Jump to content

Gigabyte K8NS ULTRA+A64 3000-939

deadlock7

Recommended Posts

Χθές τοβράδυ παιδεύτικα με το συγκελρημένο Μ/Β....

'Εχω έναν wini 3500+ και pqi turbo (tccd)

Δοκημάζοντας τα F4, F5, F6a πατατήρησα μεγάλες διαφορές στο super pi με όλες τις ρυθμήσεις ίδιες και το μόνο που να αλλάζει να είναι το bios!!!

Aναλητηκά:

200*11=2200(νορμαλ), και 2225 με 1Τ τις μνήμες...

F4 -->38sec

F5 -->39sec (περήμενα λιγότερο γιατί έχω ακούσει όιτι είναι λίγο πιο γρήγορο...)

F6a -->41sec με το ζόρι!!! (έβγαζε 42 και την 8η φορά έβγαλε ίσα ίσα 41!)

Είναι λογηκή τόσο μεγάλη διαφορά?

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Με F4 bios και χαλάρωμα στα timings της μνήμης (αλλά πάντα με 1Τ) πήρα 34sec στο Super pi

Vcpu 1.425volt και Vram 2.6volt

όχι και άσχημα, το σύστημα δεν είναι ακόμα απόλυτα σταθερό (κάτι ξεχνάω μάλλον)...

post-1666-1416071559,741_thumb.jpg

Ναι Wini 3500+ (αλλά ΟΕΜ!) βδομάδα αν θυμάμε καλά 433, είναι από τους πρώτους που είχε βάλει για πόληση ο tristeno... Οι μνήμες είναι οι pqi turbo με τα tccd.

Ακόμα δεν δοκήμασα ποιο πάνω, ενώ περνάει όλα τα μπεντσ κανονικά χωρίς προβλήματα πριν λίγο μου έκανε ένα ξεκάρφωτο restart χωρίς να τον ζορίζω!!!

Βοήθησε και εσύ λιγο, το λινκ του Prime95 ver2.46 στα tools δεν δουλέβει (404 - File Not Found), θέλω να τον λιώσω λίγο πρην συνεχίσω το ανέβασμα...

πήγε πολύ καλά στο SuperPi βλέπω είσαι στα 2750 με 1.5 ή κάνω λάθος? Μπορείς και καλύτερα σε αυτή την συχνότητα έχεις ακόμα ψάξιμο.

Το link του Prime διορθώθηκε. Σχετικά με το ξαφνικό restart καλύτερα να απενεργοποιήσεις το automatically restart για να δεις και τι σου λέει η BSOD που σου βγάζει για να βγάλεις και μερικά συμπεράσματα :)

Από bios έδοσα 1.5volt αλλά σύμφωνα με το cpu-z πέρνει παραπάνω!

Τα timings δεν τα πέδεψα για το 31 αν και τα giagabyte μάλλον δεν τα συμπαθεί ιδιέτερα τα tccd!

Θα κάτσω να τα πεδέψω με το memtest μήπως και βγεί τίποτα...

Εγω την επαθα με το F6a δυστυχως με bios corruption.Ευτυχως που εχει dual bios...LOL!!!Κριμα παει για rma..παντως αυτο που καταλαβα με τη μητρικη αυτη ειναι οτι αν δε περναει το prime ειναι ασταθης!Με το μεμτεστ δεν εκανα δουλεια(κοιτα πιο πανω στα ποστ).Πολυ καλα τα πηγε παντως..αντε να δω κι εγω οταν τη παρω παλι στα χερια μου!Παντως κανεις δεν εχει βγαλει προβλημα της μητικης με τα ΤCCD,μαλλον το αντιθετο..

Εξαρτάτε πος το ενοείς το "πρόβλημα" με τα tccd!

Σε εμένα στα 215 με 2225 1Τ και πετάει 1λάθος προς το τέλος του 2ου τεστ στο memtest σε κάθε πέρασμα, ενώ όλα τα άλλα τεστ περνάνε μια χαρά!!! Win με αυτές τις ρυθμήσεις στις μνήμες πάντος δεν είναι σταθερό...

(Mήπος να κάναμε ένα θέμα για την μητρηκή όπως κάναν για την MSI?)

• 1 month later...

Ιανουαριο(20/1) πηγα τη μητρικη για RMA..Μαρτιο(1/3) την πηρα!!!!Ελεος αυτο το e-shop(σταματω για να μη ξεφυγω απο το θεμα).Την εβαλα πανω και ειχε το F5 BIOS,ενω η προηγουμενη ειχε ερθει με το F2.Γραφει στη γωνια rev1.1,αλλα δεν μπορω να θυμηθω αν η αλλη ηταν ιδια.Τεσπα,το θεμα ειναι οτι πλεον λειτουργει αψογα 9*250 (9 ωρες prime ολο το βραδυ)με τον 3000Winnie 1:1 και cpc 1Τ,ενω με την προηγουμενη δεν μπορουσα να ειμαι ουτε 220 με 1:1!!Να σκεφτει κανεις οτι ο επεξεργαστης εφτανε τα 2.4G αλλα με 5:4 διαιρετη και πολλα προβληματα με το cpc1T και 1:1!Παντα μιλαω με χαλαρα timings γιατι οι μνημες φτανουν το μεγιστο σε λιγο.Αυτο που μου εκανε εντυπωση λοιπον ηταν αυτη η διαφορα που ειδα με την αλλαγη της μητρικης,ενω λεμε οτι το oc εξαρταται "κυριως" απο τον memory controller του επεξεργαστη κι οταν κατι δεν παει καλα το πρωτο πραγμα που ακουμε ειναι "κριμα δεν πετυχα καλο κομματι!!".Οποτε πλεον καλο ειναι να κραταμε καποιες επιφυλαξεις γιατι η διαφορα που ειδα ειναι τεραστια..κι ελπιζω να συνεχιστει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.