Jump to content

δεν είμαι σταθερός :-((((((((((

anhelito

Recommended Posts

Λοιπόν έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρώ ένα σημείο που να είμαι 100% σταθερός. Καταρχήν με διαιρέτη στις μνήμες 1:1 όταν βάλω FSB 200+ πάνω μου πετάει μπλέ οθόνες. Παίζοντας ασύγχρονα διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είναι στον επεξεργαστή που πάνω από 200 δεν παίζει με τίποτα. Οπότε αυτό με περιορίζει στα 11.5χ198.7=2285. Αλλά κ εκεί πάλι πρόβλημα έχω.

Στην αρχή δουλεύα με timings 11-3-2-2 και 2.7 βόλτ στις μνήμες κ 1.813 στον επεξεργαστή. Ενώ στην αρχή δουλεύαν όλα ωραία κ καλά, μου πετάει μια ωραία μπλέ οθόνη. Βάζω τις μνήμες να τρέχουν με κανονικά timings αλλά τίποτα. Τελικά αυξάνω μια σκάλα την τάση στον επεξεργαστή κ πάω στα 1.844 βόλτ. Για λίγο διάστημα ήμουνα πάλι σταθερός. αλλά μετά πάλι μπλέ οθόνη. Τώρα τί πρέπει να γίνει για να είμαι σταθερός? Η μνήμη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Με έχει τρελάνει το συστημά μου. Ο επεξεργαστής πάντως μου βγήκε μούφα. Δεν ανεβαίνει με τίποτα κ είναι αχόρταγος σε volts.

Με τις μπλέ οθόνες, φοβάμαι πως θα μου μείνουν οι σκληροί δίσκοι στα χέρια. Με τις μπλέ οθόνες, φοβάμαι πως θα μου μείνουν οι σκληροί δίσκοι στα χέρια. Κάθε φορά που βγάινει μια μπλέ οθόνη σβήνουν οι σκληροί δίσκοι κ όταν κάνω επαννεκίνηση ξαναξεκινάνε. Ο Θεός να τους προστατεύει!

Οι μπλέ οθόνες γράφουν κάτι για dump memory μπλά μπλά μπλά. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κάτι σχετικά με τη μνήμη. Αλλά η μνήμη δεν έχει πρόβλημα. Είναι μέν valueram αλλά πάει καλά.

To dump memory συνήθως είναι σχετικό με μνήμες.

Επίσης λόγω ζέστης καλοκαιριού το τροφοδοτικό ζορίζεται περισσότερο

και επειδή βλέπω στην υπογραφή σου πως δεν έχεις κάποιο επώνυμο ίσως να

φταίει και αυτό.

λές να φταίει το τροφοδοτικό έ? Όντως ζορίζεται κ δεν είναι επώνυμο. Είναι το μόνο από τα hardware που δεν ερευνήσει αν προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πάντως οι μνήμες μπορεί να φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα αλλά αν τις δουλέψω ασύγχρονα δεν έχουν πρόβλημα. Πάντως θα κοιτάξω σύντομα την αγορά ενός τροφοδοτικού επώνυμου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

λές να φταίει το τροφοδοτικό έ? Όντως ζορίζεται κ δεν είναι επώνυμο. Είναι το μόνο από τα hardware που δεν ερευνήσει αν προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πάντως οι μνήμες μπορεί να φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα αλλά αν τις δουλέψω ασύγχρονα δεν έχουν πρόβλημα. Πάντως θα κοιτάξω σύντομα την αγορά ενός τροφοδοτικού επώνυμου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πως ξερεις οτι δεν ειναι οι μνημες;το μηνυμα που σου βγαζει ειναι 100% μνημη!!!τρεξε ενα memtest και μετα κοιτα οτιδηποτε αλλο :018:

Βάλε ένα memtest+ και άστο για μερικές λούπες. Δές αν σου βγάλει λάθη. Εάν κολήσει χωρίς λάθη, θέλει βολτ το vdd. Στα win τρέξε prime95. Τα μεγάλα FTT για τις μνήμες πιο πολύ (ναι δεν αρκεί το memtest) και τα μικρά (8-10-12K) για την σταθερότητα του επεξεργαστή. Αλήθεια τον έκαψες χαμηλά για να ακούει ψηλά τα βόλτ? Αν όχι κάν το. Όπως λέει και ο φίλος Spyrus....άλαξε psu σύντομα. Μην αγχώνεσαι οτι είναι ο επεξεργαστής σου. Μπορεί σίγουρα >200fsb:004:

Στο memtest μετά από 1 ώρα είναι error free κ συνεχίζει το τέστ. Κ στο κάτω κάτω oi μνήμες δεν ζορίζονται. Λειτουργούν στις εργοστασιακές προδιαγραφές. Εκτος κ αν έχουν πρόβλημα. Τώρα τελευταία έπαιζα ένα παιχνίδι κ μου πέταξε μια οθόνη με διάφορους κωδικους. Στο περίπου έγραφε το εξής:

stop: 0x00000050 (0xE1E9F00,0x0000.....

Kmixer,sys 0 adress AA8FE200 Datestamp.....

Beginning dump of physical memory

Physical emory dump complete.

Τώρα τί στο κόρακα σημαίνουν όλα αυτά? Οι μπλέ οθόνες δεν γράφουν πάντα τα ίδια.

Δεν έκαψα τον επεξεργαστή χαμηλά. Τον ανέβασα κατευθείαν!!!!! Πώς ακριβώς θα τον κάψω χαμήλά?

Σημείωση: Αμαν αυτή η microsoft με τις μπλέ οθόνες!!!!!! Στο λίνουξ τουλάχιστον μου πετάει κάτι μηνύματα λάθους. Αυτο με τις μπλέ οθόνες είναι πολύ εκνευριστικό. Θυμήθηκα τις εποχές των win98!

Αν και οι περισσότεροι προτιμούν το κάψιμο κατ' ευθείαν ψηλά και χαμηλώνουν τα βολτ αργότερα εγώ προτιμώ το εξής (είναι και εκνευριστικό γιατί θα φάς λίγεσ μέρες χωρίς o/c). Βάζω τον επεξεργαστή στα default π.χ. 1.8 στον 2500+. Κάνω ελάχιστο undervoltage τόσο όστε να είναι σταθερός 12 ώρες prime. Καψιματάκι για ένα 24ωρο. Ανεβάζεις fsb. Πολύ γρήγορα κολάει. Λίγο βολτάζ->οκ....λίγα mhz κολάει κ.ο.κ. Θα πάς πιο ψηλά με λιγότερα βόλτ. Ειδικά σε μπουρούχες που δεν "ακούν" το ρεύμα.

Στο θέμα σου τώρα, κοίτα και τον σκληρό σου καλού κακού. Kmixer είναι του Linux σωστά? Κάνε και ένα φορμάτ και ένα ευχέλαιο.

όχι το kmixer.sys είναι των ΧΡ. Έχω κάνει ένα σωρό ελέγχους στους δίσκους κ όλα είναι οκ. Έχω κάνει επαναφορά με το ghost τους αρχικού image. Θα ξεκινήσω το κάψιμο όπως μου το είπες αν κ το κόβω λίγο δύσκολο. Θα ξεκινήσω σιγά-σιγά. Αν είναι να έχω αποτέλεσμα τότε χαλάλι!

Τρεξε στο memtest μονο το νο#5 ή το νο#8 για κανα μισαωρο,για να σιγουρεψεις τις μνημες,

Βγαλε οτι δεν χρειαζεσαι απο το psu για boot,(cdroms,καρτες pci,2o HDD,λαμπες,παραπανισια fans κ.τ.λ.),κ τρεξε prime,για να σιγουρεψεις το psu,

o επεξεργαστης οσο μπανανα κ να ειναι στα 200 πρεπει να παιζει,παντως δωστου λιγο ρευματακι,

καλό αυτό fantacid. Θα αφήσω τα απαραίτητα απάνω για να δώ. Κ εγώ απορώ πως από τα 200 κ πάνω δεν μπορεί να ανέβει. Λές κ έχει κόφτη!!!!!! Μάλλον οι γραμμές του τροφοδοτικού είναι ψιλοχάλια αν θυμάμαι καλά. Τις είχα μετρήσει παλιότερα. Αλλά δεν μου έχουν δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

λοιπόν έχω νεότερα. Μέτρησα τις γραμμές του τροφοδοτικού κ οι 3.3+5 είναι πολύ καλές. Αυτή η ρημάδα η 12+ είναι χάλια. Κυμαίνεται περίπου στο 11.70 volt. Μια φορά είδα κ 11.66. Μάλλον επηρεάζεται λίγο από τη ζέστη αλλά περίπου οι τιμές που βγάζει είναι στο 11.70. Δεν υπερθερμένεται. Έχει τη θερμοκρασία του δωματίου το κουτάκι του τροφοδοτικού.

Επίσης αφησα ότι ήταν απαραίτητο για bootάρισμα κ είδα πώς σε καταστάσεις o/c το σύστημα είναι πιό σταθερό με λιγότερες συσκευές. Μάλλον με βλέπω για τροφοδοτικό. Θα πάρω το Tagan 480w για τρελά mhz :-) Πρός το παρών μέχρι να βρώ τα χρήματα θα δουλέυω χωρίς o/c.

Να κάνω μια ερώτηση ακόμα. Οι μπλέ οθόνες είναι όλες ίδιες στις 2 πρώτες παραγράφους? Γιατί μια έγραφε να κοιτάξω τους drivers της vga+να κάνω κανά bios update και κάτι τέτοια.

Τη μνήμη την έχω στην 3η θέση.

To τροφοδοτικο παιζει ενα ρολο αλλα ειδικα σε υψηλα O/cs......

Εσυ απο οτι καταλαβα δεν πρεπει να εχεις παει στα υψη το συστημα...........

Πολυμετρησε το για να αποφανθεις....

Αν δεν απατωμαι παλιοτερα ειχαμε ξανασυζητησει το θεμα αυτο οι μνημες σου δεν ανεβαινουν με χιλια ζορια πλησιαζουν τα 192 - 195 ΦΣΒ.......... :065: :072:

Η γραμμή 12+ του τροφοδοτικού μου που παίζει στο 11.70 είναι καλά? Δεν έχω πάει ρε γμτ στο ύψη το σύστημα. Κ είμαι διαθετιμένος να δώσω όσα volt χρειαστούν :-)

Παλιότερα το είχαμε ξανασυζητήσει αλλά νόμιζα ότι πρόβλημα έχουν οι μνήμες. Παίζοντας όμως ασύγχρονα είδα ότι στα 200+ το πρόβλημα δεν το προκαλούν οι μνήμες. Έχω πελαγώσει. Το μόνο που μένει είναι να πάρω ένα καλό τροφοδοτικό μπας κ μου κάνει αυτό τη μπινιά αλλιώς θα μείνω πολύ χαμηλά :-((((

Οχι καλα χαλια θα ελεγα............

Προσεξε ενα PSU οταν παει στον Αδη παιρνει κι αλλα περιφερειακα μαζι του....... :065:

ωχ, μην μου λές τέτοια. Δεν θα ξανανοίξω το πι-σι μέχρι να πάρω καινούριο τροφοδοτικό! Ή μπορεί να κάνω undervolting overclocking

δοκιμασε καποιο μονταρισμενο bios μπας και ανεβουν λιγο οι μνημες.αν και επρεπε να το ποσταρει ο ρομελ αυτο,αφου με την αναβαθμιση του bios της nf7 του,απο 190 που τρομαζε να μπουταρει 1/1 ειδε ακαριαια 230+.απιθανο ετσι? και ομως το ειδα και αυτο....

οι value 3200 λογικα δινουν ευκολα 220 ακομα και σε nforce 2...γενικα ειναι καλα ντιμακια και ψιλοανεβαινουν.την μνημη σε πιο slot την κουμπωσες? στο nforce τι ταση δινεις? κατι κανεις λαθος ,ισως τελικα να ειναι και η τροφοδοσια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.