Nicko Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2015 (edited) Καλήμερα στην παρέα , Θα μπω αμέσως στο ψητό γιατί χρειάζομαι τα φώτα σας για μια ακόμα φορά . Μέτα απο αίτηση νεας σύνδεσης ιντερνετ στον "Π" ΟΤΕ , κάλεσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκετε η αίτηση μου . Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι εχει παγώσει η αίτηση διότι δεν υπάρχουν πόρτες διαθέσιμες και θα πρέπει να περιμένω κάποιος να κόψει την σύνδεση του για να μπορέσω να πάρω ιντερνετ η να περιμένω τον οτε να αναβαθμίσει της γραμμές του . Για να σας δώσω να καταλάβετε μιλάμε για ενα σχετικά ορεινό χωριό εκ τον οποίων το 90% ειναι ηλικιωμένοι άνθρωποι όποτε αντε 2 - 3 οικογένειες να εχουν ίντερνετ . Όποτε η αναμονή ειναι μονόδρομος , όπως και η χρήση κάποιου πακέτου internet με στικακι που ειναι εντελώς ασύμφορο , διότι θα το χρησιμοποιεί η γυναικά κυρίως σε Youtube φουλ ανάλυσης fb αντε και καμιά ταινία που σημαίνει οτι τα 5gb θα φεύγουν για πλάκα . Και ιδού η απορία κύριοι .. να κάνω τον κοπο να πάρω μια κεραία υψηλής εμβέλειας για γειτονετ? Τοπογραφικά το μέρος ειναι αρκετά ψηλά και μολις 3 χιλιόμετρα μακριά απο ενα καφαο του οτε που ακριβώς εκει ειναι κ το επόμενο χωριό και ποιο χαμηλά σε σχέση με υψόμετρο , το αμέσως επόμενο χωρίο - κωμόπολη οπού είναι και το επόμενο καφαο του οτε υποστηρίζει πλέον κανονικά VDSL εδω και λιγο καιρό. Συνολικά η απόσταση απο το χωριό που θέλω το ίντερνετ εως την κωμόπολη που παίζει κανονικά το vdsl ειναι 7 χιλιόμετρα . Εχω μια σχετική εμπειρία με την κεραία της TP LINK TL WA5210G Την οποία μπορώ να δανειστώ άμεσα απο φιλο για δοκιμή . Αξίζει να μπω στην διαδικασία ? μου λενε οτι χωρίς οπτική επαφή , κεραία με κεραία δλδ δεν θα κάνω τίποτα , ενώ εγώ ελπίζω να πιάσει κάποιο δίκτυο στην ζουλα . Χρειάζομαι κατι ποιο εξειδικευμένο? προϋπόθεση να μην ξεφύγει το budget φυσικά διότι δεν θα διαμένει η γυναικά για πολυ καιρό εκει . Επίσης ειχα σκεφτεί να το πήγαινα δρομο δρομο που λενε , να πάντρευα 2 - 3 κεραίες με οπτική επαφή απο την κωμόπολη που υπάρχει ηδη μια σύνδεση εκει δίκη μου στο χωρίο , άλλα μάλλον ειναι εκτος budget. Τα φώτα σας , και με συγχωρείτε για το κατεβατό . Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 8, 2015 από Nicko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 8, 2015 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Για τις κεραίες δε γνωρίζω, θα περιμένεις κάποιον έμπειρο να σου πει. Για την αίτηση όμως, επειδή κι εμείς ήμασταν 1 χρόνο στην αναμονή με καταγγελίες στην ΕΕΤΤ και στο ΣτΚ, κι αφού μίλησα με έναν πωλητή της HOL, μου είπε πως κανείς δε θα ασχοληθεί να σου περάσει γραμμή για 20-30€ το μήνα. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε αίτηση για full πακέτο (τηλ, internet, otetv) με 18μηνη δέσμευση. Ακόμα κι έτσι, μπήκαν στον κόπο να μας τη βάλουν, όταν τους έκανα ρόμπα στο facebook, δίνοντας μάλιστα και μεγάλες διαστάσεις στο θέμα, αφού μέσω κολλητού που εργάζεται στη διαφήμιση, έγινε share και έφτασε να το δουν >1000 άτομα. Ξαφνικά, την επόμενη μέρα, βρήκαν και θέση στο ΚΑΦΑΟ και καλώδια και τα πάντα. Για την ακρίβεια, ήρθε συνεργείο και μας πέρασε εναέριο καινούριο καλώδιο και μέχρι το απόγευμα είχαμε συνδεθεί. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicko Σεπτέμβριος 8, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 (edited) Είχα διαβάσει το σχετικό ποστ σου φιλε Wizard! , εκτός τον οτε δεν υπάρχει αλλος παροχέας και ξέχασα να το αναφέρω , όπως επίσης υπάρχει περιορισμός στα 4mbps για την εν λογω σύνδεση βαση περιοχής , αλλα και να ήθελα full πακέτο με ote tv Κτλπ φαντάζομαι μονο δορυφορικά και αν... για να ασχοληθούν μαζι μου αφού δεν κάνουν τον κόπο για 20-30ε τον μηνα . Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 8, 2015 από Nicko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 8, 2015 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Γιατί μια 4mbps adsl είναι πόσο, 20€ ; Άρα για 18 μήνες θα πάρουν από εσένα 360€Αν βάλεις και otetv, πας κατευθείας στα 45€ νομίζω για 6 μήνες και μετά 54€ για τους άλλους 12. Σύνολο 918€. Μεγάλη διαφορά. Και αν περάσουν καλώδιο, δίνουν χώρο και για άλλους 4-5 πελάτες.Συν, ότι θα γλυκαθείς και μετά θα το πληρώνεις για αρκετό καιρό, άρα potential long term customer. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicko Σεπτέμβριος 8, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 (edited) 17ε και κατι ψηλά χωρις τηλ και καλά με 24 μήνες δέσμευση , αν και όπως αναφέρω την ήθελα προσωρινά , το πολύ ενα χρόνο και θα έμπαινα στην διαδικασία της διακοπής μετα , οχι άπλα μεγάλη άλλα τεράστια διάφορα , ξέρουν τι κάνουν εννοείται και το ποιο σημαντικό ποτε δεν βγαίνουν ζημιωμένοι . Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 8, 2015 από Nicko Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 8, 2015 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Ρίξε μια ματιά και στο διπλανό θέμα, πάνω κάτω το ίδιο συζητάμε:http://www.thelab.gr/topic/146165-wifi-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts