firefox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2004 να ρωτησω....σκεφτομαι να πουλησω τις τωρινες μου μνημεσ και να παρω A data στα 500Μhz. το ερωτημα ειναι να παρω 2χ256 η 1χ512? ο μονος λογοσ που θα σκεφτομουν 2χ256 θα ηταν για dual operation. η μηπωσ να παω για 2χ512? εχει νοημα κατι τετιο? σκεφτομαι πωσ αν ειναι να κανω χρηση dual operation η τωρα η αργοτερα καλο ειναι να τα παραγγειλω μαζι τα 2χ256 η τα 2χ512 για συμβατοτητα? το σκεφτομαι καλα ι κανω καποιο λαθος?εχει κανεις απο εδω μεσα τετοιες μνημεσ? αξιζει τον κοπο? ξερει κανενας τι τσιπακια εχουν πανω τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Σεπτέμβριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 Θα σου μιλησω αποκλειστικα και μονο για την <<ποσοτητα>>.Χωρις να ξερω ακριβως τι αναγκες-απαιτησεις εχεις απο το μηχανημα σου, η προσωπικη μου εμπειρια μου λεει οτι πλεον το 1Gb ram ειναι <<απαραιτητο>>.Ειδα μεγαλυ διαφορα οταν απο 2x256 περασα σε 2x512.Αν λοιπον εχεις τα χρηματα πηγαινε σε λυση 2x512...Υ.Γ.Οσον αφορα τις συγκεκριμενες μνημες εχω ακουσει καλα λογια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Σεπτέμβριος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 1χ512 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Σεπτέμβριος 7, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 Να συμφωνήσω απόλυτα με τον Linos80. Αν έχεις τα χρήματα, πήγαινε σε 2χ512ΜΒ. Είναι πλέον απαραίτητα για χρήση διαφόρων προγραμμάτων και παιχνιδιών.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 7, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 για κάποιον που ρίχνει τα φράγκα του, είτε για αναβάθμιση, είτε για αγορά ενός νέου συστήματος, δεν νοείται για μένα να έχει τίποτα λιγότερο από 2*512 dimms - είτε σε single, είτε σε dual channel - και χίλιες φορές αν υφίσταται οικονομικό, καλύτερα φθηνά 1024, παρά ακριβά 512! Άλλοι παίρνουν ακριβή 512 για να πετύχουν καλύτερο ocing - δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό! εκτός και αν πραγματικά δεν χρειάζονται τα extra 512, που για μένα είναι Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Α πλέον! Ένας άλλος είχε 2*512 dimms σε Α64, και πούλησε το ένα, επειδή έφτανε πιο ψηλά με 512 μνήμη! :031: Πάρε 2*512! όσο για τις A-DATA που λες, αυτές έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος - και ψηλά ανεβαίνουν και δεν θέλουν και πολλά volts ούτε κοστίζουν μια περιουσία! - δοκιμασμένες και οι δύο μαζί, memtest error free, στα 292... 2,84v Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Σεπτέμβριος 7, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 τα 2x512 μπορει να μην απαρετητα,δλδ θα κανεις την δουλεια σου κ με 2x256.Σαφως ομως προτεινομενο ειναι τα 2x512 γιατι α)αργα ή γρηγορα θα χρειαστεις +512 κ ισως μην εχεις διαθεσιμα slots (αναλογα με το mobo) β)2 ιδια dimms συμπεριφεροντε πολυ καλυτερα απο δυο διαφορετικαΟσο για τα chips νομιζω οτι φορανε hynix d5,ψαξε σε προηγουμενα θεματα υπαρχουν πληροφοριες για τις εν λογο μνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Σεπτέμβριος 7, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 Επειδή σε μπερδεύουν , θα σου το πώ αλλιώς. Πάρε 1χ512 που αυτά χρειάζεσαι τώρα αντι για 2χ512 και γλιτώνεις ένα slot. Αργότερα και αν οι ανάγκες σου αυξηθούν παίρνεις και ένα 2ό. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πουλήσεις τα 2χ256 και να βρείς 2χ512. Και αν την πατήσεις όπως τα τις SDRAM που σε 6 μήνες διπλασιάστικε η τιμή τους άστα να πάνε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Σεπτέμβριος 7, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 το θεμα ειναι το εξης που με ανησυχει περισσοτερο. αν παρω τωρα 1χ512 και καποτε αργοτερα θελησω να παρο αλλο ενα 512. θα ειναι οντως τα ιδια τσιπακια ι παιζει να ειναι εχουν αλλαξει καποια specs τους οποτε δεν μιλαμε για τα ιδια οποτε μπορει και να δημιουργηθει προβλημα?απο την αλλη....μου εγγυαται κανεισ πως παραγγελνοντας 2χ512 πχ Adata θα ειναι identical η παιζει ακομα να μην ειναι τα ιδια ακομα και αν τα παραγγειλω μαζι? τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Σεπτέμβριος 7, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 απο την αλλη....μου εγγυαται κανεισ πως παραγγελνοντας 2χ512 πχ Adata θα ειναι identical η παιζει ακομα να μην ειναι τα ιδια ακομα και αν τα παραγγειλω μαζι? τι λετε?σε περιπτωση που παρεις 2x512 κιτ θα παιζουν 100%εαν παρεις ενα τωρα κ αργοτερα αλλο μπορει κ να μην παιζουν μαζι κυριως εαν εχεις nforce,λογικα εσυ θα ψαξεις να παρεις ενα ιδιο με το προηγουμενο αρα να μηδενιστουνε οι πιθανοτητες να μην παιζουν μαζιισως να αλλαξει μετα απο καιρο η εταιρια να ψωνιζει τσιπακια απο αλλο κατασκευαστη,π.χ. η adata εβαζε καποτε samsung ενω τωρα hynix.κανονικα δε πρεπει να αντιμετωπισεις prob! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 Ασχετο....Καπου διαβαζα οτι η Ηynix εχει τελειοποιησει/βελτιστοποιησει τη γραμμη παραγωγης της και πλεον πετυχαινει παρα πολυ καλες αποδοσεις στα "καλα" chips της. Γιαυτο και βλεπετε ολες τις μνημες πανω απο 250 και βαζουν Hynix. Αν εξαιρεσεις τα TCCD samsung καμμια αλλη εταιρια δεν εχει βγαλει rated <4ns chips. μονο relabeled (micron -5B C/G). Γενικα παντως αν δεν θελεις το μηχανημα για bench αλλα για καθημερινη εργασια, τα παιδια εχουν δικιο, παρε 1024. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Σεπτέμβριος 7, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 σε περιπτωση που παρεις 2x512 κιτ θα παιζουν 100%δεν ειδα να εχει ι αdata κιτ για 256 η 512. επισης εψαξα στο φορουμ και δεν βρηκα καμια συζητηση περι μνημων adata PC4000. αν ξερει κανεις που βρισκεται ασ μου πει αν μπορει να παω να διαβασω και εκει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 σε περιπτωση που παρεις 2x512 κιτ θα παιζουν 100%δεν ειδα να εχει ι αdata κιτ για 256 η 512. επισης εψαξα στο φορουμ και δεν βρηκα καμια συζητηση περι μνημων adata PC4000. αν ξερει κανεις που βρισκεται ασ μου πει αν μπορει να παω να διαβασω και εκει!Θα παιζουν 100% (εκτος κι αν ειναι ελαττωματικες). Εκεινο που δεν θα κανουνε 100% ειναι να πηγαινουν στην ιδια ακριβως ταχυτητα οταν τις "σπρωξεις". Η μια μπορει να παει π.χ. 280 κι αλλη 275. Αυτο μονο. Δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θρεντ εδω... Ο kbilly13 εχει κανει μια καλη παρουσιαση του Α64 του και θα παρεις και μια ιδεα του ποσο πανε οι ADATA που εχει.Πηγαινε στο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=900 Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Σεπτέμβριος 7, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 δηλαδη λυση αλλη, για να εισαι σιγουρος πως θα συνεργαστουν οι μνημες αψογα, δεν υπαρχει εκτος απο το να παρεις καποιο κιτ?διοτι παιρνοντας 2 adata μνημες σε μη κιτ συσκευασια υπαρχει πιθανοτητα να μην συνεργαζονται αψογα ετσι δεν ειναι?αρα για 100% σιγουρια πρεπει να παρει κανεις κιτ μνημων που εγγυουνται τετοια λειτουργια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.