therock Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2015 Θελω να μεταφερω τις βιβλιοθηκες (documents/music,etc) στο αλλο partition ωστε στο C να εχω μονο αρχεια συστηματος,σε περιπτωση συντηρησης και φορματ να ειμαι ετοιμος. Θα αντιμετωπιστει καποιο προβλημα αν επιλεξω να προχωρησω με αυτη τη σκεψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Όχι, αυτό κάνω εδώ και χρόνια.Γνωρίζεις τη διαδικασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Οχι το Εχω απλα γκοογκλαρει, αν θες ομως πες μου αφου το κατεχεις και εχεις δοκιμασμενη διαδικασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Ποιά είναι η κατάστασή σου τώρα; Τα έχεις πχ σε μηχανικό και θα βάλεις το λειτουργικό σε SSD; Θα τα βάλεις σε άλλο μηχανικό μεγαλύτερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Εχω ενα μηχανικο. Τον εχω χωρησει σε διαμερισμα 60GB OS και 400GB για data. Θελω να σπρωξω οτι εχω στο D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 1. Φτιάχνεις έναν γενικό φάκελλο στον D, πχ MyData2. Μέσα στον φάκελλο φτιάχνεις έναν για κάθε βιβλιοθήκη (Pictures, Video, Documents, κλπ).3. Ανοίγεις τον φάκελλο του χρήστη σου, που βλέπεις τις βιβλιοθήκες4. Δεξί κλικ στο My Documents > Properties > (tab) Location > Move...5. Επιλέγεις τον νέο φάκελλο, πχ D:\MyData\Documents6. Σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις overwrite τυχόν ίδια αρχεία, απαντάς Yes.7. Ακολουθείς τα βήμετα 4-6 για όλους τους φακέλλους. Τα ίδια θα κάνεις κι αν κάνεις format, αλλά δε χρειάζεται να επαναλάβεις τα 1-2, αφού οι φάκελλοι θα υπάρχουν ήδη. Δες και τον οδηγό εδώ με εικόνες αν μπερδευτείς κάπου.http://geekbeat.tv/redirecting-windows-user-profile-data-different-location/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Οκ κομπλε ευχαριστω, βασικα μπορω να εχω ολο το user φακελο στο D, και να εχω ακομα και το desktop εκει? Να παει το Users δλδ απο το root του C, στο D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Κάπου είχα βρει οδηγίες για αυτό, αλλά χρειαζόταν πείραγμα στη registry ή 3rd party tool, οπότε δεν το έκανα.Το desktop ναι, όπως και όλους τους φακέλλους που βλέπεις εκεί φυσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Βασικα θελω ολο το φακελο μαζι με Default User, Local Settings να φυγουν τα παντα. Επικινδυνο λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Δεν το έχω ψάξει από τα 7 και μετά. Τότε ήταν περίεργη διαδικασία.Μπορεί να τα 8.1 ή 10 να είναι ευκολότερη, αν και πλέον με τα online profiles, μάλλον το αντίθετο θα συμβαίνει.Κατέβασε ένα πρόγραμμα sync (Synctoy, GoodSync, κλπ) και βάλε να συγχρονίζει τον φάκελλο C:\User\Username\Appdata (είναι hidden), με έναν αντίστοιχο στον D:. Μετά το format, τα βάζεις πίσω και τα κάνεις overwrite. Απλά μπορείς να βγάλεις από το συγχρονισμό ότι δε χρειάζεσαι, πχ μικροεφαρμογές, κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Οκ ας μη μπλεκουμε με τετοια. Οι διαδρομες θα ενημερωθουν στα προγραμματα? ΠΧ Firefox/Azureus θα ξερουμε οτι ο φακελος Downlaods απεκτησε νεα διαδρομη η πρεπει να ενημερωσω χειροκινητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 2, 2015 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Αν χρησιμοποιούν relative paths, ναι. Αν χρησιμοποιούν absolute, όχι.Με τα κλασσικά, δεν είχα θέμα. Αν τώρα τύχει κάποιο να μην τα βλέπει σωστά, το αλλάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 2, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Για θυμισε μου πως βαζω relative. Εχω ηδη αρχισει τη διαδικασια. Το dekstop φακελο μου τον ξαναδημιουργησω παλι στο C αφοτου μεταφερθηκε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 3, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 Αγνοησε τα παραπανω. Το βασικο και τελευταιο θεμα αν γνωριζεις να μου πεις, πως γινεται οταν πανω στο address του explorer επιλεξω το χρηστη, να μου εμφανιζει τους φακελους που εχω στο 2 partition ακομα και αυτους που εχω κανει εγω. Επειδη περα απο τους τυποποημενους, φτιαχνουν προγραμμα και εγω ο ιδιος φακελους μεσα στο φακελο του χρηστη. Τωρα που μετεφερα ολους του φακελους στο D (εκτως απο AppData και κατι ορφανους) αυτους που ειχα φτιαξει εγω δε μου τους εμφανιζει οταν μπαινω στον χρηστη με το τροπο που ειπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 3, 2015 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 Δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι προσπαθείς να κάνεις... Μπορείς να βάλεις κάποιο screenshot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 3, 2015 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 Οταν επιλεξεις απο εδω το χρηστη σε παει στο προκαθαρισμενο φακελο του, ο οποιος ειναι στο C:/users/username. Θα δει οτι φακελο εχει εκει, και ολα τα library τα οποια ειναι δηλωμενα σε αλλο σημειο, αλλο partitiom, αλλο δισκο οπου και αν ειναι θα τα δει. Εγω ειχα εκει κατι φακελους εκει μεσα τους οποιους τους μετεφερα στο D. Επειδη αυτοι ομως δεν ειναι δηλωμενοι οπως οι αλλοι τωρα δε τους βλεπει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 3, 2015 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 (edited) Και ούτε θα τους δει... Το λειτουργικό γνωρίζει μόνο τα User Folders, όχι τα δικά σου. Το καλύτερο θα είναι να τους βάλεις μέσα σε ένα από τα Douments/Pictures/Videos κλπ, ώστε να διαχειρίζονται σωστά από το σύστημα. Οι "ορφανοί" φάκελλοι δεν είναι αναγνωρίσιμοι. Θα είχαν μεταφερθεί κι αυτοί, αν έκανες τη διαδικασία με τη Registry που μεταφέρει όλο το Users folder. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 3, 2015 από Wizard! Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Σεπτέμβριος 3, 2015 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 Εγινε σε ευχαριστω για ολη τη βοηθεια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts