Jump to content

Katsumi Labs: Αναλυτικοτατη συγκριση Barton vs A64!

MrSeanKon

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Καλά... το thread του Sean το κάναμε .... να μην πω πώς....

Πάντως βρε DVD_GR.... πιστεύεις ότι αν έρθουν πολλές γυναίκες στο forum, λες να τους ενδιαφέρει ο Σάκης; :119:

:061:

τελικα δεν εχει περαση πια!!!!εκτος απο τα παιδακια!!

οσο για το θεμα μας τωρα...

Αν ειναι τα πραγματα οπως τα ειπε ο darthmoul φανταστειτε

τι μελλον θα εχει ο A64 με πραγματικες 64bit εφαρμογες......]

και να πω την κακια μου???

( ψοφα $ntel )

Την κακια τη λεω γιατι στη δουλεια μου τα μονα μηχανηματα

που πουλιουνται τουλαχιστον στα χανια απο τους ευφανταστους

και παντογνωστες πωλητες εδω ειναι :

celeron στα 3000 laptop με celeron στα 4000

p4 στα 2,4 αντε και κανα laptop με p4 στα 2400 με τιμη ευκαιριας 1750ευρω!!!

ολα αυτα τα βλεπω και αν οχι τρελαινομαι στενοχωριεμαι για τον

κοσμο που του πιανουν τον ....

πουλωντας τον πανισχυρο celeron (οπως ακουσα προσφατα...) :071:

Για κοίταξε λιγάκι αυτό το super-pi:

Το super-pi βέβαια χρησιμοποιεί μόνο την μία CPU. Εσύ σε τι συχνότητα δουλεύεις τον δικό σου;

αποτι βλεπω εννοεις οτι το linux πεταει σε επιδοσεις σε σχεση με τα windows??

τελικα δεν εχει περαση πια!!!!εκτος απο τα παιδακια!!

οσο για το θεμα μας τωρα...

Αν ειναι τα πραγματα οπως τα ειπε ο darthmoul φανταστειτε

τι μελλον θα εχει ο A64 με πραγματικες 64bit εφαρμογες......]

και να πω την κακια μου???

( ψοφα $ntel )

Την κακια τη λεω γιατι στη δουλεια μου τα μονα μηχανηματα

πουλωντας τον πανισχυρο celeron (οπως ακουσα προσφατα...) :071:

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ο P4 δεν κοντράρει τον A64. Πάντα ακολουθόντας το PR της AMD. Μέχρι τώρα βλέπω ότι οι περισσότεροι μετράνε τον P4 στο 70% της ισχύος του και όχι στο 100%.

Αν έχεις την υπομονή κοίτα εδώ και θα δεις τι λέω:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=504

Εγώ πάντως μόνο στην FPU βρίσκω τον P4 δραματικά πίσω, χωρίς χρήση SSE πάντα. Σε όλα τα άλλα μου βγαίνει μπροστά έστω και λίγο. Κάποια στιγμή από σεπτέμβρη θα το συζητήσουμε διεξοδικά και θα το μετρήσουμε κιόλας. Όχι με freeware benches αμφιβόλου ποιότητας, αλλά με αυτά που θα φτιάξουμε εμείς και θα έχουμε και τον απόλυτο έλεγχο.

Το ζητούμενο για εμένα είναι, για ποιόν λόγο η AMD έχει τέτοιες επιδόσεις στον πυρήνα της με τόσο μικρότερη συχνότητα. Αν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση ουσίας εκεί νομίζω πως πρέπει να εστιάσουμε.

.....τα μονα μηχανηματα

πουλωντας τον πανισχυρο celeron (οπως ακουσα προσφατα...)

Αυτό με τρώει και μένα και δεν ξέρω πότε θα βάλει μυαλό ο κόσμος…

Ακούστε ΑΤΑΚΑ στο πλαίσιο:

Πελάτης: Μα αφού λέτε ότι ο Celeron είναι πολύ καλός σε επιδόσεις και πολύ φτηνός τότε ποια η διαφορά με τους Pentium που είναι πολύ πιο ακριβοί??

Πωλητής: :017:Μμμμ, Εεεε!!! Ναι, κοιτάξτε να δείτε η μόνη διαφορά μεταξύ Pentium και Celeron είναι ότι οι Pentium μπορούν να αναβαθμιστούν ενώ οι Celeron όχι…:026:

Μιχαλη αυτο ειναι σαν τις ατακες του Γκουσγκουνη......... :003: :080: :003: :080: :082:

:003:

Πάντως απ’ τα λεγόμενα σου το Hyper Transport είναι μόνο marketing. Πιθανότατα να θέλει να χτυπήσει το HT της Intel…:065:

Παντως για να τα πουμε με το ονομα τους στους Barton ιδρωνεις να πας 2.5 γιγα (ενταξει υπαρχουν και κατι κομματαρες) αλλα στους Α64 ειναι ευκολοτερα τα πραγματα.........

Τι μου λες τώρα, άσε με να χαρώ το καινούριο μου παιχνιδάκι…:069:

Ξεφορτώθηκα τον μπανάνα 2600+ (καφέ) και πήρα τον 2800+ (πράσινο) όπου ανέβηκε χαλαρά στα 2400MHz με default ψύξη, χωρίς ούτε 0,1 volt παραπάνω (ε!! εντάξει οι gigabyte δίνουν λίγο παραπάνω από μόνες τους). Είμαι βέβαια 56 – 60 βαθμούς αλλά χαλάλι (έχω και 30 στο δωμάτιο)…

Έπιασε 2500 MHz αλλά δεν είμαι σταθερός ούτε με teravolt που λες και συ… Αχ αυτές οι μνήμες… (και η μητρική βεβαίως, βεβαίως)… τώρα τις έχω 3-3-3-8, υπάρχει καμία πρόταση για τα timings.???

post-172-1442173724,2046_thumb.jpg

:003:

Πάντως απ’ τα λεγόμενα σου το Hyper Transport είναι μόνο marketing. Πιθανότατα να θέλει να χτυπήσει το HT της Intel…:065:

Θέλει SMP σύστημα για να δώσει διαφορές. Δηλαδή πάνω από μία CPU και Opteron φυσικά. Με μία CPU δεν θα δείτε διαφορές.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1466&page=5

Σωστα. Το ΗyperΤransport δεν ειναι marketing, απλα αναπτυχθηκε με το μυαλο στα συστηματα με πολλους επεξ/στες (και σε μελλοντικες τεχνολογιες Ι/Ο).

γι' αυτο μου την ειχε δωσει τοτε που δεν προσπαθουσαν να προωθησουν dual μητρικες για home συστηματα, με overclocking κι ετσι, και να σκισει και το ΗΤ της Ιντελ :D

τεσπα, ισως να μην γινοταν και dual και o/c.

τωρα θα τα δουμε στους multicore.

Στους μονους τι να κουβαλησει το HyperTransport? το AGP? LOL :D

4x AGP=1GB/sec , 8x=2GB/sec,

μονο το 16x PCI-E εχει max 4GB/sec κι αυτο παλι θα γεμισει στο πολυ μακρινο μελλον, κι αν... :D

αφου προς το παρον ουτε μεταξυ 4x και 8x ΑGP καλα καλα δεν βλεπεις διαφορά :D

Τα dual Opteron συστήματα δεν σκίζουν μόνο τους uniprocessor P4 της Intel αλλά και πορτοφόλια. Τους dual Xeon τους σκίζουν μεν αλλά με το ζόρι, λόγω του FSB533 που έχουν οι Xeon, αλλά κυρίως λόγω του ηλίθιου inter-CPU communication που είναι από την εποχή του P3 και υποχρεώνει όλο το traffic να περνάει υποχρεωτικά από την master CPU. Αυτή είναι η ανωτερώτητα του 4way ΙΟ7 της DEC...εεε του 3way Hypertransport της AMD ήθελα να πω, σε σχέση με τους Xeon. Κόντρα στους Itanium που είναι και της ίδια αξίας CPUs ο Opteron μένει και 30% πίσω. Πάντως σε σχέση με τους Athlon MP είναι μεγάλη πρόοδος. Ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Αυτή τη στιγμή πάντως συμφέρει να στήσεις ένα σύστημα Dual Opteron 242 παρά ένα FX 939…:003:
Για να χτυπήσεις με τους 2x242 τον FX 939 θα πρέπει οι εφαρμογές σου να είναι multithreaded. Kαι αν είναι σε συμφέρει πολύ καλύτερα ο prescott@3.4 με 1 MB cache. Είναι λίγο φτηνότερος και σε επιδόσεις θα πάρεις σχεδόν τα ίδια. Ακόμα καλύτερα περίμενε να δούμε μήπως μοντάρονται οι Sempron για να δουλεύουν σε SMP motherboards και εκεί θα γελάσουμε πολύ.

Ακόμα καλύτερα περίμενε να δούμε μήπως μοντάρονται οι Sempron για να δουλεύουν σε SMP motherboards και εκεί θα γελάσουμε πολύ.

Αυτο το σεναριο παλι πως προεκυψε?? Πηρε κατι το αυτι σου? Ειδικα οι sempron θα εχουν αυτη την δυνατοτητα? Οι 754 φανταζομαι οτι εννοεις γιατι οι thoroughbred sempron δεν φερνουν κατι νεο στο τραπεζι εκτος απο την τιμη τους σε σχεση με τον athlon MP. Aλλα ακομα και να εχουν τετοια δυνατοτητα οι 754 sempron σε ποια μητρικη dual θα μπουνε? Θα παιξει dual 754 μητρικη?

....τα χαπια μου ρε γμτ....

Αυτο το σεναριο παλι πως προεκυψε?? Πηρε κατι το αυτι σου? Ειδικα οι sempron θα εχουν αυτη την δυνατοτητα? Οι 754 φανταζομαι οτι εννοεις γιατι οι thoroughbred sempron δεν φερνουν κατι νεο στο τραπεζι εκτος απο την τιμη τους σε σχεση με τον athlon MP. Aλλα ακομα και να εχουν τετοια δυνατοτητα οι 754 sempron σε ποια μητρικη dual θα μπουνε? Θα παιξει dual 754 μητρικη?

....τα χαπια μου ρε γμτ....

SMP module έχουν. Αν επιδέχονται μοντάρισμα, όλο και κάποιος θα βρεθεί να βγάλει και mobo. Με chipset για Opteron, γιατί να μην δουλέψουν; Δεν βλέπω τον λόγο.

ελα ρε συ DarthMoul, ειναι δυνατον να το λες εσυ αυτο?!

πως να δουλεψει σε SMP ενα 754-pin τσιπακι?

εδω ουτε ενα 939 δεν δουλευει

το τσιπσετ δεν παιζει ρολο, ιδιο σε ολα τα socket ειναι.

οι γραμμες για τα πλαϊνα HyperTransport ειναι που λειπουν πρωτα απο ολα (πινς), αλλα οχι μονο.

ειναι και εσωτερικα απενεργοποιημενα τα πλαϊνα καναλια για το SMP.

εδω ουτε οι 940 FX και Opteron σειρας 1χχ δεν γινεται να δουλεψουν SMP,

αμα γινοταν δεν θα ειχε βρει καποιος το κολπο παρα να αγοραζει ακριβοτερους 2χχ ?

Εσυ μαλλον καπου διαβασες να το λενε για τους socketA Semprons και το μπερδεψες.

αλλα καμμια σχεση. Στο σοκετΑ γινεται απο παντα, στους Κ8 με τιποτα.

τερμα, αυτη τη φορα η AMD πανω απο ολα τα εχει ολα καλα επιχειρηματικα υπολογισμενα.

Δεν γινεται να παιρνεις το φτηνο τσιπακι της και με γεφυρες ή με ο/c να το κανεις το ιδιο και ισχυροτερο απο το ακριβοτερο που πουλαει.

ελα ρε συ DarthMoul, ειναι δυνατον να το λες εσυ αυτο?!

πως να δουλεψει σε SMP ενα 754-pin τσιπακι?

εδω ουτε ενα 939 δεν δουλευει

το τσιπσετ δεν παιζει ρολο, ιδιο σε ολα τα socket ειναι.

οι γραμμες για τα πλαϊνα HyperTransport ειναι που λειπουν πρωτα απο ολα (πινς), αλλα οχι μονο.

ειναι και εσωτερικα απενεργοποιημενα τα πλαϊνα καναλια για το SMP.

εδω ουτε οι 940 FX και Opteron σειρας 1χχ δεν γινεται να δουλεψουν SMP,

αμα γινοταν δεν θα ειχε βρει καποιος το κολπο παρα να αγοραζει ακριβοτερους 2χχ ?

Εσυ μαλλον καπου διαβασες να το λενε για τους socketA Semprons και το μπερδεψες.

αλλα καμμια σχεση. Στο σοκετΑ γινεται απο παντα, στους Κ8 με τιποτα.

τερμα, αυτη τη φορα η AMD πανω απο ολα τα εχει ολα καλα επιχειρηματικα υπολογισμενα.

Δεν γινεται να παιρνεις το φτηνο τσιπακι της και με γεφυρες ή με ο/c να το κανεις το ιδιο και ισχυροτερο απο το ακριβοτερο που πουλαει.

Έχεις δίκιο. Socket A ήταν.

χωσε ταση sean....MHN MASAS .....Μoνο στα bartonia εχωνες τεραβολτ?? Για ριξε voltage στο 64αρι να δουμε την συμπεριφορα του.....(εξω απο τον χορο ολοι χορευουν...λολ) ε και αν καει δεν εχω παρα να σου ευχηθω καλη τυχη λολ

Με γεια Sean,γυρισα και εγω απο τις διακοπες,για ολα και τον Α64 και την TFT.Ο A64 οπως λεει και ο Sean δεν θελει VCore και ψηνομαι και εγω να παρω αλλα μια φωνη μου λεει κουραγιο μεχρι τον Δεκεμβριο να παρεις μια και καλη 939,θα δουμε δεν ειναι και πολλα τα λεφτα τωρα.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.