sakattack1442169065 Ιούλιος 17, 2004 #21 Ιούλιος 17, 2004 ΥΓ2. ειναι βεβαια αστειο το γεγονος οτι στο inquirer κανανε γαργαρα τις παπαριες που ειπανε στο αρχικο λινκ, για καταργηση του Κ7 και για Κ8 σοκετΑ τσιπακια μπορει να μαθαινουν μερικα νεα, αλλα δεν ειναι και οι πιο αξιοπιστοι, ειδικα οταν ανακατευουν μεσα και δικες τους εκτιμησεις :D:D
DarthMoul Ιούλιος 17, 2004 Author #22 Ιούλιος 17, 2004 με λιγα λογια, οποτε νομιζει οτι την παιρνει η AMD, τα ιδια με την Intel κανει.Φίλε sakattack, εγώ την γνώμη μου την έχω πει και παλαιότερα. Η AMD και η Intel, δεν παράγουν τεχνολογία. Φέρνουν την υπάρχουσα στα μέτρα της αγοράς και την εμπορεύονται όπως μπορούν. Τώρα που η AMD σήκωσε οικονομικά κεφάλι, κυρίως λόγω των Opteron, έχει τα περιθώρια να κάνει τα ίδια και θα τα κάνει. Οι αγορές έτσι είναι. Δυστυχώς. Αυτό που θα μας σώσει είναι ένας τρίτος στην αγορά. Εκεί θα γελάσουμε καλά :082:
sakattack1442169065 Ιούλιος 19, 2004 #23 Ιούλιος 19, 2004 και η τελικη επιβεβαιωση για το οτι SocketA Semprons = Tbredshttp://www.theinquirer.net/?article=17287μαλιστα τωρα λεει οτι οι ΑthlonXP (Barton) θα καταργηθουν τελειως !!!του χρονου μονο Tbreds (semprons) !!!LOL
DVD_GR Ιούλιος 20, 2004 #24 Ιούλιος 20, 2004 μαπα μου μυριζει...οψωμεν εντος ολυμπιακων!!!!mobile και παλι mobile!!!
Orthodox Ιούλιος 21, 2004 #25 Ιούλιος 21, 2004 Τι ήθελα και το διάβασα, μου χάλασε το κέφι…Από ότι συμπέρανα δλδ όποιος έχει socket A και θέλει για τον α ή β λόγο να το κρατήσει θα πρέπει να τρέξει να πάρει τον 3200+ για να δώσει τα μέγιστα δυνατά στο σύστημα του γιατί μετά από την άφιξη των Semprons τέρμα τα κάστανα για τα 462 pins…..Εν μέρει αν οι semprons σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν δυνατότεροι και το ίδιο οικονομικοί από τους Athlon XP τότε ναι μεν θα χτυπούσε την Intel κάτω από τη ζώνη αλλά έτσι δεν θα μπορούσε να προωθήσει τα 64άρια της άρα ως προς τι το 64άμπιτο κάστανο και η όλη επένδυση??Από άλλη πάλι οπτική γωνία αν κρίνω αμερόληπτα και ποιο αυστηρά το μόνο που βλέπω είναι ένα παιχνίδι marketing για να αδειάσουν τα ράφια από τους πλέον παλιάς 32άμπιτης τεχνολογίας Athlon και να αφήσουν χώρο στους καινούριους 64άμπιτους….Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τον χρόνο που θα μας πει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος……….
sakattack1442169065 Ιούλιος 21, 2004 #26 Ιούλιος 21, 2004 Τι ήθελα και το διάβασα, μου χάλασε το κέφι… LOL Orthodox Από ότι συμπέρανα δλδ όποιος έχει socket A και θέλει για τον α ή β λόγο να το κρατήσει θα πρέπει να τρέξει να πάρει τον 3200+ για να δώσει τα μέγιστα δυνατά στο σύστημα του γιατί μετά από την άφιξη των Semprons τέρμα τα κάστανα για τα 462 pins….. μαλλον τον 2500+ με o/c , να μη σκασει και πολλα λεφτα για κατι που εξαφανιζεται σιγα σιγα. Εν μέρει αν οι semprons σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν δυνατότεροι και το ίδιο οικονομικοί από τους Athlon XP τότε ναι μεν θα χτυπούσε την Intel κάτω από τη ζώνη αλλά έτσι δεν θα μπορούσε να προωθήσει τα 64άρια της άρα ως προς τι το 64άμπιτο κάστανο και η όλη επένδυση?? Αυτα ηταν ευσεβεις ποθοι καποιων που δεν εβλεπαν τα πραγματα ρεαλιστικα. Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ηταν τεχνικα εφικτο, δεν ηταν ποτε δυνατον να ξοδεψει χρονο και χρημα η ΑΜD και στο τελος να ανταγωνιζεται τον εαυτο της. Από άλλη πάλι οπτική γωνία αν κρίνω αμερόληπτα και ποιο αυστηρά το μόνο που βλέπω είναι ένα παιχνίδι marketing για να αδειάσουν τα ράφια από τους πλέον παλιάς 32άμπιτης τεχνολογίας Athlon και να αφήσουν χώρο στους καινούριους 64άμπιτους…. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τον χρόνο που θα μας πει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος………. Ετσι ειναι, και δεν χρειαζεται να περιμενουμε. Αρκει να κοιταει κανεις τα δεδομενα και να μην υπολογιζει τις φημες και τις "επιθυμιες" και ειναι προφανες το σκηνικο. Οχι δηλ οτι προσπαθει η AMD να το κρατησει κρυφο. Αυτο που την καιει δεν ειναι τα 64βιτ ή οχι, ειναι να παιρνει πλεον παρομοια λεφτα με την Ιντελ για καθε cpu που πουλαει. Η μετονομασια των Τbreds σε Sempron ηταν απαραιτητη για να χτυπησει τους Celeron, βαζοντας και παρομοια PR νουμερα. ηταν προβλημα γιατι η ΑΜD ειχε μονο ΧΡ με PR για να ανταγωνιστει τον Ρ4 αλλα με τιμη ιδια με του Celeron οποτε πχ ο ασχετος ελεγε Celeron 2800 vs Athlon2600+ και νομιζε το 2800 καλυτερο! Τωρα αντι για ΧΡ 2600+ (2080MHz/333FSB) θα εχει Sempron 2800+ (2000ΜΗz/333FSB) και κοβει σιγα σιγα και τους Βαρτον, ωστενα μην εχει πια κανεις εναλλακτικη φτηνη λυση αμα θες σοβαρο επεξεργαστη θα τον πληρωσεις με μεση τιμη πανω απο 200 Ε/$ , ΑΜD ή Ιντελ ενα και το αυτο :106: ανεξαρτητα απο socket δηλαδη, δεν θα εχεις επιλογη και φτηνου και καλου. ειτε σοκετΑ τωρα, ειτε 754 και 939 αργοτερα, οι τιμες θα ειναι σχεδον ιδιες στις δυο εταιρειες, για τα μικρα και για τα μεγαλα μοντελα
Orthodox Ιούλιος 21, 2004 #27 Ιούλιος 21, 2004 Με πέρασες από ψιλό κόσκινο… Το κέφι μου το χάλασε η AMD που κάνει “intelίες”. Δεν ήταν ανάγκη πάντως να “χώσει” έναν Κ8 σε Socket A, ας έβγαζε τουλάχιστον ένα αξιόλογο barton ακόμα, και μετά ας έκανε τις αλλαγές της, είναι κρίμα που ο καλύτερος επεξεργαστής της σειράς είναι ένας barton 2,2 GHz είτε αυτός είναι ο 3200 είτε ένας oced 2500, με μια εξαίρεση τους mobile και κάποιους ακριβοθώρητους ξεκλείδωτους 2500… Αν πάντως επικρατήσει η ταρίφα των 200 ευρώ και στην AMD, θα αλλάξουν και τα κριτήρια επιλογής πλατφόρμας σε μια νέα αγορά pcιού. Για όσους καλομάθαμε στον οικονομικό και παράλληλα δυνατό barton αν η AMD χάσει το value for money τότε η ζυγαριά θα ισοσταθμίζεται όλο και περισσότερο. Θα μετράμε δλδ τα cons & pros με το κουταλάκι. Αυτό θα ισχύει αντιστοίχως και για όσους τα έσκαγαν για cpu άνω των 200 ευρώ γιατί πλέον και η AMD έχει αξιόλογους ανταγωνιστές και στα υψηλά επίπεδα επεξεργαστικής ισχύς συμπεριλαμβανομένων και των δυνατοτήτων σε multimedia εφαρμογές που όπως και να το κάνουμε η intel είχε ανέκαθεν το πάνω χέρι….. Ολιγοπώλιο λοιπόν και με 200 ευρώ ταρίφα, βλέπω αν μπει και τρίτος στο παιχνίδι να αρχίσουν της προσφορές: «με την καινούρια cpu παίρνεται δώρο και τη μητρική»…
sakattack1442169065 Ιούλιος 21, 2004 #28 Ιούλιος 21, 2004 ναι, ειχε πολλα ενδιαφεροντα σημεια το ποστ σου και ειπα να τα συζητησω ξεχωριστα To τελικο νοημα παντως αυτο ακριβως που λες ειναι. Τερμα ο οικονομικός και παράλληλα δυνατός barton Αρχικα τερμα οι 2500+ και 2600+ που κανουν κατω απο 100Ε Μονο 2800+ εως 3200+ οσο ακομα μπορει να τους πουλαει 120-200 και μετα τελος και αυτοι. πλεον μονο με money το value επιασε τον παπα απ΄τα @@
vagalati Ιούλιος 22, 2004 #29 Ιούλιος 22, 2004 Πολύ θα ήθελα να δω και τη VIA να κατασκευάζει επεξεργαστές ανταγωνιστές των Pentium/Athlon και να έχουμε και τρίτον στο χωρό. Αυτή δεν εξαγόρασε την Cyrix; Έχει βγάλει και κάτι φθηνούς x86 για φορητές δουλειές (Antour νομίζω τον έλεγε).
ThorLite Ιούλιος 22, 2004 #31 Ιούλιος 22, 2004 Παλι ομως αν καποιος θελει ενα αξιοπρεπες φτηνο PC ο socket A Sempron θα ειναι καλυτερος απο τους Northwood Celeron για τους Prescott Celeron δεν ξερω αλλα χαμηλο FSB εχουν και φουρνακια ειναι..........
JimmyFox Ιούλιος 22, 2004 #32 Ιούλιος 22, 2004 Όπως και να γίνει, στα οικονομικά PC η AMD θα είναι πάλι μονόδρομος.Αλλά και στα Hi-end PC εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι εφ΄όσον οι Α64 είναι σαφως ανώτεροι από τους επεξεργαστές της Intel. Για να ρίξει τις τιμές η AMD θα πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους και η Intel και να βγάλει κάποιον ανταγωνιστικό του Α64 επεξεργαστή. Ώσπου να γίνει αυτό η AMD θα συνεχίσει να έχει υψηλά τις τιμές μπας και βγάλει κάπως τα σπασμένα των προηγούμενων οικονομικών χρήσεων.Εξ'άλλου, έχουμε γίνει και πλεονέκτες. Παλιά δίναμε 100 χιλιάρικα για έναν 486 και δε βγάζαμε μιλιά. Τι νομίζετε? Οτι έπεσε τόσο το κόστος παραγωγής τα τελευταία χρόνια? όσο και αν επωφελήθηκε το κόστος από την μαζικοποίηση της παραγωγής (αυτό ισχύει μάλλον μόνο για την Intel, αφού η AMD το παλεύει ακόμα με 2 μόνο παραγωγικές μονάδες) το κέρδος περιορίζεται απίστευτα από τα αυξημένα έξοδα προώθησης και έρευνας (ένα έξοδο που μάλλον δεν υφίσταται για την Intel βέβαια....).Τέλος, δε χρειάζεται να βαζιόμαστε. Ακόμα δεν τον είδαμε, άχρηστο τον βγάλαμε! Όταν δούμε τάσεις, εντολές, overclocking potential κλπ τότε θα μιλάμε. Τώρα είμαστε σα μοιρολογίστρες πάνω σε νεογέννητο. Αφήστε το να δείξει τι μπορεί να κάνει και μετά βλέπουμε....
nicksoti1442169068 Ιούλιος 22, 2004 #33 Ιούλιος 22, 2004 Είναι νομίζω πλέον φανερό ότι τέρμα οι "ευκαιρίες" από την AMD. Ότι πληρώνεις αυτό θα παίρνεις με διαφορές στα σημεία ανάμεσα στις 2 εταιρίες. Κάτι αντίστοιχο που γίνεται και με τις κάρτες γραφικών με τις πάμπολες εκδόσεις κάθε chip και την αντιστοιχία τους με αυτές του ανταγωνισμού.Μακάρι να σπάσουν στο μέλλον τα δίπολα AMD-INTEL και NVIDIA-ATI. Όπως έχει γίνει και με τα chipsets των μητρικών με την πρόσφατη ανάκαμψη της sis (είμαι fan και ένας από τους πρώτους ευτυχείς κατόχους sis735 στην Ελλάδα).
DarthMoul Ιούλιος 22, 2004 Author #34 Ιούλιος 22, 2004 JimmyFox, κάπου δεν έχεις δίκιο. Η Intel είχε ανακοινώσει από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Opteron, ότι x86-64 δικό της δεν θα δούμε χωρίς Win64 και πλήρη σειρά από devtools την ημέρα της κυκλοφορίας του. Αυτό είναι ζήτημα της επιλογής του marketing που κάνει η κάθε εταιρία. Μπορεί για έναν οικιακό χρήστη να μην σημαίνει τίποτα, αλλά για τους επαγγελματίες είναι πολύ πιο υπεύθυνη στάση να παρέχεις πλήρως υποστιρηζόμενο hardware.Εγώ είμαι περίεργος να δω την συμπεριφορά του Hammer με 90nm, SOI και στα 2.5 GHz ταχύτητα. Αν τα καταφέρνει χωρίς νερό, θα είναι ευχάριστη έκπληξη.
spresv Ιούλιος 23, 2004 #35 Ιούλιος 23, 2004 Επειδη εχασα λιγο τη μπαλα και το γηπεδο μαζι.....Εγω που εχω tbred αξιζει να αλλαξω σε sempron καποια στιγμη ή θα κανω υποβαθμιση?
yanni Ιούλιος 23, 2004 #36 Ιούλιος 23, 2004 Μάλλον δεν αξίζει, μάλλον θα είναι σαν να ξαναπαίρνεις tbread με διαφορετικό όνομα...Τώρα όσον αφορά το σπάσιμο του μονοπωλίου....ξεχάστε το. Δεν είδατε τι έγινε στις κάρτες γραφικών? Μόλις πήγαν να βγουν τα Deltachrome και Volari οι NVidia και η ΑΤΙ πέταξαν τα νέα τους θηρία και τα ξεσκίσανε. Στα reviews οι Volari και Deltachrome δείχνανε για κακόγουστα αστεία περισσότερο, παρά για σοβαρές προτάσεις.Πέθαναν αυτά τα δύο chip? ΟΚ. Τι κάνανε οι ATI & NVidia? Μα συνεχίζουν να προωθούν τα δικά τους ανέκδοτα 9200 και 5200, ενώ τα θηρία τους ακόμα να τα δούμε στα ράφια των καταστημάτων. Τελικά ίσως οι 6800 και Χ800 να ήταν ποιο πολύ για να σκοτώσουν με το καλημέρα τις κάρτες από την S3 και την SiS παρά για ανταγωνισμό ανάμεσά τους...Άλλωστε δεν σας κάνει εντύπωση που ότι βγάζουν αυτές οι δύο εταιρίες είναι πάντα σχεδόν ισάξια? Το ίδιο ισχύει και για τις AMD Intel.
sakattack1442169065 Ιούλιος 23, 2004 #37 Ιούλιος 23, 2004 ασχετο, ρε παιδια αλλος ο spresv, αλλος ο dpresv ??? αδελφια εισαστε? πως στο καλο βγαζετε τετοια νικ, χεροτερα κι απο τους viper, vayper και δε συμμαζευεται, αντε να σας ξεχωρισουμε οσοι δε σας ξερουμε προσωπικα
SLN Ιούλιος 23, 2004 #38 Ιούλιος 23, 2004 ασχετο,ρε παιδια αλλος ο spresv, αλλος ο dpresv ??? αδελφια εισαστε? πως στο καλο βγαζετε τετοια νικ, χεροτερα κι απο τους viper, vayper και δε συμμαζευεται, αντε να σας ξεχωρισουμε οσοι δε σας ξερουμε προσωπικα :040: :040: :040: :040: :040: :040: :040: και ειναι και αγαπημενα αδερφια κιολας!! Για να του ξεχωρισεις πας με την οσφρηση.... Αυτος που εχει την καμμενη DFI που βρωμαει καμμενο πλαστικο, ειναι ο dpresv. Αυτος με το καμμενο bios που δεν βρωμαει ειναι ο spresv.
yanni Ιούλιος 23, 2004 #39 Ιούλιος 23, 2004 :040: :040: :040: :040: :040: :040: :040: καλά ρε Σολων. Είσαι σε φόρμα ....
spresv Ιούλιος 23, 2004 #40 Ιούλιος 23, 2004 :040: :040: :040: :040: :040: :040: :040: και ειναι και αγαπημενα αδερφια κιολας!! Για να του ξεχωρισεις πας με την οσφρηση.... Αυτος που εχει την καμμενη DFI που βρωμαει καμμενο πλαστικο, ειναι ο dpresv. Αυτος με το καμμενο bios που δεν βρωμαει ειναι ο spresv. Μου φενεται επρεπε να κατεβω Πατρα να σου πατησω καμια μπουφλα να στρωσεις... :040: :040: :040: :040:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.