Jump to content

Αναβάθμιση σε Athon64 - Χρειάζομαι κάποια βοήθεια

mitsosoft

Recommended Posts

Πάρτην αργότερα την ψύκτρα, μείνε με τη stock ψύκτρα για αρχή. Πήγαινε για το 939, τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το 754 έχουν ήδη αναφερθεί. Αν αποφασίσεις μέσα στο χρόνο να αλλάξεις vga (σε pci-e μοντέλο) το μόνο που θα έχεις να αγοράσεις είναι η μητρική. Και αν αποφασίσεις να αλλάξεις cpu θα το κάνεις εύκολα και θα έχεις μεγαλύτερη γκάμα επεξεργαστών στη διάθεσή σου, αφού το 939 είναι το socket στο οποίο θα βγαίνουν οι A64 στο εξής.

Bασικά αν ζητάς μόνο 200mhz οc και με stock ψήκτρα μπορείς να τα πετύχεις χαλαρά, άσε που θα είναι και πιο αθόρυβη από πολλές άλλες τρίτων κατασκευαστών, εκτός και αν πάρεις καμιά Zalman 7000CU π.χ.

Οι μνήμες σου τι μάρκα είναι? Η ασυμβατότητα που παίζει είναι με τα BH-X περισσότερο (ούτε η ASUS A8V τις παίζει αυτές)

Οι μνήμες είναι 2 x Kreton 512mb DDR400 (KT512U400AT4H-CL25), μου τις είχαν φέρει απο την Αμερική που εκεί απο ότι ακούσει δεν είναι και απο τις άγνωστες για την εκεί αγορά (ούτε βέβαια και οι καλύτερες). Ως τώρα παίζουν jet χωρίς κανένα πρόβλημα σε όσα m/b τις έχω δοκιμάσει, αλλά ποτέ δεν τις έχω βάλει σε m/b για Α64.

Στάνταρ πλεον πάω για s939 αλλά θα πάρω οποσδήποτε cooler επειδή το όλο σύστημα είναι αθόρυβο και έχω ακούσει απο κοντά σε φίλο μου A64 3000+ με το stock cooler και στάνταρ δεν είναι αθόρυβο οπότε δεν το συζητάω καν αυτό.

Το Zalman είναι πάνω κάτω στα ίδια περίπου επίπεδα με το SLK-948U σωστά; Θα κάνει στο MSI;

Λέτε να πάω τελικά για 3200+ και όχι για 3500+; Απλά να το αναφέρω άλλη μια φορά, το o/c με ενδιαφέρει μόνο αν πάρω τον 3200+ για να τον φτάσω στα επίπεδα του 3500+ (δηλαδή 200mhz πάνω), αν πάρω τον 3500+ δεν με νοιάζει καθόλου το o/c.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για την βοήθεια.

Λοιπόν για cooler λέω τελικά να πάω για το Thermalright XP-90 απο ότι είδα φαίνεται καλύτερο απο το SLK-948U και ας είναι απο αλουμίνιο.

Για επεξεργαστή για να είμαι και πιο άνετα οικονομικά θα πάρω τον 3200+ που είναι και 0.09, πιστέυω ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα απο τον 3500+ που είναι 0.13, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Για μητρική απο ότι βλέπω το MSI όλοι λέτε ως καλύτερο οπότε αν είναι θα πάω για αυτό, αν όμως δεν το βρω τότε με βλέπω για Asus και ελπίζω να μην έχω προβλήματα με τις μνήμες, οποιαδήποτε βοήθεια στο θέμα τον μνημών θα ήταν χρήσιμη. Λογικά δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα αφού στον υπολιγιστή του φίλου μου ο 3000+ με Asus Κ8Ν-Χ παίζει με μνήμη JetRam απο το πλαίσιο, αλλά θα ήθελα και κάποια επιπλέον βοήθεια.

Ευχαριστώ και πάλι

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Για επεξεργαστή για να είμαι και πιο άνετα οικονομικά θα πάρω τον 3200+ που είναι και 0.09, πιστέυω ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα απο τον 3500+ που είναι 0.13, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

o 3200+ Wini μάλλον θα είναι χειρότερος στο oc από τον 3500+ γιατί και ο 3500+ αν δεν είναι Wini θα είναι κατά 90% strained silicon (0.6) όπου πάνε πολύ καλά. (βέβαια οι 3500+ Wini πιστεύω θα ocάρουν και αυτοί στα ίδια επίπεδα) αλλά αν μιλάμε για 200Mhz οc δε θα έχεις κανένα πρόβλημα όποιον και να πάρεις, θα τα έχεις και με την Boxed ψήκτρα.

Για μνήμες γενικά δε πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι μεγάλες.

Τελικά έκανα το πρώτο βήμα μόλις τώρα και παράγγειλα απο το e-shop τον 3500+ s939:), άυριο θα την κάνω απο Στουρνάρη και αναλόγος ότι βρώ απο K8N NEO2 ή A8V θα το πάρω.

Απο ότι είδα σε άλλο topic του forum το XP-90 έχει βγεί αξιόπιστο cooler οπότε θα πάρω και το συγκεκριμένο :)

Edit: Δεν βρήκα πουθενά το MSI οπότε πήρα το Asus και θα το βάλω σε λίγες ώρες που θα πάω σπίτι

Ευχαριστώ όλους

Γεια και χαρά σε όλους.

Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω στον Athlon 64 3500+ που παρήγγειλα κι εγώ.

Είχα ακούσει ότι πρέπει να είναι version 0,6 .

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μιά παρτίδα Athlon64;

Ευχαριστώ πολύ.

βασικά αν είναι Newcastle κοίτα με το Central brain ID (στα tools) αν είναι version 0.6

Αν είναι Winis καλές βδομάδες είναι από 45 ίσως και πάνω.

Μιλάμε για Oc πάντα, στα default όλοι παίζουν μια χαρά.

Θα έπαιρνα αν τον έβρισκα. ( δεν ενδιαφέρομαι για 3200+ ή 3000+) τον 3500+ Winnie.

Μόνο πρόσφατα τον ( ξανα) έβαλαν at sale στο overclockers.co.uk αλλά πέρα από ό,τι είναι αρκετά τσιμπημένος ( 300ευρο + ) , έμαθα ότι δεν στέλνουν κιόλας.

Για ελλάδα αμφιβάλλω αν τον βρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.