darkCount Μάϊος 26, 2005 Author #61 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 όταν λέω έδειχνε τα δόντια του εννοώ ότι κοντράριζε καλύτερα και κρατούσε χαμηλότερα τη θερμοκρασία της cpu από ότι το λεπτό.νούμερα όπως σου είπα δεν έχω συγκρατήσει.Τα καινούργια shroud και τα νέα ψυγεια τα έχω δει. Το shroud ειναι απλά 40μμ ψηλότερο, δεν έχει καμια τρομερή διαφορα κατασκευαστική. Όποιος πιάνουν τα χέρια του μοντάρει τα παλιά και τα σηκώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 26, 2005 #62 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 οκ. ε ναι... αυτα τα 4μμ ειναι που κανουν την διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Οκτώβριος 24, 2007 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2007 τι είναι το cold plate? το έβαλες πάνω στο waterblock?soz αλλά είμαι ασχετούλης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Οκτώβριος 25, 2007 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από darkCount μμμμ με πολύ απλά λόγια...αυξάνουμε την "χωρητικότητα" ψύξης του coldplate και ταυτόχρονα βοηθάμε να αντέχει τον φόρτο καλύτερα. Αυτο συμβαίνει κυρίως γιατι η επιφάνεια του plate είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια του πυρήνα που ψύχουμε. Αν ηταν ακριβως ίδιες θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.Δεν θα χρειαζόταν τόσο πάχος. Φαντάσου ένα παγωμένο τετράγωνο κομμάτι χαλκό και ένα καυτο τετραγωνάκι(πυρήνας) στη μέση. Χωρίς κάποιο ικανοποιητικό πάχος στο plate θα "τρυπούσε" ο καυτος πυρήνας το plate στο κέντρο και όλη η γυρω γύρω ψύξη θα πήγαινε χαμένη. Τώρα δίνουμε χώρο μέσα στο Plate να γίνει η "μαχη" κρύου-ζεστού! Σε κάλυψα? ps. Με συστηματικά πειράματα κατέληξα στην αυξηση του πάχους του Plate. Το 1cm ήταν το καλύτερο που μπορούσα να βρω σε πάχος....δεν έφτασα σε 1cm με κάποιο μαθηματικό τύπο.... trial and error.... Στην προηγουμενη σελιδα νομιζω το εξηγει.. Αν καταλαβα καλα η συγκεκριμενη moda αξιοποιει καλυτερα τα tec η peltier(ψαξε τι ειναι αυτο...). Τα συγχρονα μπλοκακια παντως εχουν εγκαταληψει την αρχιτεκτονικη με μεγαλο buffer,δηλαδη παχη στρωμα χαλκου στη βαση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Οκτώβριος 25, 2007 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2007 δεν κατάλαβα τιποτες... είπαμε είμαι άσχετος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxx Δεκέμβριος 25, 2008 #66 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 μπραβο ρε μαν! γαμω τισ δουλειες λεμε.κονγκρατσουλεισιονς!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 25, 2008 #67 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 ουοουυυυυυυυυυυυυυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Δεκέμβριος 25, 2008 #68 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 ποπο πανάγια μου νεκροξεθάφτες.thread 3ετιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis_k Απρίλιος 16, 2009 #69 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2009 Φίλε darkcount ένα μπράβο και από μένα έστω και μετά από μερικά χρόνια Θα ήθελα να ρωτήσω μια και ασχολείσαι που θα μπορούσα να προμηθευτώ (ή παραγγείλω για κατασκευή) χάλκινα coldplate σε custom διαστάσεις χωρίς τρύπες π.χ. 8cm X 8cm X 1cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j0hnar0s Μάϊος 23, 2009 #70 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2009 μπραβο και απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Απρίλιος 29, 2010 #71 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 Κοιτα να δεις που επεσα http://new-electronics.gr/peltier/007.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Απρίλιος 29, 2010 #72 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 Κοιτα να δεις που επεσα στην μηχανη του χρονου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.