DarthMoul Σεπτέμβριος 8, 2004 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Οπότε μόνο με καθαρόαιμα 64bits XP θα δούμε διαφορά είτε με Intel είτε με AMD 64bit επεξεργαστή αν κατάλαβα καλά Darth .Ναι...Αλλά maximum 10%. Αυτό λόγω του ευρύτερου data bus όμως. Τα bits δεν παίζουν άμεσο ρόλο στις επιδόσεις. Η συχνότητα ή το βάθος του instruction reordering είναι πολύ πιο σημαντικά. Γενικότερα τα bits του accumulator register είναι ιδαίτερα δευτερεύον παράγοντας για τις επιδόσεις. Τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν είναι άλλα και όχι η ταχύτητα. Η υπερβολική διαφήμηση τους ήταν αναγκαία για την επιβίωση της AMD. Όλοι οι άλλοι, ακόμα και Intel παρήγαγαν 64μπιτα από 10ετίας αλλά κανείς τους δεν έδωσε τόσο μεγάλη έμφαση σε αυτό γιατί όντως είναι δευτερεύων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Σεπτέμβριος 8, 2004 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Xμ κολλητοι μου AMDαδες (john_dr, JimmyFox) οι nemo23 και nicksoti με προλαβαν κι απαντησαν για εμενα.........Ε λεω που να παρει ο διαολος (επαναλαμβανομαι) 32Bit θα τρεξω αλλα κατι για το γ***το δε θα παει παραπανω???Ασχετα αν ειχα διαβασει καποιες αναφορες LOL καλυτερα να τρεχω με ΧΡ στα 2400 το συστημα παρα με τα 64Bit Windows στα 2500 πιο γρηγορο θα ειναι στην πρωτη περιπτωση...Συμπερασμα:Αν δεν βγαλει η Intel 64bit επεξεργαστη τοτε θα ειμαστε εκει που ειμαστε.....Ειτε μας αρεσει ειτε οχι η Intel ειναι αυτη που καθοριζει τα δρωμενα στο χωρο των υπολογιστων ευρειας καταναλωσης.....Εγω Darth εστω κι ενα 5% να εβλεπα δε θα με χαλαγε........ :086: Αλλα οχι και -5%...... :028:Το -5% το προκαλεί η προς τα πίσω συμβατότητα που πρέπει να κρατήσει η M$. Άλλωστε υποτίθεται πως η x86-64 αρχιτεκτονική αυτό το πλεονέκτημα έχει. Και πουθενά η AMD δεν διαφήμησε αύξηση επιδόσεων λόγω 64 bits. Αύξηση στο μέγεθος της μνήμης έλεγε και διαχείρηση μεγαλύτερων data sets. Η αύξηση της επίδοσης του Hammer υπάρχει λόγω άλλων αρχιτεκτονικών βελτιώσεων.Φίλε μου, αν θέλεις η μηχανή να στα δώσει όλα, άλλαξε λειτουργικό. Άλλη επιλογή δεν έχεις. Θα μάθεις και κάτι χρήσιμο. Κράτα τα win για παιχνίδια, και όλες τις άλλες δουλίτσες σου κάντες σε Linux. Τα κάνει όλα μια χαρούλα, έχει ενδιαφέρον και θα χαρείς και την CPU σου στο έπακρον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.