Jump to content

Αναβάθμιση σε Athon64 - Χρειάζομαι κάποια βοήθεια

mitsosoft

Recommended Posts

-Συγνώμη παιδιά, τώρα πρέπει να είναι οκ με τα Ελληνικα-

Επιτέλους ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το σύστημα μου σε Athlon 64, τώρα έχω ένα P4 2.6 με Asus P4P800.

Μετά απο αρκετά διαβάσματα ψιλοκατέληξα μάλλον σε s939 που στο μέλλον μπορεί να βάλω και έναν μεγαλύτερο επεξεργαστή. Σχετικά με επεξεργαστή έλεγα κάποιον απο τους παρακάτω:

Athlon64 3200+ @2Ghz Winchester (πιο πολύ σκέυτομαι για αυτόν, λόγο τιμής κυρίως)

Athlon64 3500+ @2.2Ghz Newcastle

Ο 1ος αν και 200mhz λιγότερα είναι τεχνολογίας 0.09 άρα λογικά δεν θα ανεβαίνει λίγο παραπάνω αλλά και έχω την εντύπωση ότι λειτουργεί και με μικρότερη τάση, η μήπως κάνω λάθως;

Το μεγαλύτερο ζήτημα όμως που με καίει είναι η επιλογή μητρικής.

Σκευτόμουν για το Asus A8V Deluxe με το chipset της Via επειδή και τώρα έχω Asus και δεν έχω απολύτος κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι όμως αν με αυτή την μητρική θα μπορέσω να ανεβάσω λίγο τον επεξεργαστή, δεν με ενδιαφέρει κάτι το εξωφρενικό αλλά αν είναι να πάρω τον 3200+ θέλω τουλάχιστον να φτάσω τα επίπεδα του 3500+ που είναι 200mhz πιο πάνω, χωρίς όμως να παρουσιάστουν προβλήματα στις άλλεσ συσκευες του συστήματος.

Γνωρίζει κανένας αν το Asus A8V υποστηρίζει AGP/PCI lock?

Σχετικά με ψύξη στο μυαλό μου έχω το Thermlright SLK-948U που έχω στον P4, είναι σωστή η σκέψη μου η να πάω για κάτι άλλο; (θέλω κατι καλό και αθόρυβο)

Οποιαδήποτε πρόταση φυσικά και είναι δεχτή, τελευταία ερώτηση είναι αν πιστέυετε ότι θα δω κάποιοα διαφορά με το τωρινό μου σύστημα, η χρήση κυρίως που κάνω είναι παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας, DVD ripping-encoding και mp3 encoding.

Επίσης υπάρχει μια μικρή σκέψη για Athlon 64 s754 3400+ @2.4Ghz η δέν λέει σε σχέση με τους s939;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και Καλή Χρονιά σε όλους:)

Εαν δεν εχεις προβλημα να αλλαξεις καρτα γραφικων,

τοτε περιμενε λιγες μερες μεχρι να ερθει το NFORCE4.

Προσωπικα δεν θα επαιρνα cpu 754s.

Oσο για τη ψυκτρα που αναφερεις ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της

και με ενα καλο ανεμιστηρα κανει καλη δουλεια.:T:

Επειδή ξέχασα να το αναφέρω, σκοπέυω να πάρω μόνο επεξεργαστή, μητρική και μπορεί και cooler, δεν θα αλλάξω τίποτα άλλο αφού η 9800Pro στάνταρ την βγάζει μια χαρά ;) αλλά και δεν βγαίνω και οικονομικός παραπάνω, οπότε δεν πάει καν η σκέψη μου για pci-e, ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Μια ερώτηση, γιατί 754 αντι 939, χρηματικός αναφέρεσαι;

Εγώ στη θέση σου δεν νομίζω να έπαιρνα καινούριο επεξεργαστή, καθώς το να ανέβεις 500-600 Mhz δεν νομίζω να θεωρείται σοβαρή αναβάθμιση. Θα κρατούσα τα λεφτά ώστε να πάρω κάτι ακόμη καλύτερο μετά από καιρό.

Βλέποντας την τωρινή σύνθεση σου, νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά.

εγω παντος θα το σκευτομουν και το 754 αφου ειναι πολυ πιο φτηνο και το ιδιο σε αποδοση πανο κατω αφου δεν ενδιαφερεσε για τοσο πολυ ο/c. εξαλου αν πας σε 939 και το κρατησεις πανο απο χρονο τι θα κανεις θα βαλεις μονο cpu? αφου η καρτα για παιχνιδια θα ειναι και αυτη νεκρη. οποτε παλι θα αλαζης μητρικη αφου ολες οι καρτες θα ειναι pcie εκτος αν πας για καμια μεταχειριζμενη agp οποτε παο πασο

Αρχική απάντηση από SSJ5 [Σήμερα, στις 14:58]

Εγώ στη θέση σου δεν νομίζω να έπαιρνα καινούριο επεξεργαστή, καθώς το να ανέβεις 500-600 Mhz δεν νομίζω να θεωρείται σοβαρή αναβάθμιση. Θα κρατούσα τα λεφτά ώστε να πάρω κάτι ακόμη καλύτερο μετά από καιρό.

Βλέποντας την τωρινή σύνθεση σου, νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά.

Σίγουρα δεν θα έχει αισθητή διαφορά έστω και ο 3200+ σε σχέση με τον P4 2.6; Εχω δει και review που του έριχνε 20 ακομα και 30fps σε παιχνίδια επίσης δεν παίζει ρόλο και ο ενσωματομένος memory controller, η τεχνολογία 0.09 και το Hyper Transport που είναι πολύ μεγαλύτερο απο το 800αρι bus του P4; Η δεν παίζουν ρόλο αυτά;

Σχετικά με το χρηματικό έχω ήδη βρεί κάποιον που θα πάρει αυτά που έχω τώρα σε περίπτωση που κάνω την αναβάθμιση και είναι αξιόλογο το ποσό και μαζί με αυτά βγαίνω οικονομικός.

Σχετικά με την κάρτα γραφικών, αν δηλαδή σε 3-4 μήνες πάρω μια X800Pro για να μην πω X800XT δεν νομίζω να έχει και πρόβλημα με τα παιχνίδια, εδώ τώρα με την 9800Pro και τα παίζω όλα στο τέρμα σε 1280χ1024

Φίλε knight_77 το A8V εχεί σίγουρα AGP/PCI lock; γιατι αλλού λένε ναι και αλλού όχι :confused:

Κάτι που ξέχασα είναι σχετικά με τις μνήμες, τώρα έχω 2 x Kreton 512mb DDR400 cl2.5 που μου τις είχαν φέρει απο Αμερική και εκεί τουλάχιστον είναι σχετικά γνωστές, έχετε γενικά ακούσει τίποτα με ασυμβατότητες μνημών με το A8V; Σε έναν φίλο μου βάλαμε στο 754 Asus K8V-X κάτι μνήμες απο το πλαίσιο που αν θυμάμει καλά ήταν μάρκας Jetram και δούλευε μια χαρά.

Ευχαριστω και πάλι:)

η A8V έχει lock η rev2 και όχι η 1.

Εφόσον θες ένα σύστημα για όχι εξωφρενικά oc όπως λες και διάρκεια στο χρόνο πήγαινε σε NF4 με PCIe ώστε μετά να αλλάξεις μονο CPU ή GPU και να μη παιδεύεσαι πάλι.

Και το 754 μια χαρά είναι ειδικά στο θέμα τιμής αλλά δε όπως και τα 939 με AGP δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο σα πλατφόρμα, κάτι που όπως καταλαβαίνω θέλεις.

Ουσιαστικά με ενδιαφέρει να την βγάλει 1 χρόνο (άντε 1,5 το πολυ) με την προσθήκη σε κανά 3-4 μήνες μιας καλύτερης κάρτας γραφικών (όπως X800Pro ή X800XT σε AGP). Δεν με ενδιαφέρει να αντέξει 2 και 3 χρόνια αλλά και δεν μπορώ τώρα να πάω και για PCI-E κάρτα γραφικών.

Έτσι έλεγα δίνοντας την παλιά cpu και m/b, μιας και έχω βρεί κάποιον που να τα θέλει, και με κάποια παραπάνω (όχι πολύ μεγάλο ποσό) να κάνω την πρώτη κίνηση και αργότερα βλέπουμε...

γιατο στο λεω σχεδον με τα ιδια λεφτα που θεωριτικα θα πουλησεις τα δικα σου θα παρεις εναν 3200+ 754 και μια mobo και θα σε τζετ θα τον ανεβασεις και 200mhz χαλαρα και θα εισαι σουπερ. στα παιχνιδια να ξες ο 3400+ 754 απο τον 3500+ 939 δεν εχουν διαφορες. θα κανεις μια οικονομικη αναβαθμησει. σε 1,5 χρονο θα πας χαλαρα σε 939 και pcie.

Μεγάλο μπέρδεμα :confused: :confused:

Athlon 64 3400+ s754 + Asus K8N-E DELUXE = 338.5

Athlon 64 3200+ s939 + Asus A8V Deluxe = 353

Θα έλεγα οτι δεν είναι και τόσο τρομακτική διαφορά στην τιμή, αν όντως ο s754, που είναι και 400mhz πιο πάνω απο τον s939, είναι πιο γρήγορος τότε ακούγεται καλύτερη λύση, μήπως όμως παίζει σημαντικό ρόλο η υποστήριξη Dual-DDR, του μεγαλύτερου Hyper Transport και της τεχνολογίας 0.09 που έχει ο s939 οπότε παρά τα 400mhz που έχουν διαφορά είναι καλύτερος ο s939 η δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο και είναι απο πάνω ο s754;

Πραγματικά έχω χάσει την μπάλα...:help:

Αρχική απάντηση από enduracell

βασικά καλύτερα μη πάρεις ASUS ότι από τα δύο και αν επιλέξεις...

Και αν δεν πάρω Asus τότε τι να πάρω; Έχεις νά προτείνεις κάποια; Αν γίνεται και για s754 και για s939

εγώ προτείνω DFI για 754 (έχει πολλές ρυθμίσεις αλλά αν τις αφήσεις Auto όσες δε ξέρεις, δε θα έχεις πρόβλημα) και MSI για 939, πάντως όχι ASUS μπορεί και για τα 200Mhz oc να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Αρχική απάντηση από enduracell

βασικά καλύτερα μη πάρεις ASUS ότι από τα δύο και αν επιλέξεις...

Συμφωνω απολυτως.Μπορει η ASUS στους INTEL

να εχει βγαλει αξιολογες μητρικες,για AMD πλατφορμα

προσωπικα δεν θα τη προτιμουσα.

Παρε καλυτερα ΜSI ή DFI οπως λεει και ο φιλος

enduracell...

Απο ότι βλέπω το MSI Κ8Ν ΝΕΟ2 s939 δεν μπορεί να πάρει το Thermalright SLK-948U που έχω άρα πρέπει να πάρω και άλλο cooler, έχετε να προτείνεται κάτι μέχρι τα 30-40 αλλά με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο επειδή το όλο σύστημα είναι αθόρυβο.

Το Asus δεν είναι καλό γενικότερα ή δεν είναι καλό όσο αφορά το o/c; Επειδή αν πάρω τον 3500+ τότε δεν με καίει να τον ανεβάσω αλλά μόνο αν έπερνα τον 3200+ ήθελα να τον ανεβάσω 200mhz το πολύ για να φτάσει στα επίπεδα του 3500+.

Αν βγάλουμε έξω τους s74 τότε για να βγαίνω οικονομικός τότε υπάρχουν 2 λύσεις:

Asus A8V Deluxe & A64 3500+

MSI Κ8Ν ΝΕΟ2 Platinum & A64 3200+ & Cooler

Επίσης έχω ακούσει ότι οι MSI έμφανίζουν λανθασμένες θερμοκρασίες αλλά και έχουν ασυμβατότητες με μνήμες, ισχύουν αυτά;

Το DFI που μπορώ να το βρώ στην Αθήνα;

Ευχαριστώ και πάλι.

Λοιπον θα σου προτεινω το μελλοντικο μου συστημα...:D

Dfi nforce4 s939 (το οποιο δεν υπαρχει ακομη ελλαδα) + 3500+

Απλα να ξερεις οτι αν παρεις nforce4 θα πρεπει να αλλαξεις και vga.

Aν δεν θες να αλλαξεις vga,τωρα μπορεις να παρεις msi+3500...με ψυκτρα thermalright xp-120,αν κανει.:)

Φίλε blade_pan συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν βγαίνω οικονομικός, όπως είπα πριν δεν αλλάζω κάρτα γραφικών για τουλάχιστον 3-4 μήνες ακόμα (για να μην πω παραπάνω) επίσης αν πάρω το msi, 3500+ (ακόμα και τον 3200+ να βάλω) και την XP-12 τότε δεν βγαίνω οικονομικός ούτε με σφαίρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.