Jump to content

θερμοσενσορακια.....

ktm640

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα. Πηρα μια ψυκτρα και ενα ανεμιστιρακι για το κουτι μου σημερα. Αυτο το ανεμιστηρακι ειχε και ενα σενσορακι το οποιο ελεγε να το βαλω στον επεξεργαστη. Ελεγε Κ7 οτι μπαινει στο manual. Αλλα εγω εχω xp 1.7, ο οποιος απο πισω ειχε κατι μικρα τετραγωνακια και εβαλα εκει το αυτοκολητο που ειχε μεσα.

Μηπως εκανα μπαρουφα? Μηπως το χαλασω?

Μηπως ξερετε κανα καλο προγραματακι για να βλεπω την θερμοκρασια της cpu? να δω αν ξοδεψα καλα τα λεφτα μου....

Ξερω οτι σας παω λιγο πισω εσας που ασχολιστε με watercooling αλλα αν γινεται να με βοηθησετε ρε παιδια.

Ευχαριστω.

Αν το έβαλες κάτω απ'την CPU θέλει προσοχή με τα ποδαράκια μην τα στραβώσεις και να πατάει καλά ο CPU στο Socket. Καλού κακού μην ακουμπάνε τα "τετραγωνάκια" μεταξύ τους.

Εγώ συνήθως το έβαζα απ'την πάνω πλευρά δίπλα στον πυρήνα (δίπλα απ'το ασημί τετραγωνάκι στο κέντρο και ΟΧΙ πάνω του)!

Προγραμμα δες το Motherboard monitor ή αν έχει κανένα μαζί με το CD της μητρικής.

Αν το βάλεις στην πίσω πλευρά του επεξεργαστή πρόσεξε μήπως κάθεται στραβά η ψύκτρα πάνω του γιατί δεν θα τον ψύχεις σωστά.

Όπως λέει ο emnezia κόλλα τον αισθητήρα στην πάνω πλευρά δίπλα από τον πυρήνα ή ακόμη και στην κάτω πλευρά της ψύκτρας επίσης δίπλα από τον πυρήνα. Αν το βάλεις πάνω στον πυρήνα ξέχνα την σωστή ψύξη γιατί η επαφή θα είναι υποτυπώδης, το αισθητήριο θα χαλάσει από την πίεση άσε που μπορεί να καταστραφεί και η cpu.

ευχαριστω πολυ παιδια. Τελικα καλα το εχω κανει οπως λετε. :)

Βασικα κατι αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι το ανεμιστηρακι που πηρα για το case. Ενω λεει 17db στις 1300 στροφες αυτο παει σαν τρελο ακομα και στο minimum που το βαζω (εχει ενα μικρο ποτενσιομετρακι που μπαινει σε μια pci θυρα) και κανει σαν φορτηγο, με κλειστη πορτα και ακουγεται.

Σας εχει τυχει ποτε? Το πηρα 11 εβρο και δεν θα με πειραξει να το στειλω αλλα ειναι λογικο? Επισης ενω το ποτενσιομετρακι δουλευει πριν μπει windows μολις μπαινει δεν δουλευει. Δεν μπορω να αυξομειωσω τις στροφες του δηλαδη.

ΕΙναι ενα ανεμιστηρακι thermaltake smart case fan blue led 80αρι.

Μάλλον απ'ότι καταλαβαίνω διαβάζει την θερμοκρασία απ'το θερμοσένσορα και πειράζει αυτόματα τις στροφές. Λογικά ο θερμοσένσορας και το πανελάκι πρέπει να είναι συνδεμένοι με βύσματα πάνω στον ανεμιστήρα. Δοκίμασε να δεις αν βγαίνει ο σένσορας του θερμομέτρου και να αφήσεις μόνο το ποτεν/τρο ωστε να πειράζεις από εκεί τις στροφές.

Είχα ένα Thermaltake παρόμοιως (δεν θυμάμαι πιο) και είχα αντίστοιχο πρόβλημα.

τελικα αυτο ηταν. Μολις εβγαλα τον σενσορα επεσαν οι στροφες στις 1800 και ειναι πλεον αθορυβο. Τωρα πως θα μετρησω θερμοκρασιες δεν με απασχολει και πολυ.

Ευχαριστω πολυ. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.