sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2004 Oι φοβεροι Ρωσοι εχουν στο ενεργητικο τους αλλη μια μετατροπη για τις καρτες ΑΤΙ Radeon. Eνα απλο περασματακι του driver FreeFireGL επανω απο τον Catalyst, αρκει για να μετατρεψει την Radeon σε επαγγελματικη (και πανακριβη) FireGL oχι οτι δεν γινοταν και πριν, αλλα με χιλια-δυο πατσαρισματα, BIOSflash και δε συμαζευεται. εδω απλα περνάς εναν driver H ATI θα κοψει φλεβες, καθως οι FireGL πουλιουνται σε εξωφρενικα ψηλες τιμες. Tωρα ο μονος λογος να την αγορασει κανεις, θα ειναι το Dual DVI. Aλλιως αγοραζει μια απλη Radeon. Προσοχη: Δεν βοηθαει στα games. στο 3dmark χανεις καμποσους ποντους, 2% περιπου. ομως για καποιον που ασχολειται με επαγγελματικα 3D προγραμματα, μπορει να κερδισει μεχρι και 120% σε αποδοση ! o driver ειναι εδω: http://www.hardwarelab.ru/files/FreeFireGL_6378.exe αναλυτικες οδηγιες για την (κατα τ'αλλα πανευκολη εγκατασταση του) στο rojackpot: http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=105&pgno=15 (με λιγα λογια: unpack - update driver , LOL ) οι μετατροπες που γινονται ειναι οι εξης: RADEON 9600 --> FireGL T2 RADEON 9500 --> FireGL X1 RADEON 9500 (256-bit) --> FireGL X2 RADEON 9700 --> FireGL X1 RADEON 9700 --> FireGL X2 RADEON 9500PRO/9700 --> FireGL X1 RADEON 9500(4-pipe) --> FireGL Z1 RADEON 9800 Series --> FireGL X2 RADEON 9800SE --> FireGL 'Z2' (4-pipe) το μονο που θα λειπει μετα ειναι τα εξτρα 128ΜΒ μνημης (οι FireGL exoyn 256MB) και η 2η DVI εξοδος. Μικρο το κακο μπροστα στα τοσα χρηματα που θα γλιτωσει ενας επιδοξος ερασιτεχνης ή μικρος επαγγελματιας του 3d.
sakattack1442169065 Αύγουστος 11, 2004 Author #3 Αύγουστος 11, 2004 το κερδος σε μερικα προγραμματα, οπως το δειχνει το rojackpot http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=105&pgno=19 απο 50 ως 120% στα επαγγελματικα ( -2% στο 3dmark03) καποιος που ασχολειται, και του παιρνει πολλες ωρες, μπορει να μειωσει τον απαιτουμενο χρονο μεχρι και κατω απο το μισο! οχι ασχημα
sakattack1442169065 Αύγουστος 11, 2004 Author #4 Αύγουστος 11, 2004 Ναι, ολα αυτα, Maya, 3dstudioMax, Autocad και δε συμαζευεται .
vayper Αύγουστος 11, 2004 #5 Αύγουστος 11, 2004 Πολυ ωραιος ο SAK.Αυτη την στιγμη κατεβαζω το 3dmaxstudio.Πιστευω να δω διαφορες(9700προ)Τι και αν χανει στο 3dMark(ποιος το χρησιμοποιει?)
sakattack1442169065 Αύγουστος 12, 2004 Author #6 Αύγουστος 12, 2004 δυστυχως δεν λειτουργει με omega, χρειαζεται το control panel ξεχωριστα ισως. για αυτο και το περασα στο 2ο λειτουργικο που εχω για πειραματα οντως δουλευει κανονικα και μου βγαζει αυτες τις ρυθμισεις για FireGL που λεει και στην εικονα πιο πανω, ενω σαν driver λεει 9800ΡΡΟ@FireGL X2
Orthodox Αύγουστος 12, 2004 #7 Αύγουστος 12, 2004 Άντε πάλι το χέρι στην τσέπη… Για τη δικά μου δε γίνεται τπτ ε??? Για να γίνεται κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι FGL και Radeon να έχουν παρόμοιο hardware και η ATI δεν έχει καθόλου καλούς προγραμματιστές. Αν παίζει έτσι όπως λένε με επιδόσεις +50 έως και +120 τοις εκατό τότε αν επισήμως βγάλει η ΑΤΙ τέτοιους Drivers θα εξουδετερώσει χαλαρά κάθε ανταγωνιστή…….!!!! Και μη μου πείτε ότι 2% στο 3dmark αξίζει τόσο πολύ……
sakattack1442169065 Αύγουστος 12, 2004 Author #8 Αύγουστος 12, 2004 Ο driver ειναι για τη νεα γενια καρτων. Aν ομως ειχες την κλασσικη 8500, θα μπορουσες με τον παλιο τροπο, BIOS flash και drivers και patches. Aλλα η 9200 ειναι τροποποιημενο μοντελο που βγηκε μετα και δεν "ταιριαζει" με καποια FireGL Παντως δεν ειναι αποκλειστικοτητα της ΑΤΙ, και η nVidia το ιδιο κανει. Και μαλιστα νομιζω εχει και καλυτερη αποδοση, πραγμα οχι παραξενο αν σκεφτεις οτι υπερεχει στο OpenGL. Αλλα επειδη δεν ειχα nvidia απο εποχης TNT2 δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα. για το αν γινεται δηλαδη τοσο πανευκολα η μετατροπη. Αλλα αν δεν ασχολεισαι με τετοια προγραμματα δεν κερδιζεις και κατι. κι εγω για την πλακα το δοκιμασα. Aν ομως καποιος ασχολειται, ή θα θελε να ασχοληθει, εχει πολλα να κερδισει. Ειναι σαν να εχει μια καρτα που χρησιμοποιουν οι επαγγελματιες. Ισως ο Vayper αν ασχολειται με το 3D studio max , να μας πει εντυπωσεις
vaios Αύγουστος 12, 2004 #9 Αύγουστος 12, 2004 ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΜΑΤΣΕ, ΤΑ 3D ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ GAMES.Η ΥΠΟΣΤΙΡΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ " ΕΦΕ " ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ GAMES.ΠΧ ΤΑ NPATCES ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 3D ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ GAMES.Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ DRIVERS. ΓIA TA GAMES ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΠΑΡΕ ΠΧ ΜΙΑ 3DLABS WILDCAT 4 7210. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ FIREGL ΣΤΑ 3D ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΣΕ GAMES.http://www.3dlabs.com/products/product.asp?prod=273AN ΔΕΙΣ ΕΧΕΙ 6 TnL ENGINES.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ 3D ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ.
Orthodox Αύγουστος 12, 2004 #10 Αύγουστος 12, 2004 Σα να λέμε δλδ ότι ATI & nVidia επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στα γραφικά για παιχνίδια και αν κατάλαβα καλά απλά με τους drivers αυτούς απλά γίνεται κάτι σαν μετατροπή για καλύτερη υποστήριξη των 3D προγραμμάτων έναντι των παιχνιδιών???
vaios Αύγουστος 12, 2004 #11 Αύγουστος 12, 2004 ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ HARDWARE ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΟΙ FIREGL ΕΧΟΥΝ HARDWRAE KAI SOFTWARE ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΓΙΑ CAD ΚΛΠ.
outlaw Αύγουστος 12, 2004 #12 Αύγουστος 12, 2004 Χμμμ...και μια χαζή ερώτηση. Τα περισσότερα επαγγελματικά cad, mad, fad και λοιποί συγγενείς κατα κύριο λόγο δεν χρησιμοποιούν OGL (κρίνοντας απο τα specs. αυτών)? ~50-150% αύξηση των επιδόσεων δεν μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση επιδόσεων (όχι με το ίδιο ποσοστό βέβαια) σε OGL? Ο τύπος απλά έτρεξε ένα 3dM...άρα το -2% δεν πάει σε όλα τα παιχνίδια. Στο Doom3 οπότε?
kallileo Αύγουστος 12, 2004 #13 Αύγουστος 12, 2004 Εδω και ενα χρονο χρησιμοποιω τους Сatalyst του συγκεκριμενου site και συνιστω σε ολους να κανουν το ιδιο. Γιατι σε μενα ειναι οι εστω και ελαχιστα ειναι πιο γρηγοροι.
sakattack1442169065 Αύγουστος 12, 2004 Author #14 Αύγουστος 12, 2004 Toυς Forsage εννοεις? Ειχα δοκιμασει μια φορα να τους βαλω αλλα δεν μου καθισαν καλα. Αλλωστε δεν ειναι νοιαζομαστε (μονο) για μικροδιαφορες στην ταχυτητα εγω εχω βολευτει με τους omega και δεν αλλαζω. μια και το ειπες ομως, μηπως δοκιμασες να περασεις τον FreeFireGL επανω σε Forseage? γιατι σε omega δεν γινεται, θελει original Catalyst Outlaw, ετσι ειναι με το OGL δουλευουν, αλλα δεν ξερω να σου απαντησω για το τι γινεται σε παιχνιδια (Doom3) Σε πρωτη ευκαιρια ομως θα το εγκαταστησω εκει να το δοκιμασω παντως λογικα δεν πρεπει να ειναι τοσο απλο, αλλιως εκει στην ΑΤΙ δεν θα κραταγαν στα χαμηλα τους OGL drivers αμα ειχαν στα χερια τους δυνατοτητες για κατι καλυτερο. Ειδες οτι τωρα σκιστηκαν να τους γραψουν απο την αρχη. Να διευκρινησω οτι αυτοι οι FreeFireGL δεν ειναι τιποτα δικοι τους σαν drivers Tov FireGL driver της ΑΤΙ πηρανε, και τον πειραξανε ωστε να μπαινει στις Radeon. Ο κανονικος κοιταει ΒΙΟS και καποια αλλα σημεια και δεν εγκαθισταται, γι΄αυτο και ο αλλος τροπος ηταν να κανεις flash και patches (πχ με το Riva Tuner) Αυτοι ομως πηραν τον ATI FireGL driver και εφτιαξαν ενα ψεκαστε-σκουπιστε-τελειωσατε προιον
kallileo Αύγουστος 13, 2004 #15 Αύγουστος 13, 2004 Δεν εχω δοκιμασει καθολου τους FireGL πανω απο τους Forsage.......ΠΑντως οι επιδοσεις σε παιχνιδια πεφτουν παρα πολυ μρ τους FireGL.
tyxeros Αύγουστος 15, 2004 #16 Αύγουστος 15, 2004 Οι σειρα Χ800 ομως δεν υποστηριζεται απο οτι βλεπω.....
sakattack1442169065 Αύγουστος 18, 2004 Author #17 Αύγουστος 18, 2004 πανω στον πυρηνα των Χ800, βγηκαν FireGL καρτες για PCI-E στο Tomshardware εχει μεταξυ αλλων την V5100 http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040816/index.html αν παντως σε ενδιαφερει το αθλημα δεν χανεις να δοκιμασεις να περασεις τον driver. το πολυ να μην δουλεψει, και κανεις απλα μια απεγκατασταση, ή system restore δεν εχεις να μπλεκεις με BIOS. αυτο ειναι το πλεονεκτημα. και βεβαια αν ριξει κανεις μια ματια στις τιμες, καταλαβαινει το κερδος http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040816/opengl-pcie-20.html η Χ2 εχει 700Ε και με 200 μετατρεπεις μια 9800pro :040:
gto234 Ιανουάριος 26, 2005 #18 Ιανουάριος 26, 2005 Aλλα η 9200 ειναι τροποποιημενο μοντελο που βγηκε μετα και δεν "ταιριαζει" με καποια FireGL Παιδιά έχω την 9000pro και μανιωδώς ψάχνω στο google μπας και βρώ κάποιο mod για fireGL αλλά τίποτα.Βρήκα ότι υπάρχει μια Mobility Radeon 9000 FireGL ή οποία όμως δεν ξέρω αν είναι βασισμένη στην 9000 οπότε το μόνο που θα μπορούσε να γίνει,αν γίνεται, είναι να modάρει κάποιος τους drivers της ωστε να παίζουν στην desktop 9000.Το σίγουρο είναι ότι η mobility radeon 9000 γίνεται mobility 9000 FireGL αλλά στην desktop δεν ξέρω.Τι λέτε πως μπορεί να το ψάξει κανείς;;;
gto234 Ιανουάριος 26, 2005 #19 Ιανουάριος 26, 2005 Λοιπόν κατέβασα από www.station-drivers.com τους catalyst 4.9 που υποστηρίζουν την Mobility firegl 9000.Αν κάνω manual install των drivers από το device manager λέτε να πετύχω τίποτα;Αν πατήσω update drivers...(μην γράφω όλα τα βήματα)...Have Disk επιλέγω το αρχείο CX_17868.inf και μου βγάζει μια λίστα με τις κάρτες εκ των οποίον και την Mobility FireGL 9000.Λέτε να δοκιμάσω το τρίκ,υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην κάρτα μου;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.