Jump to content

δυκτιο και ΑDSL

JohnnyBoy

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Παιδιά βλεπω το θέμα μου είχε πολύ σουξέ, πάντως εγώ κατέληξα στο modem-router/switch της Zyxel το Prestige 650HA ADSL Router ,ρώτησα πολλούς και ανθρώπους που είναι μάστα δύκτια όλη μέρα και μου είπαν ότι το έχουν δουλέψει και είναι σκυλί.

Αρχική απάντηση από JohnnyBoy

Παιδιά βλεπω το θέμα μου είχε πολύ σουξέ, πάντως εγώ κατέληξα στο modem-router/switch της Zyxel το Prestige 650HA ADSL Router ,ρώτησα πολλούς και ανθρώπους που είναι μάστα δύκτια όλη μέρα και μου είπαν ότι το έχουν δουλέψει και είναι σκυλί.

αυτό έχω κι εγώ, με αλλαγή Firmware αποκτά και firewall;)

χοντρικά το κέντρο adsl της περιοχής μου... μοιράζομαι με πάρα πολλούς τη γραμμή με αποτέλεσμα να κατεβάζω με μάξιμου 28kb αλλά φυσικά ο ΟΤΕ το θεωρεί τέλειο αυτό και δεν κάνει τπτ...

νομιζω ειναι 384/8=48 που αυτο πρεπει να ειναι και το download που κανονικα πρεπει να εχεις αλλα κοψε 8 για το γαμωτο τεχνικα κτλ προβληματα περιπου με 40 θα κατεβαζεις εγω το μεγιστο που εχω κατεβασει ειναι 38

Εγώ μιλάω για το εξωτερικό. Εάν αυτό που είπες 'τεχνικά' είναι δικό μας παραμύθι ή είναι το ίδιο με το εξωτερικό. Εάν θες να δείς τα στατιστικά σου καλύτερα βάλε το netlimiter.

θα το δοκιμασω .. παντως δυστυχως οπως και να το κανουμε καλως η κακως στην ελλαδα βρισκομαστε οποτε παντα τελευταιοι θα ειμαστε σε τετοια θεματα το μονο που μας σωζει ειναι ή να βαλει μυαλο ο οτε και να μην κοιταει μονο τα λεφτουδακια του

ή να βγει μια καινουρια σοβαρη εταιρια με δικο της εξολοκληρου δικτυο (πραγμα φοβερα ακραιο και δυσκολο αν σκεφτεις τα λεφτα που θα πρεπει να ριξει αυτη η Χ εταιρια )και να υπαρξει πλεον σωστος ανταγωνισμος και καλυτερες λυσεις αλλα .......... ουτε στα πιο τρελλα μας ονειρα αυτα .....

Εγώ προσωπικά αν θυμάμαι καλά τα 'χω πιάσει και τα 48. Πάντως 45 σίγουρα! Ηράκλειο και το DSLAM είναι νομίζω στην Παναγίτσα (Οι Ηρακλειότες θα καταλάβουν)

Μα σκέψου πόσο χάλια είναι το δίκτυο γενικά. Εάν δεις τα τοπολογικά πχ, της forthnet που είναι απο τις μεγαλύτερες εταιρίες, με ΟΛΕΣ τις μικρές πόλεις θα δείς ότι είναι 4mbit η σύνδεση. 4mbit θα πεί 2 net cafe και 8 users μπορούν να έχουν dsl. ’σε τους 56αριδες...

Το θέμα είναι ότι μπήκε dsl και δεν έγινε αναβάθμιση του backbone δικτύου οσο θα έπρεπε.

Για να μην μπω στο ΑΘΛΙΟ θέμα σχετικά με τα packet sharing που έχουν τα dslam μιας και αυτό είναι θέμα άλλου forum.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Βασικά την έχω την απορεία... Στο εξωτερικό όταν λένε 384kbps είναι 384kbps ή είναι σαν εδώ που όταν λένε 384kbps είναι 300 και αυτά τζούφια... (δεν το λένε πλέον αλλά ας πούμε)

Παντου περιλαμβανεται και ενα 15-20% overhead οποτε τα 40KB/s ειναι φυσιολογικα, απλα στην ελλαδα οσοι ειναι σε siemens Dslam ειναι ρυθμισμενοι σε 384 καθαρα.

Αρχική απάντηση από kIlGoRi

packet sharing !!!!!!! σοβαρα μιλας αυτο πρωτη φορα το ακουω για αυτο τα ping ειναι χαλια απο την στιγμη που δεν δινει static ip τι να πεις εγω με οτε ειμαι

Ναι όταν πέφτει κόσμος στο dslam δεν κάνει ισομοιρασμό του bandwith αλλά των packets. Εάν κατεύαζεις απο ftp δεν φαίνεται γιατί τα packets είναι μεγάλα. Εάν κατεύαζεις torrents ή p2p τότε απλά ζείς αυτο που ζείς.

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιoς για τις 384 το μέγιστο μέγεθος ενός packet είναι 1500bytes ενώ το dslam σε περιορίζει στα 30packets/sec.

Ακριβώς γιαυτο τον λόγο τα pings είναι τόσο χάλια και τέλος έχω την εντύπωση ότι το όριο για τα packets αυτά είναι συνολικά in-out. Και γιαυτο όταν έχεις στο full το uploading από torrent δεν μπορείς καν να κάνεις web surf.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.