monotis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2015 Kαλησπερα ,τον τελευταιο καιρο εχω παρει την αποφαση να αγορασω εναν imac.Και συγκεκριμενα σκεφτομαι να παω στο κορυφαιο μοντελο με τη 5Κ.Η χρηση ειναι αποκλειστικα επαγγελματικη με εφαρμογες γραφιστικες ,cad σχεδιο,κτλ 2πραγματα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης: 1)Καποιες απο τις εφαρμογες που δουλευω βγαινουνε και για mac,οποτε δεν θα εχω καποιο θεμα.Oμως για εφαρμογες windows οι οποιες δεν βγαινουνε για mac,τι γινετε?Yπαρχει στο λειτουργικο του mac καποιαδυνατοτητα ωστε να μπορεις να εγκαταστησεις και να εργαζεσε με τις εφαρμογες των windows που δεν βγαινουν για mac?. 2)Περα απο ολα αυτα ,ειμαι λατρης της μουσικης,και του ποιοτικου ηχου.Γνωριζω οτι τα mac ειναι μανουλα στο τομεα αυτο,ομως με ποιο τροπο?Εχουν ενσωματομενη καρτα ηχου δυνατη,(διοτι στα χαρακτηριστηκα δεν αναφερει καπου χαρακτηριστηκα καρτας ηχου κτλ.)ή θα χρειαστει εξωτερικη ? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 30, 2015 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2015 Για το πρώτο:Σε ποιές εφαρμογές αναφέρεσαι; Υπάρχει πάντα το VirtualMachine όπου μπορείς να στήσεις Windows και να τρέξεις εκεί όποια εφαρμογή χρειάζεσαι.Όμως, περιορίζει αρκετά τις επιδόσεις και αρκετές φορές μπορεί να μη δουλέψει 100% όπως θα ήθελες. Συνήθως χρειάζεται να βρεις την αντίστοιχη εφαρμογή για OSX και να κάνεις τη δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros 007 Σεπτέμβριος 2, 2015 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2015 Επίσης μπορεί ταυτόχρονα να εχει και windows στον imac Link to comment Share on other sites More sharing options...
monotis Σεπτέμβριος 3, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2015 Ευχαριστω πολυ παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 4, 2015 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2015 μανούλα στο ήχο δεν το λές .εαν θες να ακούσεις πιο ποιοτικό ήχο πρέπει να βάλεις dac το οποίο να χρησιμοποιείται ως εξωτερική κάρτα ήχου . και φυσικά πολύ καλά ηχεία .για dac δες το mytek το οποίο πάει πάνω από 1300 ευρώ .η μόνη φθηνή λύση για ποιοτικό ήχο σε mac είναι η κάρτα της asus essence stx . την έχω στο πισι . αλλά δεν ξέρω εαν είναι συμβατή με mac .το stereophile την έβαλε στην κατηγορία β . τη μόνη κάρτα ήχου για πι σι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 4, 2015 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2015 Θα δώσεις 2500€ + απλά για την retina οθόνη; Εντυπωσιακή, δεν λέω, αλλά με τόσα χρήματα παίρνεις πολύ ανώτερο hardware και εξαιρετική οθόνη. Έναν i5 έχει το κορυφαίο μοντέλο και 8gb ram, με μια R9 M290 σαν κάρτα. Το thunderbolt δεν είναι πια μοναδικό προσόν τους. Το έχουν και όλες οι νέες μητρικές. Η απόφαση βέβαια, είναι απόφαση, απλά το αναφέρω μήπως είναι μια κίνηση βιαστική. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Σεπτέμβριος 4, 2015 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2015 θα συμφωνησω με τον @pnickκαλυτερα μηπως να φτιαξεις ενα μηχανημα με σαφως λιγοτερα λεφτα και να κοτσαρεις πανω και ενα hackintosh? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 4, 2015 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2015 α ξέχασα . το κοιτούσα και εγώ αυτό το μοντέλο το ιμακ. το έχει στο χολαργό στην isystem. μπορείς να το δεις ζωντανά . αλλά πάρε ένα τηλέφωνο μήπως και δεν το έχουν εκεί γιατί μου έχουν πει ότι το στέλνουν σε εκθέσεις.δεν αξίζει το 5κ . νομίζω είναι σε 27 ίντσες . κανονικά έπρεπε να ήταν 34 ή 35 για 5κ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siegfried_gr Σεπτέμβριος 28, 2015 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2015 Επειδή σκεφτόμουν και εγώ την αγορά ενός iMac και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, να κάνω μία ερώτηση. Όσο και αν έψαξα δεν έχω βρει Ελλάδα κάποιο με καλύτερο hardware από αυτό του 5Κ. Το 5Κ δεν με ενδιαφέρει αλλά τουλάχιστον στα μαγαζιά που έψαξα το καλύτερο hardware το έχει το ρετινα. Θα μπορούσε κάποιος να με προσανατολίσει κάπου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts