώντος, συμφωνώ με την κρίση του KTM για το αρχικό σου ποστ, και θέλω να πιστεύω οτι η σημείωση σου για το edit δεν είναι ειρώνική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.