Jump to content

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...!!!!!

BassJunkies1442169073

Recommended Posts

:109: ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ.

ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

-RADIATOR ΑΠΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ

-ΑΝΤΛΙΑ 1800L/H 220V ΑΠΟ ΤΗΝ MARCO PUMPS ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

-ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ

-ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PRAKTIKER

-TANK ΑΠΟ ROVER 416

ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ PC ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ WATERBLOCK(CPU-NORTHBRIDGE) ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ TANK 34

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

post-369-1442173731,44_thumb.jpg

post-369-1442173731,5165_thumb.jpg

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Aπο θορυβο πως παει αυτο το τερατακι η ανλια?

πιστευω πως αν εβαζες ενα κυψελωτο ψυγειακι τυπου ford transit θα ειχες καλυτερες θερμοκρασιες k μια πιο συμμαζεμενη κατασκευη,αυτο που εχεις,δεν ειναι κ οτι καλυτερο για νερο

Ενω αντιθετος ειναι ιδανικο για phase change cooling.

p.s. Που ειναι τα μπλοκς?

Η αντλία είναι τούμπανο! Αν δουλεύει σωστά (δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη για κλειστό κύκλωμα, αλλά φαντάζομαι θα το έψαξες) με το κατάλληλο block, βλέπε Cascade ή RBX με #4 Νozzle για να εκμεταλευτείς τη δυναμή της θα μαμήσει.

Το ψυγείο μια χαρά μεγάλο είναι και με ένα shroud στο fan θα δουλέψει μια χαρά νομίζω αν και δεν είναι κυψελωτο.

ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ....

ΛΟΙΠΟΝ 1ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ phase change cooling????

ΚΑΙ 2ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ shroud στο fan????

ΤΑ BLOCKS Τ'ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ HACK ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 1 ΤΗΣ ASETEK ΓΙΑ TO NORTHBRIDGE http://www.sidewindercomputers.com/aswachco.html

ΚΑΙ 1 ΤΗΣ AQUA COMPUTER ΓΙΑ ΤΟ CPU

http://www.aqua-computer.de/prodimg/nd_products/cpconfig/cp13_4l_pnc_500.jpg.

ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ FAN KAI ΑΛΛΑ ΔΥΟ FANAKIA 12αρια ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ(ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!!!!!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....

ΤΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΑ BLOCKS??? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ

KEEP IT HIGH, MAKE IT FRY....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΙΠΟΝ 1ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ phase change cooling????

ΚΑΙ 2ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ shroud στο fan????

Phase Change είναι συστήματα όπως το prommeteia που ψύχουν κάτω από τους 0C.

Shroud είναι ένας μικρός "αγωγός" για να κατευθύνει τη ροή του αέρα στο ψυγείο.

ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ FAN KAI ΑΛΛΑ ΔΥΟ FANAKIA 12αρια ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ(ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!!!!!!

Τι εννοείς έξω από το σπίτι????????????? :087: :104:

Τα 12αρια fans μπορείς να τα βάλεις να δουλεύουν στα 7v. Μια χαρά δουλειά θα κάνουν και θα είναι πολύ πιο ήσυχα.

Όσο για το fan του ψυγείου, αν είναι πολύ ενοχλητικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με μερικά 12άρια στα 7v πάλι.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....

ΤΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΑ BLOCKS??? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΑ!!!

Από σωλήνες κορυφή είναι οι Tygon και οι Clearflex.

:041: ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΘΑ ΤΡΥΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΑ ΑΝΤΛΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΕΥΔΑΠ"!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 220V ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ.

Είσαι θεότρελος!!!!! (Για την τρύπα στον τείχο λεω)...

Γουστάρω πολύ όμως, μου θυμίζεις ένα παλικάρι από την Ισλανδία που με παρόμοιο mod είχε με αέρα κάτω από 0C...

Έχε όμως το νου σου γιατί μπορεί να είναι κτήνος η αντλία, αλλα δεν ξέρω αν θα σηκώσει πάρα πολλά μέτρα σωλήνα.

Για τους σωλήνες νομίζω οτι τώρα πια φέρνει και η www.checkmate.gr .

Εγώ τους πήρα από UK, απο www.over-clock.com .Δεν έχουν και πολύ ακριβά ταχυδρομικά.

Υ.Γ. Σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις. :o

Αν το κάνεις για τους τόνους, γράψε μικρά, χωρίς τόνους, δεν τρέχει τίποτα :109:

:116: Φιλαράκι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, :109:

όσο για την αντλία μου είπαν από εκεί που την αγόρασα ότι έχει 25μέτρα μανομετρικό. Η διαφορα ύψους αντλίας PC είναι γύρω στα 2 μέτρα οπότε φτάνει και περισεύσει. Εδώ κοιτάω να βρω κάνα τρόπο πως θα μπορέσω να ρίξω την ροή της αντλίας χωρίς να ζορίσω το μοτέρ της αν χρειαστεί. Ένας συνάδελφος ηλεκτρονικός μου είπε ότι ο μοναδικός και πιο σωστός τρόπος για να ρίξεις τις στροφές ενός μοτέρ AC είναι με inverter αλλάζοντας την συχνότητα του ρεύματος αλλά το πιο φτηνό inverter έχει γύρω στα 400ευρό...!!!! Έκανα ένα πήραμα βάζοντας ένα βανάκι στην κατάθλιψη της αντλίας αλλά όσο το στραγγάλιζα για να ρίξω την ροή του νερού το μοτέρ τράβαγε περισσότερα αμπέρ πράγμα που σημαίνει ότι το μοτέρ της αντλίας ζορίζεται. Anyway πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω σωλήνες για να το συνδέσω πάνω στο PC να δω και επιτέλους τι μπωρεί να κάνει...."Βλέποντας και κάνοντας", η καλύτερη τεχνική σε αυτές τισ κατασκευές....!!!!!!!

:102:

Βασικα αν είναι οντως τοοοοοοοοοοοοοοοοσο δυνατή, μελλοντικα τιν "πνίγεις" λίγο πέρνοντας block που χρειάζονται δυνατή ροη. Για τώρα μια "μαιμουδιάρική" λύση που φαντάζομαι είναι να βάλεις σωλήνες σε μήκως ανακόνδας...

Υ.Γ. Αν το τάνκ δεν σου κάνει, φέρ'το να το έχω καβάτζα για το Roverάκι μου! :109:

Υ.Γ.2 ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟ FOROUM και στον υδάτινο κόσμο!

Παιδιά γεια χαρά και πάλι!!!!

Βρήκα σωλήνες σιλικόνης που έψαχνα για τα waterblocks μέσα στο case και επίσης τρύπησα τον τοίχο για να περάσω τα καλώδια και τις σωλήνες μέσα στο σπίτι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έκανε η μάνα μου όταν τις είδε!!!!!!!!(Kids just don't try this at home! Too many db's can be extremely dangerous for yours ears) Οι σωλήνες και τα καλώδια περάστηκαν με επιτυχία μέσα στο σπίτι και οι τρύπες κλείστηκαν με σιλικόνη επιτυχώς. Εξωτερικά έντισα τις σωλήνες και τα καλώδια με armaflex για προστασία από τις θερμοκρασίες και γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα. Τώρα έχουν μείνει μόνο οι συνδέσεις μέσα στο σπίτι. Έν αναμονή για φωτο γιατί την ψηφιακή μου την έχει πάρει ο πατέρας μου και θα μου την φέρει αύριο. Προς το παρόν ο χορός καλά κρατεί.....!!!!!!!!!

Υ.Γ1:Τις σωλήνες τις αγόρασα από την Σπύρου Πάτση στον Βοτανικό(Σωλήνες Αχλαδιωτης Σπύρου Πάτση 127 Βοτανικός)

Παιδιά το μαγαζί αυτο έχει ότι σωλήνα μπωρείς να φανταστείς

Υ.Γ2:Ρακόρ και συνδετήρες για τα waterblock και τις σωλήνες βρήκα στον Ακριτίδη(Σπύρου Πάτση 18 και Κορυτσάς 35 Βοτανικός)

:039: Ujin σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου,

το 2510Α σου είναι 2500Α με updated firmaware ή είναι το κανονικό? Γιατί έχω ένα 2500Α και σκέφτομαι να του περάσω firmware για dual layer. Άσχετο με το όλο θέμα αλλά μια που το είδα γιατί να μη σε ρωτήσω?

Αν και ο Hemispasm είναι ο ειδικός μας σε αυτά τα θέματα, από όσο ξέρω το 2510 είναι ακριβώς το 2500 με άλλο calibration για καλύτερη απόδοση σε DL και προφανός άλλον firmware. Αφού έχεις το 2500 ούτα καν σκεφτείς για 2510. Μια χαρά θα είσαι με το firmware update, αν και δεν σου χρειάζεται τώρα γιατί δισκάκια πολύ δύσκολα (και ακριβά) βρίσκεις.

:109: Παίδες μέχρι στιγμής τα έργα έχουν ως εξής:

oi τρύπες μέσα στο δωμάτιο για τις σωλήνες και τα καλώδια(Ένα καλώδιο για κάθε fan και ένα για την αντλία για πλήρη έλεγχο του συστήματος από μέσα)

attachment.php?attachmentid=705&stc=1

Το κουτί με όλα τα μηχανήματα έξω από το δωμάτιο και οι σωλήνες στον τοίχο

attachment.php?attachmentid=706&stc=1

Το φανάκι βγάζει αέρα έξω από το κούτί και είναι 220v μεταλλικό. φαίνεται και η μπρίzα της αντλίας που θα ελέγχετε για on/off λειτουργία μέσα από το δωμάτιο.(Η αντλία έχει και διακόπτη πανω της για αντιστροφή της ροής ανάλογα με τις ανάγκες)

attachment.php?attachmentid=707&stc=1

Ο ανεμιστήρας του ψυγείου "ρουφάει" αέρα μέσα από αυτο και τον βγάζει έξω από το κουτί

attachment.php?attachmentid=708&stc=1

Το κουτί ανοιχτό από επάνω και οι σωλήνες του μαζι με τα καλώδια ντυμένα όλα με armaflex και τυλιγμένα με μονωτική

attachment.php?attachmentid=709&stc=1

Άλλη μια ίδια

attachment.php?attachmentid=710&stc=1

Η επίστροφή του νερού. Με ένα ταφάκι την κάνω δύο μικρές γιατί το tank είχε πολύ μικρή εισαγωγή από την μάνα του.

attachment.php?attachmentid=711&stc=1

Η δεξία ειναι η εισαγωγή της επιστροφής νερού που είχε το tank από την μάνα του και η αριστερή ειναι αυτη που τρύπησα εγώ. Με αυτο τον τρόπο θέλω να μειώσω την πίεση του νερού που θα μπένει μέσα στο tank

attachment.php?attachmentid=712&stc=1

Η αριστερή τρύπα είναι για να ρουφάει αέρα ο ανεμιστήρας του μοτέρ της αντλίας και η δεξιά έχει ένα fanάκι το οποίο ρίχνει αέρα πάνω στο ψυγείο.

attachment.php?attachmentid=714&stc=1

post-369-1442173734,1503_thumb.jpg

post-369-1442173734,2934_thumb.jpg

post-369-1442173734,3692_thumb.jpg

post-369-1442173734,4307_thumb.jpg

post-369-1442173734,4905_thumb.jpg

post-369-1442173734,5832_thumb.jpg

post-369-1442173734,667_thumb.jpg

post-369-1442173734,7502_thumb.jpg

post-369-1442173734,8398_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.