zyx Ιανουάριος 4, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από kbilly13 ναι, έβαλα το τελευταίο F8... και το ξανάβγαλα το καλύτερο bios (για μένα τουλάχιστον) είναι το F4, άντε και το F5... πρόβλημα με 1Τ βέβαια δεν εχω με κανένα bios ίσα ίσα που με τα F6 & F8 βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις (αισθητά!) με 1Τ... απλά μερικές φορές μου πάγωνε με μεγάλα ΗΤΤ και 2Τ, τη στιγμή που έμπαινε στα Windows και έπαιρνε τις τιμές από το "clockgen"... όταν έμπαινε όμως ήταν σταθερό - λες και δεν συνεργαζόταν καλά πλέον με το clockgen στο start-up. Mε F4 & F5 ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πρόβλημα Αν θες να σου πω και κάποιες ρυθμίσεις στο bios για τις μνήμες που βοηθουν σταθερότητα-ocing, χωρίς να χάνεις σε επιδόσεις, ευχαρίστως... δεν εχω προβλημα ειμαι ολος αυτια Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 4, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Ακομη δεν εχω κανει overclocking γιατι εχω την στοκ ψυκτρα..μολις παρω την ΧΡ120 βλεπουμε..χεχε.Δεν θ'αργησω πολυ παντως.Η μνημη στα 250 με 2Τ ηταν σταθερη αλλα δεν ετρεξα και prime.Εχω διαβασει ενα καρο πραγματα στο νετ σχετικα με τα timings αλλα δεν εχω καταφερει να λειτουργησω το 1Τ στα 200(!!!) με κανενα BIOS κι ουτε καν με υψηλα timings!Η Geil μου απαντησε πως κανονικα θα επρεπε να τρεχει με 1Τ ενω απο την Gigabyte περιμενω ακομη!Το θεμα ειναι πως σε πολλους με την ιδια μητρικη τρεχουν ανετα αλλες μνημες,αρα κατι δεν παει καλα με τις δικες μου!Το μεγιστο που μου κρατησε το prime ηταν 3 ωρες κι αυτο με τα BIOS F2,F4.Με το καινουριο (που στρεσαρει περισσοτερο την μνημη οπως ειπε κι ο kbilly) βγαζει καμια ωρα!Ασχετο αλλα πιο prime τρεχετε,το 2.36 ή το 2.46(beta και καλα..)?Σκεφτομαι να δοκιμασω και το Α64tweaker αλλα θελει αρκετο ψαξιμο το γ*****....EDIT:Δειτε κι αυτο αν και δεν ξερω ποσο μετραει...http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=46885Υπαρχει καποιος με Winchester για να το τεσταρω?Παντως καπως αναξιοπιστο μου φαινεται..EDIT2:Οσο περισσοτερα διαβαζω στο συγκεκριμενο φορουμ τοσο πιο αληθινα μου φαινονται..υπαρχουν αρκετα θεματα με Wini+prime95 με ασταθεια ακομη και στα default οπως εμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 4, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος έχει πρόβλημα με τους Α64, με 1Τ και prime, και ειδικά με 1gb ram. prime stable μηχανάκια με 1Τ και τις μνήμες ψηλά, έχω δει από ελάχιστα έως καθόλου... βέβαια δεν δικαιολογείται να μην παίζουν ούτε στα 200! κάτι θα τρέχει με τις συγκεκριμένες μνήμες - ακόμη και μια ddr/333 δοκίμασα πριν λίγο, στα 218 1Τ... Πάντως δοκίμασε με 2Τ προς το παρόν... Ζyx, θα σου στείλω p.m. (όχι με μπινελίκια! ) για τα timings - να μην βγούμε off topic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 4, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Συμφωνω οτι πολλοι εχουν προβλημα με 1Τ αλλα τουλαχιστον απο το link που εγραψα φαινεται να εχουν προβλημα οι Winchester με το prime.(Βεβαια αυτο μπορει να οφειλεται και σε προβληματα καποιων steppings με 1Τ ή με το προγραμμα αυτο,πιθανον να ειναι ανακριβειες,κλπ).Θα 'θελα παντως να δοκιμασω και καποια αλλα dimms να δω αν λειτουργουν με 1Τ,ετσι για να μου φυγει η απορια τουλαχιστον.Αν δε σου ειναι κοπος παντως στειλε μου κι εμενα pm τα timings μηπως βοηθησει σε τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 4, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 σου στέλνω p.m. - και αν υπάρχει η δυνατότητα, κανονίζουμε meeting να σου φέρω να δοκιμάσουμε τις A-DATA.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 4, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 ok το ελαβα και παω να δω τι παιζει...ελπιζω να βγαλω ακρη!!Ευχαριστω..για την συναντηση αν χρειαστει θα σου στειλω pm. EDIT:Συγνωμη παιδια..ηταν η τελευταια απαντηση πριν κλεισω το pc και ημουν κουρασμενος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 4, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 deadlock7 ελληνικά!!!!!! σε παρακαλώ διόρθωσε το post σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 5, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Εγινε το απιστευτο..λειτουργει το 1Τ οπως φαινεται(ελπιζω να μη το ματιασω!!).Μετα απο ολονυχτιο priming δεν καταφερα τπτ..ουτε με διαφορετικα ΒΙΟS,ουτε με αυξηση ρευματος vcore-vdimm-vhtt,ουτε με 201MHz CPU-67 AGP!!!Σημερα λεω δεν αλλαζω σειρα τα dimms(μονο τα slots 1-2 γιατι τα αλλα τα ειχα δοκιμασει) να δω τι θα γινει?Τελικα μου βγηκε σε καλο οπως φαινεται κι ετρεξε 5 ωρες prime(το σταματησα) με 1T στο καινουριο ΒΙΟS F5(παλια κρατουσε 1 ωρα!).Πως να το εξηγησω?Στα default με τα dimm στις θεσεις 1-3(single) το pc κολλαει στο post,στα 3-4(dual) ειναι απιστευτα ασταθες κι ομως με τα μονα slots που ειχαν μεινει τελικα φαινεται να βγαζω ακρη επειδη εβαλα τη μια στην θεση της αλλης!!kbilly:Eυχαριστω για την βοηθεια ελπιζω να μην χρειαστει αλλο γι'αυτο το θεμα..enduracell:To post διορθωθηκε...ουτε που το πηρα χαμπαρι οτι εγραφα greeklish!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 5, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 και σε μένα αν βάλεις τις μνήμες στα 3-4 απλά πετάνε τρελά errors ενώ στο 1-2 είναι καθρέφτης...νόμιζα πως είχες 754 και όχι 939... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 5, 2005 Author #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Μαλλον δεν παρατηρησες καλα τον τιτλο!Δεν πειραζει..το θεμα ειναι οτι ενω και πριν χρησιμοποιουσα τα 1-2 και παλι ειχα προβληματα.Επρεπε να αλλαξω και τα dimms σειρα για να δουλεψει σταθερα σε defaults.Πρωτη φορα μου συμβαινει κατι τετοιο και το βρηκα εντελως τυχαια..πιο νοιαζεται ομως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 5, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 γενικά στο Dimm ένα βάζεις το πιο μάπα stick και στο dimm 2 το καλύτερο, και δεν έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 11, 2005 Author #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 Μετα απο πειραματισμους και προγραμματα για την στεθεροτητα της μνημης κατεληξα στα 250 1:1 με 1Τ.Παει και λιγο παραπανω αλλα σταματησα εκει για να τεσταρω και στα windows.Με χαλια timings βεβαια 3.0-4-4-10 περασε 12+ ωρες memtest χωρις errors..αλλα windows με τιποτα!Εβαλα 9*250 με 1.5(οχι παραπανω γιατι ειμαι ακομη με την στοκ ψυκτρα) το prime δεν βγαζει ουτε 4 λεπτα!!Με 8*250 ακομη χειροτερα!!Οποτε σκεφτηκα αυτο που ελεγαν για προβληματα ασταθειας στη μητρικη μου με πολ/στη 8 και λιγοτερο με 9.Οι ρυθμισεις ειναι vddr+0.2(δεν εχει κι αλλο δυστυχως),vhtt normal(το +0.2 δεν βοηθησε καθολου),AGP 67ΜΗζ(δεν εχει και πολυ σημασια,οπως επισης και το +0.2).Εχετε κατι να προτεινετε?Παντως σιγουρα δεν ειναι προβλημα του prime γιατι παρουσιαζουν ασταθεια και τα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 11, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 να βάλεις τελευταίο BIOS στη μητρική σου δοκίμασες μήπως διορθώσει σταθερότητα στο 9 ή 8 multi? Aν και δεν αποκλείεται να είναι καθαρά μνήμες. να χαμηλώσεις με Mutli 9 τις μνήμες μέχρι να βγάλει Prime δοκίμασες? Τρέξε πάντως και κανένα Windows Memory Diagnostic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 11, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 Χρησιμοποιω το τελευταιο Βιος γιατι ηταν το μονο σταθερο στα 9*200 με 2.0-3-3-6 δηλ τα defaults για ωρες.Μετα βρηκα τα ορια της μνημης και γι'αυτο το αφησα 12 ωρες στο memtest!Δεν περιμενα ομως να μην ειναι σταθερο ουτε με 1.5ν!!Το Windows Memory Diagnostic ειναι πιο αξιπιστο απο το memtest επειδη τρεχει στα windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 12, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 όχι και αυτό από δισκέτα/CD τρέχει. Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις 1Μhz κάθε φορά και να τρέξεις Prime και να δεις τι γίνεται. Το vHtt δε σου προτείνω να το ανεβάσεις, δε χρειάζεται αν κατεβάσεις το LDT. ’σε που είναι το δεύτερο voltage που τρώει η CPU και ανεβάζει την θερμοκρασία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 12, 2005 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 1:1 στα 9*250 δεν βγαζει με τπτ prime!Ετρεξα ασυγχρονα 133 τις μνημες κι εβαλα τον επεξεργαστη 9*250 1.45ν(normal της gigabyte) και LDT 3x. με νΗΤΤ Normal.Ετσι οι μνημες τρεχουν στα 160.Μετα απο καποιες ωρες prime βλεπω οτι ειναι σταθερο μεχρι τωρα.Αν ειναι ετσι τοτε φταινε οι μνημες,παντως πρωτη φορα μου συμβαινει να περναει 12+ ωρες memtest και να μην ειναι σταθερος ο επεξεργαστης(εννοω στα βολτ που θα επρεπε να ειναι..!!).Αργοτερα θα βαλω και το Windows Memory Diagnostic που μου ειπες φιλε enduracell.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 12, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 ή μνήμες γενικά από Memtestx86 σε Windows χάνουν καμιά 5άρα Mhz ίσως και παραπάνω γενικά, γι αυτό και σου πρότεινα να δοκιμάσεις σκάλα σκάλα πιο κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 12, 2005 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 Μα τι γινεται επιτελους??Ειπα να ξεκινησω απο πιο χαμηλα,στα 220 και κρατησα τα ιδια timings που ξερω οτι βγαζουν ακομη και 250!Το αποτελεσμα ηταν με 9*250 την πρωτη φορα να κανει reboot ενω εμπαινε στα windows και τη δευτερη ηταν απιστευτα ασταθη.Δεν βγαζω ακρη δυστυχως..πως γινεται να ειναι πιο σταθερα στα 9*250 σε σχεση με 9*220?Μου πεταξε κι ενα λαθος στο lsass στο δευτερο boot κι εβγαλε οθονη με αντιστροφη μετρηση 1 λεπτο!Ειπα κι εγω μπορει να εχω καποιον ιο..εβαλά το mcafee 8,μετα το τελευταιο stinger αλλα παλι τπτ.Τι μπορει να ειναι πατατα δεν μπορω να καταλαβω δυστυχως...μηπως τα επαιξαν τα windows και δεν το εχω παρει χαμπαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 12, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 μην σου φανεί παράξενο...τι driver έχεις στον επεξεργαστή? έχεις βάλει SP2? ή της amd? ....με αυτούς τους 2 είχα πρόβλημα και με τα multi και με το clockgen, και μάλιστα κάποια στιγμή μου κατέστρεψε τα Windows! - Μακριά! έτσι "βολεύτηκα" με το SP1 , και όλα δουλεύουν άψογα(πρίν από λίγο δοκίμασα 8*320 (ram 214 2.5-3-3-6-7 1T - KANENA πρόβλημα)κάνε έναν κόπο και ξαναπέρνα windows, και μην βάλεις ούτε SP2 ούτε ΑΜD driver... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 12, 2005 Author #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 ΛΟΛ..αν ισχυει αυτο ειμαι πολυ γκαντεμης γιατι εχω και τα δυο :D:blink: Θα κανω αυριο μια καινουρια εγκατασταση κι οτι κατσει.Μα με 12 ωρες μεμτεστ στα 250 να εχει προβλημα στα 220 και στα 250!!!Μα τον Αγιο Γκαντεμιο δεν το περιμενα ποτε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.