JohnFish Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2004 Πριν λιγο καιρο ξεκινησα τη κατασκευη ενος waterchiller. Μολις σημερα λοιπον τελειωσα τη βασικη κατασκευη και το μονο που μου μενει ειναι να βαλω φρεον στο συστημα αλλα μετα τις διακοπες. Ο στοχος ειναι να ψυξω καρτα γραφικων και επεξεργαστη σε θερμοκρασιες γυρω στο -20 (στον επεξεργαστη) load. Τους τελευτεους μηνες διαβασα οσο μπορουσα για τη κατασκευη τετοιων συστηματων. Βρηκα (και οτι δεν ειχα το αγορασα) οτι εργαλεια χρειαζομαι: κουρμπαδορο, εκχυλώτη, φλογιστρο και mapp gas για τις κολλησεις, κοφτη για τους σωληνες και φυσικα διαφορα αλλα χρησιμα εργαλεια που υπαρχουν σε καθε σπιτι. Το evaporator που θα φτιαξω βασιζετε στη "συνταγη" ενος τυπου απο τo xtremesystems.org, οπου εχουμε 3 σπιρες ιδιου μεγεθους (3.5 μετρα). Οι δυο απο αυτες ειναι μεγαλης διαμετρου και κοντες (8 εκατοστα) και αλλη μια μικρης διαμετρου αλλα ψηλη. Και τα τρια ειναι φτιαγμενα απο σωληνα 1/4. Τα τρια αυτα θα μπουν μεσα σε ενα reservoir διαμετρου 9 εκατοστων και υψους 22 εκατοστων που θα περιεχει το νερο (φυσικα καποιο μιγμα ωστε να μην παγωσει). Παμε λοιπον και με καποιες φωτογραφιες απο τις σπειρες του evaporator. Η σπειρα μικρης διαμετρου. Οι σπειρες μεγαλης διαμετρου. Και ενωμενες απο μπροστα Ενωμενες απο πανω Tο condenser ειναι 23*25 εκ. και ειναι φτιαγμενο απο σωληνα 3/8. Ο κομπρεσσορας ειναι για R404. Το εξωτερικο περιβλημα του evaporator απο PVC και τα καπακια απο σκληρο κια χοντρο πλαστικο. Ακολουθει photo. Ετοιμο το evaporator. ETOIMO! Μονο ο τριχοειδης μενει που θα τον κολλησω σε λιγο αφου πρωτα αποφασισω το μηκος και μια βαλβιδα στο κομπρεσσορα (που ομως δεν εχω αφτη τη στιγμη). Mετα τις διακοπες θα του βαλω φρεον και θα το μονωσω κιολας φυσικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούλιος 30, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Μπραβο ρε συ!!!Με γεια και καλες θερμοκρασιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 30, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Καλά αποτελέσματα με το νέο εργαλείο ! Τι θερμοκρασίες θες να πετύχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 30, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 το λεω και πιο πανω. Γυρω στο -20 (στον επεξεργαστη) load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιούλιος 30, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Ευχομαι το καλυτερο, αναμενουμε αποτελεσματα οταν εισαι ετοιμος.Ποσο σου στοιχισε μεχρι τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AC9800PBA Ιούλιος 30, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Άντε καλό δούλευτο (καλοπάγοτο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 30, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 hmmm. Λοιπον γυρω στα 60 ευρω ο κομπρεσορας. Καμια 15αρα το condenser. 7 ο ανεμιστηρας, καμια 10 το πολυ ολοι οι σωληνες, το πλαστικο περιβλημα του evaporator τσαμπα οπως και τα καπακια. Επισης πηρα και αρκετα εργαλεια που τελικα δεν τα χρειαστηκα κιολας που πηγαν γυρω στα 50-70 ευρω αλλα αποφευγονται ευκολα. Συνολο λοιπον χωρις τα εργαλεια πες μια 100αρα και ακομα δεν εχω βαλει το ψυκτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιούλιος 30, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Πολυ καλα. :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 το λεω και πιο πανω. Γυρω στο -20 (στον επεξεργαστη) load.Sorry δεν το διατύπωσα σωστά. Το υγρό πόσο θες να είναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis24001442169069 Ιούλιος 31, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2004 καλη δουλεια και θα πετυχει.μπραβο!αλλα γιατι δεν εβαλες μηχανη με φρεον 409η407 που ειναι σαν το 12 που κατεβαζει -45c.επισης το 404 η φιαλη ειναι και πολυ ακριβη.παρολλα αυτα εκανες καλη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Ιούλιος 31, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2004 Μπραβο Γιαννη!Αναμενουμε με ανυπομονησια να το δουλεψεις και να μας δωσεις και αναλυτικα αποτελεσματα γιατι απο οσο ξερω υπαρχουν αρκετοι εδω που εχουν ηδη αρχισει να σκεφτονται σοβαρα μια αντιστοιχη υλοποιηση.Ειμαστε λοιπον εδω και σε περιμενουμε!!! :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιούλιος 31, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2004 100€ chiller??κ να φανταστει κανεις οτι μια sp97 εχει κανα 70€!!!ΛΟΛ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 31, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2004 100€ chiller??κ να φανταστει κανεις οτι μια sp97 εχει κανα 70€!!! ΛΟΛ! Ναι αλλα εγω διαβαζω να δω πως γινονται αυτα απο τον απριλη ωστε να το φτιαξω τωρα. Και ακομα αποτελεσματα δεν ξερω Επισης επελεξα το R404 γιατι ειναι δοκιμασμενο και το σημειο βρασμου του ειναι -44 βαθμοι κελσιου. Αντιστοιχα το 409 εχει σημειο βρασμου τους -47.8 βαθμους και απο οτι ξερω κυκλοφορει μονο σε μεγαλες φιαλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 2, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2004 Kostas7GTR το υγρο θα ηθελα να ειναι γυρω στους -30. Το ξερω πως ισως προκειτε για πολυ αισιοδοξο στοχο για πρωτο project αλλα εχω δουλεψει αρκετα και ελπιζω σε κατι καλο. Το μοναδικο που προβλημα ειναι οτι δεν ηξερω αν θα κρατησει το πλαστικο περιβλημα του evap και ετσι ψαχνω ειτε χαλκινο σωληνα ειτε σωληνα ΑBS (μαυρος ειναι) που εχει αρκετο παχος. Αν δεν βρω (που αμφιβαλω) τοτε δεν εγινε τπτ. Το πολυ πολυ να σπασει αυτος που εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Αύγουστος 2, 2004 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2004 Kostas7GTR το υγρο θα ηθελα να ειναι γυρω στους -30. Το ξερω πως ισως προκειτε για πολυ αισιοδοξο στοχο για πρωτο project αλλα εχω δουλεψει αρκετα και ελπιζω σε κατι καλο. Το μοναδικο που προβλημα ειναι οτι δεν ηξερω αν θα κρατησει το πλαστικο περιβλημα του evap και ετσι ψαχνω ειτε χαλκινο σωληνα ειτε σωληνα ΑBS (μαυρος ειναι) που εχει αρκετο παχος. Αν δεν βρω (που αμφιβαλω) τοτε δεν εγινε τπτ. Το πολυ πολυ να σπασει αυτος που εχω. Εγώ σε αυτό που θα φτιάξω στοχέυω για -20 στο υγρό και ελπίζω να το πετύχω :033: Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 λοιπον. Τα καταφερα. Αυτο μετα απο 10 λεπτα αφοτου ανοιγω το συστημα. Tο αλλο evap το εβγαλα γιατι ειχα καποια προβληματα και ηθελα να δω τι παιζει. Θα το ξακαδοκιμασω συντομα. Το βραδακι και θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Λοιπον. Υποσχεθηκα θερμοκρασιες και τις εχω, και μαλιστα αναλυτικα.Το συστημα κλειστο για 4-5 ωρες. Ανοιγω και εχω: Mετα απο 1 λεπτο: +15Mετα απο 2 λεπτα: +13Mετα απο 3 λεπτα: +12.5Mετα απο 4 λεπτα: +2.1 (απο εδω και περα αρχιζει και πεφτει η θερμοκρασια κατακορυφα)Mετα απο 5 λεπτα: -7.4Mετα απο 6 λεπτα: -19.5Mετα η οθονιτσα του θερμομετρου δεν εδειχνε αλλο αλλα σε λιγακι ισως σαξω κατι και δοκιμασω ξανα. Πως σας φαινονται? Πρεπει να υποπτευομαι σφαλμα του θερμομετρου? Μου παραφαινονται καλες μετα απο 6 λεπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Αύγουστος 25, 2004 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 οι θερμοκρασιες ειναι πανω στο συστημα?full ή idle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 oχι. θερμοκρασιες στο evap Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 26, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 No comments. Απλα ελπιζω το θερμομετρακι να μην λεει μπουρδες. Αν ειναι κανεις στα βορεια προαστεια και εχει κανα καλο θερμομετρο και θελει να μου κανει το χατηρι να το δοκιμασουμε εγω θα τον κερασω και coca-cola σπιτι μου. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.