Jump to content

δυκτιο και ΑDSL

JohnnyBoy

Recommended Posts

Aποφάσησα να βάλω κι εγώ ADSL επιτέλους και θα ηθελα να με διαφωτίσετε. Εχω 3 PCs οποια θέλω να τα βάλω σε δύκτιο και να χρησιμοποιουν την ADSL και τα 3. Να πάρω ένα ρουτερ-modem ή ένα hub και να συνδέσω πάνω εκει και το modem της ADSL και τα 3 PCs.Επισης θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο hub ή router αντιστοιχα.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Θα κάνεις νοικοκυρεμένες δουλειές... Θα πάρεις ένα routerάκι και αν δεν έχει ενσωματωμένο switch, θα πάρεις και ένα τέτοιο (προσοχή! Switch όχι HUB! Τελείως διαφορετικά πράγματα) και θα τα συνδέσεις πάνω. Εγώ σου προτείνω ένα Zyxel routerάκι και από switch όποιο να 'ναι. Προσωπικά έχω ένα 3com και είμαι πολύ ικανοποιημένος...

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

αν πεζουν λεφτα τρεχα παρε ενα hub switc sisko

αλλα αν δεν εχεισ παρε μαζι με την συνδεση τισ οτενετ τισ alcatel το speed touch 501 με 4 θυρεσ δυκτιου και οχι το usb

Lol, τι αλλο θα δουμε, cisco λεγετε η εταιρια και φυσικα για οικιακη χρηση θα του ειναι τελειως αχρηστο ενα ακριβο switch

Δεν ξέρω να προτείνω... Προσωπικά έχω το ZyXEL prestige 350r33 (χωρίς switch) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Νομίζω οτι βγαίνει αντίστοιχο μοντέλο με switch και λέγεται 352.

Ενα μοντεμ-ρουτερ σε συνδιασμο με ενα φτηνο χαμπακι θα ειναι υπεραρκετο. Εχω το zyxel prestige 600 me 100 χαμπ που μοιραζει σε 8 pc νετ αψογα. Το ιδιο μοντεμ-ρουτερ αυτη τη στιγμη μοιραζει σε 44 pcακια νετ απροβληματιστα

Αρχική απάντηση από trendy

Μη μιλάτε για hubs, είναι σπάνιο να τα βρεις πλέον και παρωχημένη τεχνολογία.

Switch μόνο.

Καθόλου σπάνιο

Service Cosmodata... Επάνω στον δρόμο

Μάρκας micronet 16 ports 10/100 Hub

τα πλεονεκτήματα του switch είναι αρκετά, αλλά σε ένα τόσο μικρό δίκτυο η διαφορά δεν θα είναι τόσο εμφανής, ούτε το shared bandwidth θα είναι μεγάλο για να περιοριστεί απο το hub... (μόνο σε ταυτόχρονο file sharing ίσως φανεί)

το θέμα είναι ότι η διαφορά κόστους είναι τέτοιο που δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς για hub... οπότε switch. και ακόμα καλύτερα αν είναι ενσωματωμένο στο router για λόγους κυρίως εργονομίας κ χώρου...

Το κακό του hub είναι ότι όλοι οι υπολογιστές είναι στο ίδιο collision domain. Πρακτικά σημαίνει ότι αν 2 υπολογιστές πάνε να εκπέμψουν ταυτόχρονα τα πακέτα τους θα συγκρουστούν. Είτε είναι σε κάποιο file transfer είτε για να διαβάσεις mail. Σε switch αυτό δε γίνεται. Όσο κι αν έχω στρεσάρει ένα 5άρι switch που έχω, δεν έχω δει collision.

Δε νομίζω ότι αξίζει να ασχολούμαστε άλλο με hubs. Και πιο φτηνά να τα βρείτε κάπου (σε στοκατζίδικο μόνο) είναι πολύ παλιά τεχνολογία και δεν αξίζει τα λεφτά του.

συν το half duplex vs full duplex. με το σουίτς έχεις ταυτόχρονη αποστολή και λήψη σε κάθε θύρα χωριστά... στα χαμπ έχει μόνο το ένα και σε όλες τις θύρες κι ας μην χρειάζεται... γιαυτό και τα collisions

Προφανώς και τα hubs είναι μόνο για μουσείο. Αλλά δεν είναι αδύνατο να τα βρείς στον κεντρικότερο δρόμο για pc όπου και ο πλέον άσχετος πάει μέχρι το Πλαίσιο. Ο Cosmodata service έχει πολλές μητρικές PIV, φθήνα dvd και cd και φθηνές κάρτες γραφικών. Κατά καιρούς μπορείς να βρείς σχετικά καλά πραγματάκια. Ίσως είναι το ιδανικότερο μέρος να πάρεις κάρτα γραφικών για το δεύτερο pc. Γενικά και η ίδια η cosmodata έχει καλές τιμές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.