Jump to content

Πρόταση για DVD drive

sa1901

Recommended Posts

Θέλω να αντικαταστήσω το drive που ήδη έχω, με κάποιο καλύτερο ποιοτικά. Το Pioneer 106 εξάλου είναι ήδη γέρικο...

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο που να κάνει και καλο rip και γενικότερα να αξίζει βρε παιδί μου... :039:

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Teac DV-516E, Αρνητικά: θορυβώδες, Θετικά: πολύ καλό rip και διαβάζει κακογραμμένα δισκάκια.

Toshiba SD-M1712, rip: Αρνητικά: θέλει αλλαγή firmware, Θετικά: καλύτερο rip και από το Teac και πιο ήσυχο.

Για ποιο καινούρια μοντέλα δεν ξέρω να σου πω αλλά σε καμία περίπτωση μην πάρεις το Plextor δεν κάνει μία για ripping...:o

Καλύτερο ποιοτικά από το 106 σίγουρα δεν θα βρεις. H τεχνολογία στα DVD-ROM έχει φτάσει στα όριά της και γι αυτό εδώ και 2-3 χρόνια δεν έχει βγεί κάτι ταχύτερο από 16x. Εγώ δεν θα το άλλαζα αν δεν παρουσίαζε προβλήματα.

Καλύτερο ποιοτικά από το 106 σίγουρα δεν θα βρεις.

1 στα 2 χτυπάγανε ρε Μάριε.... Λαχείο ήταν τα 106. Άσε που δε διαβάζουνε καλά γρατζουνισμένα και καλοπροστατευμένα δισκάκια. Και από θόρυβο? Το Delta fan μου είναι πιο ήσυχο στις 7800rpm.

1 στα 2 χτυπάγανε ρε Μάριε.... Λαχείο ήταν τα 106. Άσε που δε διαβάζουνε καλά γρατζουνισμένα και καλοπροστατευμένα δισκάκια. Και από θόρυβο? Το Delta fan μου είναι πιο ήσυχο στις 7800rpm.
Το δικό μου έχω ξεχάσει από πότε το έχω. Πάντως δεν έχει χαλάσει ακόμα. Απλά κάνει πολύ θόρυβο (δεν έχω ακούσει άλλο drive να κάνει έτσι) και αργεί πολύ να διαβάσει, όπως είπες, μερικά δισκάκια. :108:

Το δικό μου έχω ξεχάσει από πότε το έχω. Πάντως δεν έχει χαλάσει ακόμα. Απλά κάνει πολύ θόρυβο (δεν έχω ακούσει άλλο drive να κάνει έτσι) και αργεί πολύ να διαβάσει, όπως είπες, μερικά δισκάκια. :108:

Εγώ δεν έχω ξεχάσει! Το πλήρωσα ακριβώς 31.000 δρχ (προ € ακόμα). Το κρατάω γιατί έχει slot και με βολεύει. Αλλιώς θα είχε φάει σουτ. Έχει βγει πολύ αξιόπιστο. Αυτό. Γιατί το 2ο που πήρα τα έφτυσε με το που έληξε η εγγύηση. Όπως και ενός φίλου μου. όπως και ενός άλλου φίλου μου που του χάλασε το 1 από τα 2.....

Είχα ένα Sony που το πλήρωσα το 1998 γύρω στις 40.000 δρχ. Κράτησε για 3 χρόνια και μετα τα φτυσε. Τώρα έχω ένα Pioneer 116 (δεν είναι slot) που μπορεί να είναι θορυβώδες αλλά είναι σκυλί. Τα νοικιασμένα dvd με τις δαχτυλιές και γρατσουνιές (αλήθεια τί τα κάνουν?) τα διαβάζει απροβλημάτιστα. Τώρα JimmyFox τί να πώ..... Ατυχία μήπως;

Τα νοικιασμένα dvd με τις δαχτυλιές και γρατσουνιές (αλήθεια τί τα κάνουν?) τα διαβάζει απροβλημάτιστα. Τώρα JimmyFox τί να πώ..... Ατυχία μήπως;

Καλά τα νοικιασμένα DVD όλα τα διαβάζουν... Εδώ μιλάμε για παλιά CD και DVD πραγματικά σε χάλια κατάσταση να τα διαβάζει το LG όταν κόλλαγαε εντελώς το Pioneer (σε σημείο να κάνω restart για να το ξεμπλοκάρω) και το Plextor να πασχίζει αλλά να μη τα καταφέρνει. Αλλά και σε λιγότερο γρατζουνισμένα δισκάκια, η ταχύτητα πέφτει πάρα πολύ. Χώρια ο θόρυβος χώρια το οτι κολλάει σε πολλά DVD+R και φυσικά το οτι ένα σωρό άλλοι είχαν προβλήματα.

Χώρια επίσης που κάποια καινούρια προστατευμένα CD/DVD games επίσης δε τα διαβάζει.

Δε ξέρω αν το 116 έχει άλλο μηχανισμό αλλά το 106 δεν ήταν το πιο ποιοτικό DVD-rom. Το πήρα μόνο και μόνο για το slot και επειδή εμπιστεύτηκα το όνομα της Pioneer. Από εδώ και πέρα προτιμώ LG και Samsung. Ειδικά τα LG που είναι Hitachi inside και τα εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Και είναι και πιο φθηνά.

Λοιπόν.... για να συνοψίσουμε :024:

1. Lite-On 166s

2. LG 8163B

3. Teac DV-516E

Το Toshiba SD-M1712 μάλλον δεν υπάρχει πουθενά και το νεότερο μοντέλο SD-M1802 φαίνεται πως είναι κατώτερο οπότε δεν μπαίνει στην λίστα. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. :045:

Από τα παραπάνω θα ήταν πολύ καλό και θα βοηθούσε όλους πιστεύω, αν βάζαμε και κάποιες μετρήσεις (όποιοι έχουν τα drives φυσικά), από το Nero CD-DVD Speed, ας πούμε...

:100:

εγω πάντως προτειμώ το asus e-616 το οποίο και το χω.

Οσο και για τα πιο καινούρια λέγονται

ASUS DVD-E616P1(μαύρο) ASUS DVD-E616P2(άσπρο)

τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής

DVD-ROM max. Transfer Rate: 21640 KB/s (16X)

CD-ROM max. Transfer Rate: 7200 KB/s (48X)

Random Access Time DVD: 120 ms vs. CD: 120 ms

Full Accessibility and Playability: Access all CDs, DVD-ROM/ R/ RW, DVD+R/RW, DVD-Video Discs

Data Transfer Mode: PIO Mode 4/ Multi Word DMA Mode2/ Ultra DMA Mode 33 Mode/ Ultra DMA 66 Mode/ Ultra DMA 100 Mode

High-Speed Digital Audio Extraction

Supports Windows 98SE, ME, 2000, XP, DOS 6.xx, Linux

Low CPU Utilization

Vertical/Horizontal Mounting Available

Unique Dust Resistance Design

Weights 830g

Lite-On 166s το έχω δει και έιναι πολύ καλό ! Εγώ βέβαια είχα το teac 516 (με μηχανισμό Pioneer) και έκανα ένα test με ένα Plextor DVD (Και αυτό OEM pioneer μηχανισμό έχει) και το Plextor ήταν στ 80% των τεστ μου γρηγορότερο από το Teac !!!και γιαυτό το χτύπησα και εγώ. Αν θέλετε μπορώ να κάνω Upload το Test...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.