Jump to content

Προβλημα με SATA σε ASUS P4P800

Linos801442169065

Recommended Posts

Ας ανοιξω τον χορο με ενα προβλημα που με βασανιζει εδω και 2 εβδομαδες.

Ενω ολα δουλευουν μια χαρα στο PC ξαφνικα χανεται ο ενας απο τους δυο SATA δισκους που εχω στο PC μου.Κανοντας restart χανεται και ο δευτερος SATA που εχω και μενω με τους 2 IDE (σε εναν απο αυτους εχω το λειτουργικο μου).Τελικα μονο με CLEAR CMOS καταφερα να τους ξαναδει αλλα δυστυχως σε τυχαιο χρονικο σημειο εγινε ακριβως το ιδιο.Οι δισκοι δεν φαινεται να εχουν καποιο προβλημα.Τι να το προκαλει?Το O/C?Τοσο καιρο γιατι δεν συνεβαινε?Μηπως το τροφοδοτικο?

Για να ακουσω γνωμες!!! :confused:

πόσο καιρό έχεις τη μητρική? μπορεί αυτή να είναι ελλατωματική.

έχω ακούσει και για χαλασμένα καλώδια s-ata αλλά αφού λες ότι φτιάχτηκε με clear cmos δεν θα παίζει κάτι τέτοιο.

:D πρώτο ποστ!

Πιθανόν ελλατωματικός sata controller δοκίμασε να βάλεις μια κάρτα pci sata και να δεις αν στο κάνει αυτά. Τσέκαρε και τους δίσκους με το utility από την μαμά κατασκευάστρια εταιρεία

μόνο αν δεν κλειδώσεις agp/pci freq ή αν δεν σε αφήνει το chipset

Ακριβώς... Αν κάνεις OC από κανένα πρόγραμμα στα windows (π.χ. ClockGen) την ώρα που κάνεις OC ανεβαίνει πολύ το PCI Bus και χάνει τους SATA δίσκους. Το έχω δεί και εγώ στην P4C800 μου. Αν κάνεις από το BIOS, όρισε σαν ταχύτητα AGP/PCI καρφωτά 66/33 MHz.

Αν δεν το κάνεις αυτό, θα έχεις πρόβλημα.

Ο Τακης εκανε thread? Σοβαρο thread? ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΟΟΟ! :p

Μπορει να αυτοκτονησε ο sata controller. Πιθανοτατα. Δοκιμασε τα σε αλλο πισι (ναι καλα καταλαβες θα θυσιαστω :p ) η αν μπορεις βρες pci sata controller. Αν δεν εχεις θα κανω εγω τα κουμαντα μου....You know ;)

Ασε που μπορει να ειναι και στα τελευταια του το chieftec......

α τωρα το θυμήθηκα και ο δικός μου ο controller Που βρίσκετε σε pci είχε πρόβλημα με το μέγεθος που μπορεί να δει στους δίσκους και το έλυσε ένα bios update και αλλαγή των προγραμμάτων οδήγησης.

Πρώτο post.Μήπως λόγω o/c και θερμοκρασιών (που ήταν υψηλές τον τελευταίο καιρό), κάπου δεν άντεξε ο pci sata controller?Υπάρχει η πιθανότητα μεγάλης διαστολής των εσοχών της μητρικής και της μη καλής επαφής ->απώλεια controller στιγμιαία.Στο ξαναέκανε?Από θερμοκρασίες πως είσα μέσα στο κουτί?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.